גמני רוצה ללמוד...

גמני רוצה ללמוד...

מאד רוצה. היכן לומדים מאגיה בצורה אמיתית/"מקצועית"? האם זה תורם לחיזוק התפתחות רוחנית, כמו תיקשור וכו'? שמא אין קשר?..

InvisibleBeast

New member
תשובה

למה לשאול שאלה כשיש לך תשובה לזה בעמוד הראשי?! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=122&a=3392&c=480&sc=0&ssc=0 וכן זה יכול לתרום, תלוי מה את עושה, זה יכול גם להזיק.

nepthys

New member
חבל מאוד

שהמאמר נכתב בלשון נקבה. כנראה שזה מכיוון שהוא היווה תשובה למישהי ששאלה משהו בפורום אבל זה נראה לי מינימום טרחה של לשנות את זה לפחות ללשון רבים.. מעבר לכך יש המון תשובות לשאלה הזו. דבר ראשון, אין כזה דבר כמו מאגיה "מקצועית". "מקצוע" זו הגדרה למשהו מוכר וממוסד והמאגיה היא תחום פרוץ שבו כל אחד ממציא תיאוריות ושיטות משלו, וטוב שכך. ריבוי הדיעות והרעיונות מאפשר צמיחה. מאגיה לומדים לדעתי מהמון קריאה והמון תרגול. כמו כן, לומדים המון מתוך דיאלוג עם אנשים שעוסקים במאגיה ושאילת שאלות. זו עבודה קשה שלוקחת המון שנים אבל בשורה התחתונה זה מאוד משתלם. כן, יש כאלו שיקשרו את העיסוק במאגיה לתקשור, הילינג, רייקי וכל שאר הדברים שנחשבים ל"עידן חדש", כולל אפילו רפואה סינית וניקוי אוזניים בעזרת מקלות הודים ובערך כל דבר שנחשב למשונה ויוצא דופן... אבל אלו לא דברים שמקובלים אצל רוב העוסקים במאגיה, ממה ששמתי לב.

InvisibleBeast

New member
חבל, כי? מרגיש מקופח? ^_^

(סליחה על העצלנות שלי לענות מקודם.) "המאמר נכתב בלשון נקבה מתנאי נוחות בלבד, אך הכוונה היא לשני המינים." אני חושב שזה נכתב בלשון נקבה בכוונה תחילה, אבל מה זה חשוב O_O עד כדי כך מפריע לך? בלי קשר לעידן החדש, מאגיה היא יכולת על-חושית (למרות שלא כולם כאן יסכימו איתי). מאגיה היא יכולת על-חושית קודם כל בגלל שהיא עוסקת ברוח, והרוח לא נתפסת על ידי חמשת החושים. מאגיה היא כלי רוחני, כלי עבודה עם מישורי קיום מקבילים, האנרגיה שביקום, החיים והחוקיות של אותם מישורים. לכן היא גם יכולה לתרום להתפתחות הרוחנית הכוללת, אם תחת ההגדרה התפתחות רוחנית מדובר בהכרה ועבודה עם אותם מישורים מקבילים. תיקשור גם הוא יכולת על-חושית, כאן מבוצעת תקשורת עם חלקים פנימיים שבך וגם עם החיים במישורי קיום מקבילים, לעיתים גם הכרה של אותם מישורים. הילינג ורייקי גם הן יכולות על-חושיות, העוסקות בריפוי ואיזון של גופים הנמצאים במישורי קיום מקבילים. מסקנה: כל תחום על-חושי שתעסקי בו יתן לך כלים והכרה של מישורי הקיום המקבילים ולכן יוכל לעזור לך בהתפתחות הרוחנית, השאלה היא מה מתאים לך כרגע ובכלל, מה את רוצה ללמוד. לדעתי כדי להתחיל ללמוד מאגיה אתה צריכה קודם כל לענות על השאלות שמתוארות במאמר לעצמך. אם את רואה שזה באמת מתאים לך אז תתחילי להכיר כמה שיותר זרמים מאגיים ותראי למה את נמשכת הכי הרבה, אין יותר טוב ופחות טוב - יש יותר טוב או פחות טוב בשבילך כרגע. אחרי שתעשי את החפירה הזאת ותשייכי את עצמך לאיזשהו זרם או מספר זרמים תתחילי להתעמק, תקראי ספרים, תשאלי אנשים, אתרים באנגלית באינטרנט, וכו' אם את מתחברת למספר זרמים את יכולה לשאוב מידע מכולם ולעשות מזה שיטת עבודה משלך.

