גמר חתימה טובה. להפתעתי ה"גמר חתימה טובה" ללא ברכת

hadi orr

New member
גמר חתימה טובה. להפתעתי ה"גמר חתימה טובה" ללא ברכת

"שנה טובה" או ברכה "שנה טובה וחתימה טובה" היא ממש אפסית. על סמך הפריטים שנמצאים באוסף שנות טובות שלי. בנוסף רוב רובם של ברכות גמר חתימה טובה הם מגופים דתיים.

למה ומדוע לי אין פתרונות וידיעה. אשמח לשמוע מאנשים המבינים בעינייני הלכה יותר ממני (ולאמיתו של דבר לכל אחד יש יותר ידע ממני גם בנושא זה).
ניסיתי קצת להתחקות על המנהג ולחקור וקצת אינפורמציה דליתי אבל זה לא עונה לי על השאלה מדוע ברכות אלו רק ובעיקר ניתנו על ידי דתיים.
אשמח לתשובות.

מה ההבדל בין הברכה "חתימה טובה" ל"גמר חתימה טובה" ובאיזה שלב אומרים כל אחת מהן: לפני יום כיפור או בסיום הצום?

בראש השנה הברכה היא ב"שנה טובה", ואחריה אנו מברכים בשתי ברכות: האחת "חתימה טובה" והשנייה "גמר חתימה טובה".
מה ההבדל בין הברכה "חתימה טובה" ל"גמר חתימה טובה" ? ומתי אומרים ברכה זו או האחרת ?
בחב"ד אומרים בין ראש השנה ליום הכיפורים היא "חתימה טובה", ו-"גמר חתימה טובה" נאמרת לאחר יום הכיפורים ועד ליום השביעי של חג הסוכות.

אפשרות אחרת אומרת שאומרים "כתיבה וחתימה טובה" עד ראש השנה – כולל, ו"גמר חתימה טובה" מראש השנה ועד יום כיפור – ויש כאלה שממשיכים לברך עד הושענא רבא.

יש הטוענים שאשכנזים נוהגים לומר "גמר חתימה טובה" והספרדים "חתימה טובה".

אצלנו נהגו לומא חתימה טובה בעשרת ימי תשובה.

וגמר חתימה טובה לפני תפילת נעילה.
צ'י

אספן 3

New member
שניכם חידשתם לי משהו

את ברכת גמר חתימה טובה אני כמובן מכיר, אבל לא זכור לי שראיתי אי פעם כרטיס ברכה עם הנוסח הזה.

ז ק ו

New member
את הנוסח "לשנה טובה תכתבו ותחתמו"

תמצא הרבה יותר. וזה למעשה אות דבר.

אספן 3

New member
ויש גם את הברכה "מועדים לשמחה"

שלפי מה שבדקתי מיועדת לחול המועד בלבד (חול המועד סוכות וחול המועד פסח). ראיתי באמצעות גוגל שיש כרטיסי ברכה שרשום עליהם מועדים לשמחה. שוב, לא זכור לי שראיתי כרטיסי ברכה כאלה מקודם.

ז ק ו

New member
'שנה טובה' זה איחול סתמי כמו בוקר טוב או ערב טוב וכדו'

כתיבה טובה או חתימה טובה, מבטאים את האופן שבאמצעותו השנה של המאוחל תהיה טובה. כלומר התכנית של השנה הבאה.

כ חיים

New member
ענית בעצמך על שאלתך

אני מצטט מדבריך וזו בעצם התשובה לשאלה: "בין רה"ש ליום הכיפורים היא 'חתימה טובה' ו'גמר חתימה טובה' נאמרת לאחר יום הכיפורים ועד ליום השביעי שלאחר סוכות". לא רק חב"ד נוהגים כך אלא רוב בני ישראל.
הברכה הנהוגה היא "כתיבה וחתימה טובה" , נשמעת יותר טוב מאשר רק חתימה טובה.

זה לא נגמר בסוף תפילת נעילה...

זה ממשיך עד הושענה רבה, ושמעתי אצל חסידים שמושכים עד חנוכה...
א גוט קוויטל...
a good acquittal !

שימו לב שבתפילות יוה"כ ממשיכים להגיד נזכר וניכתב, כתבנו וכו' ממעריב עד מנחה. רק בנעילה" נזכר וניחתם, חתמנו וכו'

חתימה טובה לשנה טובה ומתוקה לחברי הפורום, האומנם שכבר ציינתי שנחתמו בסשצ"ג - בספרם של צדיקים גמורים, בשעה 19:25 ליל ראש השנה

ז ק ו

New member
כתבנו וחתמנו, לשון ציווי הן. השאלה האם מותר

לצוות בשבת שבתון, על מלאכה אסורה בשבת?

שאלת איך אפשר לצוות על מלאכה אסורה כתבנו וחתמנו בשבת

אמירה לנכרי...ומי לנו קרוב כנביא גוי, בלעם, שירשום...

ז ק ו

New member
כפי שידוע ומקובל, אסור לומר למישהו לעשות

דבר שאסור בשבת.
אז איך אנחנו מצווים ביום כיפור "חתמנו בספר החיים"? הרי זו מלאכה אסורה בשבת.

למעלה