גמלת ניידות

Tal 100

New member
ראה תשובתה של עו"ד אקים

שלום יאיר, הצגתי את השאלה לפני מספר ימים בפורום וקיבלתי תשובתה של עו"ד שרונה מזרחי מאקים (ראה למטה), בגדול היא אמרה שנראה לה כי מדובר בטעות אך ביקשתי, ואני מניח שתצטרף לבקשתי לקבל תיעוד רשמי של חוק/ תקנה/ הנחייה שאכן מבטלת את הקצבה. לדעתי, עד כמה שהדבר נשמע מופרך, הקצבה לא בוטלה (אחרת היינו מקבלים הודעה רשמית וברורה על כך) אלא ביטוח לאומי מנסה את שיטת "מצליח" שכוללת דחיות שרירותיות ללא כל בסיס, לא ערערת - ביטוח לאומי הצליח להתחמק מתשלום, כן ערערת - ביטוח לאומי יבדוק את התביעה... נציגי הביטוח הלאומי מוזמנים לתת הסבר הגיוני יותר לדחייה גורפת של קצבות ניידות ללא מתן כל הסבר (הגיוני או בלתי הגיוני...). טל

עמיקםרז

New member
תשובת עו"ד שרונה מזרחי מאקים

להלן תשובתה של עו"ד שרונה מזרחי מאקים: בבואם של בני המשפחה למסגרות, ע"מ להוציא את ילדם לבילוי מחוץ למעון, הם חותמים על טופס אצל העו"סית של המסגרת (וזאת כדי שיהא פיקוח כלשהו על תדירות היציאות ותכליתן). לפני כחודשיים החליטה מנהלת האגף לטיפול באדם המפגר, כי מעתה, העובדות הסוציאליות לא תהיינה אחראיות עוד להליך זה, משום שהן אינן נמצאות שם בכל עת בה מגיעים ההורים. בעקבות כך, הופסק בעצם הפיקוח, ולכן הביטוח הלאומי הוציא הוראה לכל סניפיו בארץ, להפסיק לאלתר את העברת הקצבה. כמובן שהדבר אינו תקין מכל הבחינות! ובינתיים? בינתיים ההורים יכולים להתקשר לעו"סית במסגרת הדיור, ולבקש ממנה שבאם היא אינה יכולה לפקח - שתצביע על מישהו אחר במסגרת, אשר כן מסוגל לשמש כגורם שכזה. בהצלחה, שרונה

Tal 100

New member
עד מתי!?

כן יאיר, כל מה שכתבת נכון, התנהלות המוסדות מביישת את החברה אבל לא נראה שאת הפקידונים שמדי פעם נחמד להם לריב בינם לבין עצמם על גב הנכים... לא מזמן קרה מקרה דומה, במשך כחצי שנה לא הונפקו תווי נכים בגלל מחלוקת בין משרד התחבורה למשרד הבריאות, כרגיל מי שסבל היו הנכים ולא הפקידים המתקוטטים. מה שנשאר לנו הוא להיות עקביים ולא לוותר כמלוא הנימה על הכרסום בזכויות. הבעייה האמיתית היא שאף אחד לא נותן את הדין, אותה אהובה לוי מנהלת האגף לטיפול באדם המפגר, שקיבלה החלטה בלתי חוקית בעליל וללא כל סמכות מה דינה? הרי מנכ"ל משרד הרווחה פרופ' גולדברג קבע שההחלטה בטלה, מדוע לא יזם הוא או יו"ר אקים הליך משמעתי נגד מקבלת ההחלטה? מקרים כגון זה ימשיכו להשנות כל עוד לא יהיה על הפקידים לתת כל דין על החלטות שניתנו בחוסר סמכות. עמיקם, אודה לך אם תפנה שאלה/ בקשה זו לעו"ד מזרחי באקים, מדוע לא יוזמת אקים הליך משמעתי נגד אהובה לוי מנהלת האגף לטיפול באדם המפגר? אני מוכן לבקש זאת באופן רשמי מאקים (או מכל גוף אחר) ולהתייצב ולתת כל עזרה אפשרית כדי קיים הליך זה, לא כנפגע אמיתי מההליך כיוון שאין לי צורך קיומי בגמלה, איכות חייו של הילד שלי לא תינזק אם לא תשולם הגמלה, אלא עבור אילו שבשבילם הגמלה כן משנה את איכות חייו של הילד, הניזוקים האמיתיים, הם בד"כ חלשים מדי כדי להביע מחאה, בשבילם אהיה מוכן למחות. סליחה על ההתלהמות שאינה תואמת את אופיו של פורום זה אך מנגד מתלהמים פקידי ציבור בילדים שהגורל התאכזר אליהם והם ממשיכים את מלאכת ההתאכזרות. לא די בביטול ההחלטה, יש למצות את ההליך עם מקבלת ההחלטה כדי למנוע הישנות מקרים כאלה. טל

