גמני רוצה כמה מילים

מוּסקט

New member
גמני רוצה כמה מילים

לאחרונה יצא לי לתת לצימעס מרשם של Muffins ולMנטה מרשם של Bisquits. צימעס קוראת להם מופינים, אני מתעתקת "מאפינ'ס". Mנטה גם מתעתקת ל-ביסקיטס - רק בלי הגרש... נו? איזה שם הייתם נותנים למאפה בצקי שיושב על הגבול בין עוגה ללחם ושנאפה בקלי קלות ובמהירות? אחר כך נראה אם אפשר גם לתת בהם סימנים ולהבדיל בין מאפינ'ס לביסקיט'ס...

עִידן

New member
לא רק צימעס קוראת להם כך.

מופינים הם השם העברי שהאקדמיה האמיתית נתנה למאפינס. עד כמה שזכור לי...

מוּסקט

New member
למה?

יענו - למה מוּפינים כשבאנגלית מבטאים U כשווא? הרי מדובר בשם לא ול-U שם אין משמעות מעבר להגה שמפיקים ממנה... תהרגו אותי אם אצליח אי פעם להבין את ההחלטות הללו. אמכבר אז מאפינים (מה עוד שמאפה זה בהחלט בעברית)

ג שם

New member
סקונ'ס

האם הכוונה היא ללחם- מאפה- לחמניה - עוגה, שנקרא בשפת הלעז סקונ'ס? כי אם כן, אני קוראת בקריאה נרגשת להשאיר את הסקונ'ס בשמו המקורי. הסקונ'ס אינו רק מאפה, הוא התגלמות הנורמליות. הסקונ'ס מכיל את תמצית הנורמליות, והנורמליות הרי לא יושבת טוב בעברית סקונ'ס, העוגות-לחמניות האלה, מוגשות חמימות לצד עם קנקן תה, בשעת אחה"צ במרפסת שמש, בלוויית ריבה ביתית, מעט חמאה ושיחה על נושאים שברומו של עולם, כמו מזג האויר למשל. אין כזה דבר בעברית. ואגב- איך קוראים לאנשים כמוני, שבמקום מתכון מעדיפים לקבל את המוצר המוגמר?

מוּסקט

New member
"התגלמות הנורמאליים"

זה מה שהם. כי למה לטרוח ולעמוד לקצץ קערה שלמה של סלט פירות עם מיץ קולורבי כשאפשר לקבל ביסקיט'ס חמים מהמוכן? ונדמה לי שביסקיט'ס זה מה שהאמריאקים מכנים את הסקונ'ס אנגלי. הם היו חייבים לשנות את השם, את מבינה - כי ברגע שהמאפה הזה חצה את האוקיינוס, חדלו להגיש אותו בשעה 5 עם תה, ועברו להגיש אותו בבוקר עם קפה. מה שמעניין הוא שהריבה והחמאה נשארו כמות שהם כבני לויה צמודים.

ג שם

New member
מעניין

אם בתהליך האזרוח, הביסקיט'ס/סקונ'ס יוגשו בליווי עמבה.

Mנטה

New member
לא לא, ביסקיטס וסקונס לא אותו הדבר!

וליד הסקונס שכחת את החמאה (האנגלית ! הצהובה והעשירה !) והמלפפונים כמובן. הם פשוט לא אותו מאפה. הביסקיטס פריך והסקונס לחמנייתי. נכון ששניהם מקבלים טעמים מלוחים או מתוקים לפי הצורך, ואפשר לגוון בהם הרבה, אבל הם נורא שונים בטעם במרקם וגם בצורה. (וגם באופן ההכנה, במרכיבים וכו').

sailor

New member
ואני לא מצליח להבין

מה זה לחם קצר (Shortbread) שבסקוטלנד הוא טעים במיוחד אבל מובנו מעורפל. וג'יימס קוק התגעגע מאוד למאפים מהבית כנראה כשקרא לאיים ע"ש הלורדים המכובדים? סנדוויץ' וביסקוויט.

maec

New member
אולי מאפין ma-afin

גם נשמע כמו המקור, וגם שייך למשפחת המאפים

sophies

New member
אצלנו קוראים להם

מעפנים, כי אם לא אופים אותם לבד בבית הם ממש מעפנים

גם אצלנו

מכנים אותם שם אבל לא אופים אותם בבית חבל יש אחד אצלנו בצ'כונה שעושה אותם כל כך טוב שלא שווה לחמם תנור.

חמששרה

New member
מאפה בצקי מהיר היושב על הגבול

זה לא מצה?

למעלה