nepthys

New member
זה כן מפריע לי...

יש סטיגמה שרק נשים פמיניסטיות שלא מגלחות את בתי השחי שלהן טורחות ללמוד פגאניזם ומאגיה. (ראה כיצד הוצגנו בבאפי, מכושפות וכו'). אז חבל שהמאמר רק משריש את הסטיגמה הזו יותר. אם תקרא שוב את ההודעה תראה שאמרתי שאין ספק שיש אנשים רבים שמחברים בין מאגיה לרייקי, תקשור וכו'. אני אישית לא ואני בטוחה שיש עוד כמה בפורום שחושבים שאלו תחומים נפרדים לגמרי . אני חושבת שגם הליך החשיבה, במיוחד של מתקשרים, שונה כשזה נוגע לאנשים שעוסקים במאגיה. זו ראיית עולם שונה. וקשה להגיד לאנשים שמתחילים במאגיה להכיר זרמים, כי הם ילכו לחפש אותם בנהר... אני חושבת שהכי טוב זה להגיד מה אתה עשית מנסיונך האישי בצורה פרקטית..

Swicca

New member
אני מסכים איתך נפטיס..

לא רק שמאגיה שונה מרייקי או מתיקשור, זה עולם אחר לגמרי. יש את אילו שמתאים להם כמה דברים ביחד אבל סך הכל זה עולמות שונים. בדיוק כמו המאגים השונים. 3: יש את אילו שיעדיפו לשאוב את הידע שלהם מ"מקומות אחרים", ויש את אילו שיקחו אותו מעצמם(האני העליון וכו'), יש את אילו שיקחו אותו מיישויות חסרות גוף ויש את אילו שיפנו לטבע או לאלים... אומנם כולם מאגים, זה מאוד נדיר שהנסיונות והתפיסות שלהם יהיו זהות לחלוטין. כמה קוי דמיון לכל היותר. כשזה מגיע לתיקשור או לרייקי.. אז אין לי אפילו מאיפה להתחיל. :p בכל אופן, דיעה אישית היא בהחלט הדרך הכי טובה. ^^ להראות להם שיש גיוון, ושאין כזה דבר נכון או לא נכון. יש רק מה שמתאים לכל אחד. גם אם 20 מכשפות היו באותו קוון וכולן וויקניות, כל אחת מדמיינת משהו אחר כשכולן עושות את אותו טקס ואותה פעולה. כל אחת מרגישה ורואה אחרת במוחה, ובנשמתה. אני הייתי אומר(וגם אני מתנצל שלא עניתי מלחתחילה ^^) שהמאגיה הכי "מקצועית" היא כשעושים אותה מהלב.. או בגלל שזה עושה לך טוב, או בגלל שאולי אין לך מקור כוח אחר פיזי כמו לאחרים. זה יכול להיות כל דבר. בין אם להגן על עצמך או על אנשים שאתה אוהב. העיקר לא לעשות מאגיה סתם, ובסתם אני מתכוון לסיבות שלא שייכות לך או לא חשובות לך. אניוואי, בשביל באמת ללמוד מאגיה צריך כמו שכבר אמרו לחקור את כל הצדדים שבה. לחשוב אם זה באמת חשוב לך.. אם את באמת רוצה את זה. אחרי שיש לך את החלק התיאורטי והחלטת שזה מה שאת רוצה, לקחת את הצד המעשי יותר. בנקודה מסויימת לדעתי האישית צריך לעבור לעבודה פנימית. להתחיל ללמוד מבפנים, את עצמך, כשאת מרגישה שהזמן מתאים לכך. בהצלחה! 3:

Jerald_Admonds

New member
מה זה על חושי?

