גמר חתימה טובה

ד ר ל י

New member
גמר חתימה טובה

עוד פעם אני עם הפוסטים המוזרים שלי.
אבל איפה אני אכתוב את זה.
כמה ימים לפני יום כיפור פתאום הרגשתי שכל הג'יפה יוצאת לי מהנפש. אני לא דתיה אבל זה עורר בי שאלות. כל הרגשות האלה הקטנוניים, הכעסים, הקנאה, הקורבנות, הרחמים העצמיים, פתאום בימים האחרונים מרגישה שהם מציפים אותי.
ואני שואלת את עצמי אם זה בגלל שביום כיפור אמורים לעשות חשבון נפש אז זה יוצא החוצה, או שזה פשוט תוצאה של המפגשים המשפחתיים בחגים.
ואיך אני אמורה להתעלות על זה? אני לא דתייה אז אני לא הולכת להתפלל. אני לא חושבת שאני אצום גם כי זה לא יועיל. איך נפטרים מכל הרגשות השליליים שמציפים פתאום? זה רק אני דפוקה או שעוד מישהו מרגיש ככה?

גמר חתימה טובה

פ נ ט i ם

New member
היי

יש משהו בתקופההזו... אין ספק... עודף המשפחתיות (שממנה השנה ברחתי בהצלחה) וכל הדיבורים על חשבון הנפש שעושים ביום כיפור.
&nbsp
אני לא אדם מאמין. לפחות לא מאמין באלוהיי היהודים. אני מנצל את יום הכיפורים לחשבון נפש שלי עם עצמי, מנצל את השקט שיש מסביב בשביל להסתכל פנימה ולראות מה אפשר לתקן בשנה הבאה.
&nbsp
איך נפטרים מהרגשות האלו ? 350 ש"ח לשעה ואני עוזר לך...

&nbsp
תחשבי על הדברים החיוביים בחייך. תקבעי לעצמך מטרות ומתוך המטרות תגזרי לעצמך את היעדים. עכשיו תתחילי לעבוד על השגת היעדים. משיגים אותם רק עם רגשות חיוביים. אין מקום לשליליים.
&nbsp
שיהיה בהצלחה !

ד ר ל י

New member
אני גם

לא ממש אדם מאמין, אבל אם כן, אז אני מאמינה באלוהים בצורה שונה.
ואם אלוהים הוא באמת כמו שהיהודים אומרים, אז אוי ואבוי לנו, כי עם התנהגות כזאת נראה לי שהוא בקרוב מאד יעניש אותנו. מצחיק שיש כאלה שאומרים שהוא תמיד שומר עלינו ושוכחים שזה לא מובן מאליו וחטפנו כבר כמה פעמים בגלל חטאינו כמו במבול ובחורבן בתי המקדש ועגל הזהב וכו'.
אני קצת התחלתי להחליף את המחשבות השליליות שלי, אמרתי לעצמי כל פעם שאני חושבת משהו רע, אז אני אהפוך את המחשבה לגמרי. בינתיים הצלחתי ככה 2% מהמחשבות השליליות להפוך. ננסה להשתפר.

סיגלית 2014

New member
מנהל
גמר חתימה טובה ושתהיה שנה טובה

הפוסטים שלך אינם מוזרים. לפחות כך אני חושבת.
הם מעלים חומר למחשבה. ואת לא דפוקה. ואם כן, אז גם אני
.
בהחלט שיש בתקופה הזו אווירה של חשבון נפש: שנה חדשה, המשפחתיות, הביחד. וכן.. כל הג'יפה יוצא. לא בבת אחת אבל יש חוסר שקט ברגש ובמחשבות בהחלט.
אני אישית הייתי מוותרת, במיוחד השנה, על כל החודש הזה וקופצת ישר לאוקטובר, לתקופה של אחרי החגים. אני מרגישה באפיסת כוחות. אין לי כוח לכל הבלגן הזה. והמפגשים המשפחתיים יוצרים חיכוכים ופרצופים חמוצים. אי אפשר לברוח מזה, כנראה. אני מסתובבת בבית עצבנית ומגיעה מהר מאד לצעקות, מפוצצת ברחמיים עצמיים.
אבל רק על יום כיפור לא הייתי מוותרת, כי זהו יום שבו כמעט אין מה לעשות חוץ מלחשוב. גם לצום ולתפילות יש חשיבות מסוימת אבל היא מאד תלויה איך כל אחד רואה אותם.
זה לא אומר שאנחנו לא עושים חשבון נפש בימים אחרים בשנה אבל בכל זאת יש יום בלוח השנה מיוחד למטרה זו, בלי שום קשר לדת. גם יום שבת הוא יום מנוחה בלוח השנה וכל אחד בוחר לבלות אותו אחרת.
גם אם היית דתייה והיית מתפללת, סביר להניח שהיית שואלת את אותן השאלות רק היית מפנה אותן לכיוון אחר.
אז איך נפטרים מהרגשות השליליים? עובדים עליהם. רגשות שליליים תמיד יהיו כמו שיש חיוביים. אי אפשר למחוק אותם לגמרי. מנסים להבין את מקור הרגשות הללו ומנסים למצוא פתרונות. ולאט לאט, מהקל אל הכבד, צעד צעד.
מכירים בעובדה שיש ימים טובים ויש ימים פחות טובים שבהם יש חרא של מצב רוח. בימים הללו חשוב להיות בקרבת אנשים יותר חיוביים ויותר מעודדים שמבינים אותך יותר. ומתעסקים בפעילויות יותר מרגיעות.
שתהיה שנה טובה וחג שמח.

ד ר ל י

New member
שמחה שאני בחברה טובה :)

אני לא אוהבת את יום כיפור אבל אני מעריכה אותו. באמת זה עושה טוב למרות הקושי, לעצור ולחשוב.
נשאר לנו את סוכות רק, זה דווקא חג נחמד, לא? פחות מעיק וחופש ארוך...... איזה כיף....

סיגלית 2014

New member
מנהל
נצלי את החג

הארוך שנותר כדי להנות עם הילדים.
אפשר גם בבית וגם מחוצה לו.
מתכון נחמד להחליף מחשבות שליליות בחיוכים.

למעלה