גמרתי לקרוא את הספרים

MadManIII

New member
גמרתי לקרוא את הספרים../images/Emo58.gif

לא ממש אהבתי את החמישים עמודים האחרונים וגם כל הקטע עם הנזיר המתנקש היה מיותר. סתם ככה פאולמן יורד על הנצרות ולא על היהדות. לפי הנצרות החיים הוא חטא וכל מה שנעשה בו הוא חטא (פריה ורביה במיוחד). ולעומת זאת היהדות דוגלת בחיים מלאי משמעות ועשייה. גם מה יהי הקטע אם אלוהים והמרכבה שלו (זה אם הקריסטלים)?

האבק

New member
הסוף של הספרים

היה מאד מקורי וככל שאני חושב על זה - אני יותר אוהב את הסוף. העניין של הנזיר היה הכרחי כדי להראות עד כמה פאנאטים ראשי הכנסייה - ששלחו נזיר להרוג ילדה קטנה ועוד "סלחו" לו על זה. כמו שאמרו כבר מספר פעמים, פולמן (איך הגעת לפאולמן? זה Pullman!) מתמקד בעיקר בכנסייה הקתולית והנצרות, אך מתכוון לכלל הדתות הממוסדות. אבל זה ויכוח שלם שאת חלקו אפשר למצוא בדיון של ארנון למטה. הקטע עם הקריסטלים - על מה אתה מדבר? על החלק שבו הסמכות מת?

האבק

New member
מה לא הבנת?

מטטרון הורה להחביא אותו כי הוא פגיע, אז היו מלאכים שנשאו את ה"כלוב" שלו למקום בטוח, אבל בדרך הם פגשו באויבים. ויל וליירה ראו אותו ושחררו אותו מהכלוב הזה, שהגן עליו. ברגע שהוא יצא מהכלוב הוא פשוט "התנדף" ברוח, כי כבר היה חלש מאד = כמו שקרה לברוך כשהוא גסס ואז הגיע משב רוח שפירק אותו.

MadManIII

New member
טוב זה מה שחשבתי שקרה

פשוט עדיין קשה לי עם זה שהאל הכל יכול היה סתם מלאך פושטק. (מקווה לא לחטוך ברק)

האבק

New member
זה כל הרעיון

שהסמכות, הוא לא יותר ממלאך. הוא פשוט היה המלאך הראשון, וכששאר המלאכים נוצרו היא שיקר להם וטען כי הוא זה שמרד בהם. לכן היה המרד הראשון בסמכות, בהנהגת זפניה (ככל הנראה) - חבורה של מלאכים שמרדו בסמכות וטענו שהוא לא באמת "אל".

למעלה