כשאני עושה עבודה מאגית כלשהי אני מרגיש את מה שאני עושה, אני חש את השינויים שעוברים על הגוף שלי, על התפיסה שלי. בין אם התוצאות של מה שאני עושה מורגשות על ידי מספר חושים או על ידי איזשהו חוש שטבעו לא בדיוק ברור, עדיין מדובר בחושיי ולא במשהו ששוכן מעבר להם.

Discordia

New member
מסכימה

ואם יש משהו מעבר לחושים שלנו, אנחנו עדיין נחווה אותו דרכם, אז אי אפשר לזהות אותו במדוייק.

nepthys

New member
אני גם חושבת שהביטוי הזה

לא רלוונטי. אבל רק כדי להבהיר, הוא התכוון לכך שמאגיה איננו מרגישים בחושים הפיזיים שלנו של ראיה, מישוש, טעם, ריח ושמיעה. זה לא רלוונטי לדעתי מכיוון שהחושים לא מושפעים רק מהמציאות הפיזית אלא גם מהתפיסה ולכן גם מהחוויות המיסטיות שאנחנו עוברים. ולכן אין שום סיבה שלא נרגיש ונחוש מאגיה, באותה מידה שאנחנו חשים גם התרגשות, פחד וכו'. החושים לא מוגבלים לחישת העולם הפיזי.

Swicca

New member
אני מחזק את זה ומוסיף.

אני "רואה" אנרגיה, אני "מרגיש" חמימות כשהיא שם, אני "מרגיש" עקצוצים ו"משקל" כשישנה אנרגיה אחרת סביבי... סתם כמה דוגמאות לכמה שדווקא החושים הפיזיים מושפעים מהמאגיה גם כן.

InvisibleBeast

New member
לדעתי

אומנם אתה משתמש באותם החושים כדי לזהות אנרגיה... אבל זה רק בגלל שזאת הקליטה שכולנו עובדים איתה. זה רק מתפרש בתור חוש מוכר... אבל בלי שתהייה פתוח אנרגטית לקלוט את זה, אתה לא תקלוט. אומנם אתה רואה ומרגיש, אבל לא כל אחד... שים לב שבשביל לראות ולהרגיש דרוש תהליך. שוב, רק דעה ותאוריה עכשווית שלי.

InvisibleBeast

New member
מה האימון עושה לך

האימון גורם לך לראות יותר טוב? זה שאתה רואה אנרגיות אומר שיש לך "שיפורים" אחרים? אתה רואה טוב יותר? לא בהכרח. אני לא רואה כאן קשר שלם לשינוי בראיה עצמה. זה שאתה מרגיש אנרגיה אומר שאתה יותר רגיש פיזית מאדם אחר? גם כן, גם מי שרגיש לא בהכרח ירגיש אנרגיה, לא בהכרח יש כאן קשר. בינתיים אין משהו שגורם לי לחשוב שזאת חישה פיזית בלבד. אני טוען שמי שנהיה רגיש לאנרגיה חייב להפתח אנרגטית, ומי שלא יכול להפתח מאיזו שהיא סיבה תהייה לו בעיה לחוש אותה. רק על ידי פתיחה אנרגטית אפשר לשפר את החישה. זה יכול לקרות תוך כדי האימון או במקביל לו, עדיין יש כאן תהליך אנרגטי בנוסף.

Swicca

New member
זה לא..

.. פיזי בלבד. אבל הכל עובד יחד, גוף עם נפש.. ושניהם משפיעים זה על זו. אז תעשה לי טובה ותפסיק להפריד הכל, כאילו אילו שני קצוות קיצוניים שלא אמורים מעולם לעבוד ביחד. :S

למעלה