Tal 100

New member
הי יאיר

לא ביררתי את העניין בביטוח לאומי אלא כאן בפורום. היות ובמקרה יצא שתקופת שלילת הזכאות הגורפת היתה באותו זמן שבו הגשתי את התביעה הראשונית (מגיל שלוש) קבלתי דחייה סתמית, ומספר שבועות אח"כ עדכון מהביטוח הלאומי שהעניין נמצא בבירור. לגופו של עניין אמשיך בתהליך ואני מניח שבסופו של דבר נקבל את הגמלה, אבל הבעייה לא תיפסק כל עוד אין פקידים נותנים את הדין על מעשיהם, שוב אני חוזר על בקשתי לעמיקם לפנות לאקים בבקשה לפתוח הליך משמעתי נגד מקבלת ההחלטה בחוסר סמכות. טל

עמיקםרז

New member
../images/Emo45.gif חדשות חשובות לגבי קצבת הניידות

בפגישה של נציגות הנהלת אקים היום (9.5.04) עם מנכ"ל משרד הרווחה, פרופ' דב גולדברג, הועלתה בין שאר הנושאים בעית הפסקת תשלום קצבת הניידות בגלל הוראת מנהלת האגף לטיפול באדם המפגר לעובדות הסוציאליות להפסיק את מתן האישורים. מנהלת האגף, הגב' אהובה לוי, שנכחה בפגישה, הסבירה שנוהל הפיקוח ומתן האישורים נקבע שרירותית ע"י הביטוח הלאומי, ללא התיעצות עם האגף, ושהעובדות הסוציאליות אינן מסוגלות לבצע את הפיקוח כהלכה. היא הוסיפה שהביטוח הלאומי אף האשים עובדות סוציאליות במתן אישורים כוזבים. לפיכך הורתה מה שהורתה. יו"ר אקים, מר ראובן סמואל, הגיב בהדגישו שלא מתקבל על הדעת שהורים/אפוטרופסים ייפגעו כלכלית עקב מחלוקת בין האגף לביטוח הלאומי. לאור הדברים האלה, החליט והורה המנכ"ל כדלהלן: 1) הפיקוח ומתן האישורים ע"י העובדות הסוציאליות במסגרות יימשכו כפי שהיו לפני הוצאת ההוראה של מנהלת האגף, וזאת עד ה-1 ביולי הקרוב. 2) עד למועד זה יגיעו האגף והביטוח הלאומי להסדר לגבי הנושא. במילים אחרות: ההורים/אפוטרופסים מתבקשים לעמוד על זכותם לקבל מהעובדת הסוציאלית של המסגרת את האישור לצורך קבלת קיצבת הניידות מהביטוח הלאומי. ב ב ר כ ה, עמיקם

