גמרא בטלפון האדום

גמרא בטלפון האדום

גמרא בטלפון האדום קו טלפון מטכ"לי חדש מספק למחייגים שיעורי דת בסוגיות הנוגעות לתנ"ך, לתלמוד ולמשנה. הקו פועל מטעם הרבנות הצבאית ובאישור מרכז "חושן" של אגף התקשוב nrg יהדות אחד החששות החזקים המלווה את החיילים הדתיים עם גיוסם, הוא הירידה ברמה הדתית. אולי זו שגרת האימונים האנטנסיבית, אולי המאמץ הנפשי, כל יחד לא מותירים לטירונים וחיילים זמן ללימודים תורניים. עיתון 'במחנה' מדווח כי לפני כשנתיים פנה ראש מחלקת כשרות והלכה ברבנות הצבאית לשעבר, אל"ם (מיל') הרב יהודה מחפוד, לגורם באגף התקשוב וביקש ממנו לחבר את הקו המטכ"לי לשיעורי תורה. אל"ם (מיל') מחפוד הסביר בקשה זו ברצונו לאפשר לחיילים שומרי מסורת לנצל את זמנם הפנוי בין השמירות ללימודי תורה. בירורים שערך הגורם באגף התקשוב הביאו אותו לשיעורי היהדות של "קול הלשון", וזו הסכימה להעלות את שירותיה גם לקו המטכ"לי. מעתה, יוכל כל חייל המחייג לטלפון המטכ"לי שמספרו 7777-7730 להאזין בין פעילות לפעילות לשיעורי יהדות שונים. מקור השיעורים הוא בחברת "קול הלשון", המפעילה שירות זהה בקו טלפון אזרחי. בקו הטלפון המטכ"לי מחכים למאזין שיעורים שונים בנושא התנ"ך ופרשת השבוע, תלמוד ומשנה, הלכה, מוסר וחסידות, שיעורים מיוחדים לנשים ולילדים ואפילו הספדים. היות שמקור השיעורים הוא בחברה חרדית, מועברים השיעורים בהברה אשכנזית, דבר אשר עלול להקשות על החייל הפשוט להבין חלק מהמילים הנאמרות בו. עם "חיול" הקו, הופץ המספר המטכ"לי החדש בבתי-הכנסת בבסיסי צה"ל השונים. "אין שום סיבה שחייל שיש לו טלפון פנוי לא ישמע וילמד משהו חיובי במקום לעסוק בשטויות", קבע אל"ם (מיל') מחפוד. לא כל החיילים בשטח מביעים התלהבות מהקו החדש. "עדיין לא יצא לי להתנסות בטלפון החדש, ועם כל האינטנסיביות של השירות אני בכלל לא בטוח שתהיה לי הזדמנות לעשות זאת". אומר עמיחי, בוגר המכינה הקדם צבאית בעלי, המשרת כיום בצנחנים. "הייתי מעדיף לשמוע שיעורים של הרבנים שלי מהמכינה או של רבנים שיותר מדברים אלי ועל הדילמות שמתעוררות בזמן השירות הצבאי. אבל בסך הכל, מדובר ברעיון מבורך, שיכול להועיל גם לחיילים החילוניים

גט, בזכות נשיא צרפת

בזכות הנשיא "אצלנו במשפחה אישה זה לכל החיים", פסק הבעל, ובמשך 20 שנה סרב לתת לאישתו גט. רק התערבות של נשיא צרפת ז'אק שיראק הובילה לשיחרורה דפדף ביהדות אבישי בן חיים 14/1/2007 9:00 במשך שני עשורים חלמה יהודייה אזרחית צרפת לקבל גט מבעלה ולהשתחרר מכבליה כאישה עגונה. רק השבוע, לאחר שנשיא צרפת התערב בפרשה, היא קיבלה את מבוקשה. בני הזוג נישאו וחיו ביחד בצרפת עד שנת 1988, אז התגרשו בהליך אזרחי. לצערה של האישה, היא נחשבה כל אותן שנים עגונה מבחינת ההלכה, מפני שבעלה סירב לתת לה גט עד שתגיע לגיל 85. "אצלנו במשפחה אישה זה לכל החיים", טען הבעל הסרבן. האיש לא נענה גם לדרישת בית הדין הרבני בצרפת, שחייב אותו לגרש את אשתו בשל אלימות פיזית שנקט כלפיה. בית הדין הרבני אף הטיל עליו 'חרם דרבינו גרשום', אשר מונע ממנו לעלות לתורה ולהשתתף בחיי הקהילה היהודית, אולם הבעל עמד בסירובו ולא נתן גט. לאחרונה הגיעו לארץ שני בני הזוג, בנפרד, לרגל חתונה משפחתית. האישה, שחלמה לעלות לישראל, הגישה בקשה לקבלת אזרחות ישראלית, ובעקבות זאת ניתן לה להגיש נגד בעלה תביעת גירושין ולהטיל עליו צו עיכוב יציאה מן הארץ. הבעל הופתע לגלות כי אין ביכולתו לעזוב את הארץ, והגיע בתחילת השבוע לבית הדין הרבני האזורי בירושלים. הדיינים במקום הרגיעו את צעקותיו והסבירו לו שבהתאם לחוק הישראלי, בסמכותם גם להוציא צו מעצר נגדו עד שייתן גט. הסרבן המשיך בשלו ואמר כי כל עוד תהיה לו ארוחה חמה ואפשרות לצפייה בטלוויזיה הצרפתית - הוא לא ייתן את הגט לאשתו. נציג בית הדין הרבני, הרב יעקב חביב, הפעיל על הבעל לחצים לשחרר את האישה, אז הוא ביקש הקלות בעונש שהוטל עליו על ידי בית המשפט בצרפת, בגין תביעת נזיקין שהגישה שם אשתו. הבעל טען שרק פנייה לנשיא צרפת תוכל לסייע לו, וכך עשו בבית הדין: הרב חביב יצר קשר עם נשיא צרפת, ז'אק שיראק, והציג בפניו את הבעיה. מהנהלת בתי הדין הרבניים נמסר כי הנשיא הצרפתי נעתר לפניית בית הדין הרבני ושלח לארץ מכתב שבו הסכים לפנות למשרד המשפטים בארצו, כדי לבחון מחדש את העונש שהוטל על הבעל. רק אז, כשראה הבעל את המכתב מנשיא צרפת, הוא התרצה והעניק לאשתו גט.

למעלה