גמר חתימה טובה לכם

זורחת1

New member
גמר חתימה טובה לכם

הצום תודה תודה לאל עבר וניסיתי להעביר אוןתו . היתפללתי שיעבור בשלום במחשבה טובה היה קשה אבל עבר . שיכנעתי את עצמי שנרגיש טוב ושלא יבואו לי המחשבות. רק מה אתם אומרים אני כעסתי על בעלי הוא מי שאביו ניפתר לא מאמין ולא רוצה לצום. אמר לי בעלי איש באמונותו יחיה .את רוצה לצום תצומי .אני לא מפריע לך . אבל כואב לי שהבת שלי בת 14 גם הולכת בדרך שלו ואני אומרת לב שלי מה הבת שלי תילמדממנו. אנכנו גדלנו בבית שתמיד צמנו והיה אסור לנו לעשות כלום כלום בחג. ובעלי מה אתם אומרים הוא ניכנס למחשב .ולא שמר הכין לו פעם אחת שתיה חמה .ואני כל הזמן אמרתי לו אתה גוי מגעיל. תתביש לך .וזה היכניס בי כעס מאוד מאוד .ובלב שלי אמרת למה לא היתחתנתי עם אחד שתמיד ילך לבית הכנסת וישמור שבת. למרת שאני לא דתיה .מה דעתכם ניסיתי מידי פעם לא להיתיחס אבל היתי אליו נודניקית. והבת שלי גם ליפעמים הדליקה אור וליפעמים היתה שוחכת .אמרתי מזה אתה רואה מה הבת עושה בגללך לא שומעת.

סמסרה1

New member
לזורחת

אל תכעסי עליי, אבל, המונים המונים המונים לא צמים וגם רואים סרטים, אז מה? לא כל אחד מאמין בצומות ובכל מיני דברים כגון אלה. לדעתי, וזו רק דעתי, את מאמינה בזה וטוב לך עם זה, אז תצומי, אך מי שלא מאמים בזה ולא רוצה תעזבי אותו.

זורחת1

New member
למה אני לוקחת את זה קשה קשה.

כי הגעתי מבית מסורתי מאוד מאוד . ואני זוכרת שהיתי קטנה ואני זוכרת איך אימא שלי הכינה את השולחן בכיפור. והינו הולכים לבית הכנסת מחכים בנירות שיגמר הצום. הבת שלי בת 14 אתמואל אמרה לבעלי אבא תראה את אימא איך היא מחכה שיגמר הצום כבר רוצה לשתות מש ממש לקראת הסוף. והיא צחקה .כי אני רק לקחתי כדורים פעם אחת לדיכאון ואפשרי היה בלי אוכל. את השאר לא לקחתי .עליי זה משפיע מאוד מאוד אני עדיין פרימיטיבית .ומיתבישת מהשכנים שלי ומהמישפחה שלי אני לא אומרת להם שבעלי לא צם .טלוי .

ח י י ם 2

New member
אין לי שום סמכות דתית

אבל תחשבי שצמת גם בשביל ביתך ובעלך שהשם ימחול להם על עוונותיהם למיטב ידיעתי איש צם בשביל עצמו שהשם ימחול לו על חטאיו אבל זהו ניסיון כפול לצום ולא רק שצמת אלא התמודדת עם לגלוג והיית צריכה לעמוד בפיתויים רבים אשרייך על האמונה החזקה! חזקי ואמצי! אין את פרימיטיבית כלל וכלל ואין צורך לספר לשכנים או למשפחה דבר ממה שקורה בתוך הבית. ושוב אשרייך על האמונה החזקה!

זורחת1

New member
תודה לכם מודה לכם מאוד מאוד

האמת כאן במרכז הארץ יותר חופשיים . ובדרום החיים אחרת בשכונה אבל אתם צודקים

למעלה