Tal 100

New member
גמלת ניידות

שלום לכולם, לפני מספר חודשים העלתי בפורום את סוגיית גמלת ניידות לילד המתגורר במעון ונענתי בהרחבה, ראו קובץ מצורף. לאחר תהליך (ארוך ומייגע) הוכר בני כמוגבל ניידות והתביעה לביטוח לאומי הוגשה. בימים אלה קיבלתי מביטוח לאומי תשובה כי "בהסתמך על סעיף 15(ג) להסכם הניידות הקובע שאחד מתנאי הזכאות לקיצבת ניידות לחסרי רכב הוא שאין גוף ציבורי הנושא בהוצאות יציאותיו של המוגבל בניידות, נדחית התביעה..." הרי ברור כי המעון חייב בכל ההסעות "ההכרחיות", הגמלה אמורה להיות השתתפות המדינה ברווחת הילד לנסיעות שאינן "הכרחיות" ובפועל הן הנסיעות החשובות באמת בהן הילד יכול קצת להנות. האם בוטלה הגמלה? אם כן מתי? ואולי טעיתי ביסוד ומעולם לא הייתה קיימת גמלה כזו? עמיקם, אודה לך אם תוכל לאתר אסמכתא כלשהי לקיום הגמלה בעבר או בהווה. מאד מוזרה לי תשובת הביטוח הלאומי... תודה לכולם, טל

עמיקםרז

New member
לטל

שלום רב, אני מעביר את שאלתך לעו"ד שרונה מזרחי מאקים, ותשובתה לא תאחר להגיע. ב ב ר כ ה , עמיקם

עמיקםרז

New member
תשובה מאקים

טל שלום, להלן תשובתה של עו"ד שרונה מזרחי מאקים: בוקר טוב עמיקם! אכן תמוהה תשובתו של הביטוח הלאומי, כה תמוהה עד כי סביר להניח כי היא ניתנה מתוך הרגל ולא מתוך מחשבה.. כפי שציין טל- 'גוף ציבורי הנושא בהוצאות יציאותיו של המוגבל בניידות' - מתייחס ליציאות בהן מחוייב המעון, כגון קופ"ח ובי"ס. הגימלה המועברת להורים נועדה לשימוש למטרות 'בילויים' מחוץ למעון, של הילד עם הוריו. הנני יוצאת מנקודת הנחה, כי טל אכן לוקח את בנו מהמעון, לצורך בילוי חווייתי, ולא בתואנת ביקורים בקופ"ח, ובמקרה שכזה - המוסד לביטוח לאומי בעצם שוגה משגה חמור בקביעתו. אשר על כן, הנני ממליצה בכל פה לטל, לפנות מיד למוסד לב"ל, ולערער על החלטתו, בנימוק שהיציאות בגינן מבוקשת הגימלה, אינן מסוג היציאות בהן מחוייב המעון. בהצלחה, שרונה

Tal 100

New member
תודה על התשובה, אבל...

תודה לעמיקם ולשרונה, התשובה מובנת וברורה ועדיין הייתי רוצה להבין ולקבל לידי חומר כתוב ומוסמך. הביטוח הלאומי מרשה לעמו לנהוג בשרירות לב ולהשאיר את העובדות ב"עמימות" למרות שאינן באלה. הייתי רוצה לקבל לידי את החוק/ תקנה/ נוהל/ הנחייה המפורשים בהם כתוב בדיוק (ולא בערך) מה מגיע ומה לא. אודה לכם אם תספקו הנ"ל או לפחות תפנו אותי למקור החובה של הביטוח הלאומי, בהיעדר המידע הזה, אערער שוב ללא כל אסמכתא וסביר ששוב תדחה תביעתי באופן שרירותי. בתודה מראש, טל

עמיקםרז

New member
שלום טל

גם הפעם העברתי את פנייתך לעו"ד שרונה מזרחי מאקים, ואני מניח שכדרכה בקודש היא תחזור אלינו עם תשובה בהקדם. ב ב ר כ ה , עמיקם

למעלה