גמר חתימה טובה, וצום קל!

L y c a n

New member
גמר חתימה טובה, וצום קל!

אני יודע שזה קצת מוקדם, אבל אני פורש מחרתיים לזמן הקרוב, לטובת טיול בארצות הקפור (להלן, רוסיה), רציתי לאחל את הברכה הזו.. וכמובן , לצרף את הסקר הקבוע: מי צם ומי לא? ו.. למה כן ולמה לא? אני לא צם משני סיבות: לא נראה לי שהרעבה עצמית תגרום לאנשים לסלוח לי על מה שעשיתי, וגם, לפי דעתי למלא רק חלק מהמצוות (כמו כל אלה שנוסעים בשבת באוטו אבל לא רואים טלויזיה, למשל) מביאה לי הערכה, כבוד או מעידה על אמונה. זה אף יותר מגוחך לדעתי. אז.. צום קל, למי שצם

מיטללל

New member
באמת מוקדם מדיי ../images/Emo8.gif

אני כנראה אצום עניין של מסורת, צמתי מגיל 12 (עם הפסקה אחת או שתיים) וגם מסוג של אמונה. מצטערת אם זה נשמע לך מגוחך :) בהחלט שיהיה צום קל וגמר חתימה טובה לכולם

L y c a n

New member
מתנצל..

אם זה התפרש ככה, התכוונתי שמבחינתי זה יהיה מגוחך- צדיק באמונתו יחיה (נביא חבקוק , לא?) יותר מזה. ביום כיפור אני משתדל לכבד אנשים אחרים ולא לסוע באוטו יותר מדי או לשים מוזיקה גבוהה..

נועם m

New member
ד"ש לכיכר ../images/Emo8.gif

אני לא צמה... נראה לי קצת מיותר לאור העובדה שאני מאמינה באלוהים בערך כמו שאני מאמינה בפיית השיניים...

ChilD SouL

New member
אני ויום הכיפור...

עד לפני שנתיים הייתי צמה. לפני שנתיים הגעתי למסקנה שזה מיותר. היות ואני ממבקשת סליחה מאנשים ברגע שאני מבינה שפגעתי בהם, אני לא חושבת שאני צריכה לסבול יממה שלמה על-מנת שאלוהים יסלח לי. מי שרוצה לבקש סליחה ולכפר על המעשים שלו - יש לו עוד 364 ימים בשנה לעשות זאת. בכלל, אני רואה את זה מפגר וסוג של חוסר כבוד לפגוע בבנאדם שנה שלמה ואילו ביום כיפור לבקש ממנו סליחה ואילו אחריי יומיים שוב לפגוע בו כי כיפור כבר עבר ואני את הסליחה שלי ביקשתי. אישית
לבקש סליחה בכיפור זה מזוייף ומגעיל ואני אשקול פעמיים אם לסלוח לבנאדם ביום כיפור.

בשלולית

New member
אני ממש מסכימה איתך!!

אני? צמה? לא יודעת לא החלטתי עשיתי את זה שנתיים אחריהן חשבתי בדיוק כמו שנאמר מעליי.. אז לא צמתי ואז שוב צמתי - סתם אני מניחה. בגלל זה אני לא יודעת מה יהיה השנה. נראה.. צום קל וגמר חתימה טובה.

תהנה...

ולפי כל הרוסיות שיש בארץ... כנראה שיהיה לך בילוי נעים מוקף בבלונד עם עיניים כחולות.... סתם נו... קיצר אני צם.. ואני לא חושב שיש צורך להסביר למה....

זכוכיות

New member
לא צמה,

ולא צריכה סיבה מיוחדת בשביל זה. חוסר האמונה שלי מספיק. בכל אופן, תעשה חיים, ומתי אתה קופץ כבר לארץ?

אתם יכולים לנחש את התשובה שלי

אני כל כך אוהב את היום הזה כאילו המדינה נעצרת כאילו נעצר הזמן רק הסיגריות יהרגו אותי אבל טוב 364 ימים אני עושה חטאים מגיע לאלוהים יום אחד של נחת ממני

ובאותה הזדמנות

סליחה ומחילה לכל מי שפגעתי בו במודע או שלא במודע שיהיה לכולם צום קל וגמר חתימה טובה

צמה

לגבי מה שאמרתה "כמו כל אלה שנוסעים בשבת באוטו אבל לא רואים טלויזיה, למשל" אני חושבת בזה שכל אחד יכול לאמין בדרך שלו אני אומנם חילונית לכל דבר לא שומרת שבת/חגים וכל זה אבל בכל זאת אני כן צמה ביום כיפור וכן חשוב לי לפחות לעשות את הדבר הבסיסי הזה. וחוצמזה אם זה לא יעזור זה גם לא יזיק.

L y c a n

New member
הכוונה הייתה

שמבחינתי זה קיטנת אמונה. תראי. זה כאילו כל אחד בוחר לעצמו מה קשה לו לקיים ומה לא..

נכון

אני באמת בוחרת במה טוב לי לקיים ומה לא אבל זה ממש לא אומר שאני מאמינה פחות ממך. תאמין לי שיש לי אמונה מאד חזקה בה' וזה שאני לא מקיימת את תרי"ג מצוות לא אומר שאני פחות מאמינה או פחות יהודיה ממך.

צודקת ועוד משהו

תדעי לך בן אדם חילוני או מיש שמגדיר את עצמו "חילוני" (כולם יהודיים) הצום שלו אהוב על השם יותר מהחרדי כי תפילתו של ה"חילוני" נחשבת למתנת עני" ולכן כל הביקורת הזו על אנשים שמקיימים את זה ולא את זה לא במקום

בוא אני אגיד לך משהו

אין בתורה או הכל או כלום גם הרבנים הכי גדולים לא עושים את כל המצוות (אין צדיק שלא יחטא) מה שאתה אומר זה עצת הייצר תלמד כלל שכר מצווה מצווה שכר עבירה עבירה

ת מ י מ ה

New member
צום קל

וגמר חתימה טובה אני צמה עניין של מסורת עניין של פעם בשנה קצת טיהור לגוף ולנפש לא יזיק לאף אחד

למעלה