גמר נבחרות גברים (איך זה שעדיין אין שרשור בנושא?
)

trilliane

Well-known member
מנהל
גמר נבחרות גברים (איך זה שעדיין אין שרשור בנושא?
)

צפיתי רק בחצי עין (התעמלות גברים פחות מעניינת אותי, בעיקר הגמר הקבוצתי) בתקווה שהיפנים יביסו סוף סוף את הסינים. במתח (איזה מתח!) נפל מתעמל יפני אחד, ואחריו נפל אוצ'ימורה הגדול! ואז הוא קיבל ציון נמוך והיפנים מאושרים, והתברר לי שלמרות הנפילות, דווקא הפעם הם זכו בזהב...
(האם הסינים פישלו יותר כשלא הסתכלתי?
).

הבריטים, במגרש הביתי, מרוצים ממדליה קבוצתית נוספת, הפעם כסופה. סחתיקה!

הסינים מסתפקים הפעם בארד, והאמריקנים מחוץ לפודיום.

* אם אמי הקליטה לי מערוץ 5+ (חבל שזה לא משודר בערוץ 5 הרגיל...
) אצפה בשידור הישראלי מתישהו בסופ"ש.

Tammie

New member
אני פשוט לא הספקתי לכתוב...

היה גמר מטורף.
הייתה תחרות צמודה ומותחת, כמו שתחרות טובה צריכה להיות.
הסינים פישלו הרבה. גם בנפילות אבל בעיקר בטעויות קריטיות במהלך התרגילים שהורידו אותם נמוך. הסיבה היחידה שהם הצליחו להתברג בסוף למדליות זה שגם האמריקאים גם פישלו. הם דווקא הצליחו להישאר על כל המכשירים, אבל הרבה טעויות קטנות ומצטברות עלו להם בציונים נמוכים.
&nbsp
היפנים היו מדהימים, אפילו עם הנפילות. הדבר המרשים היה לראות אותם נופלים, עולים בחזרה על המכשיר, ומבצעים את המשך התרגיל ללא טעויות. שמירה על קור רוח והסתכלות קדימה היא זו שהעניקה להם את הזהב.
&nbsp
אבל אין ספק שהבריטים היו מסמר הערב. הם היו פשוט מצוינים, וסיימו במרחק של פחות מחמש עשיריות מהיפנים. היה רגע שהשדרנים הבריטיים היו בטוחים שהם לוקחים את הזהב.
בהמשך לשיחה אתמול על הבריטיות, משהו טוב קורה בבריטניה. נבחרת הגברים מראה שהיא בטופ כדי להישאר והם כבר יכולים להרשות לעצמם לחלום גבוה.
ראיתי את השידור הבריטי (שאגב אפשר לראות באתר שלהם כבר עכשיו....) והם פתחו עם ראיונות של כל המתעמלים. המתעמלים החדשים בנבחרת דיברו על התחושה שהייתה להם כשבריטניה זכתה בארד באולימפיאדה ואיך זה נתן להם את המוטיבציה לעבוד קשה ולהתקדם. אין ספק שזה כדור שלג מהסוג הטוב, נצחונות גוררים עוד נצחונות ומושכים נערים צעירים לעבוד קשה ולהתקדם, והצעירים הבריטים באמת נראים טוב.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

zuxitani3

New member
יש להם צעירים

שזה סימן טוב שהם לא תקועים עם הנבחרת ההיא מלונדון ומצליחים לבנות עתודה - נייל וילסון ובריאן בווין (לפחות אני חושבת שהם יותר צעירים מהאחרים) נראו לא רע בכלל

Tammie

New member
פוסט של International Gymnast Magazine

Interestingly, Great Britain, Russia, and USA had no falls. Japan had 3 and China had just one on Pommel horse. Plus I believe that Japan had the lowest D-score total of the top 5 team. So what I'm trying to say is that the Japanese won the Gold with their E-scores---And, of course that should not surprise anyone. It was a Frank Sinatra win---"MY WAY!!!"
&nbsp

cubano1

New member
צפיתי בתחרות

עד שבסבב החמישי הילדה החליטה להתעורר ולהפריע
ולא יכולתי לכתוב כי אני סוחב עייפות עוד מגמר הנשים, ובגלל שלא ממש הבנתי מה קרה שם בשני הסבבים האחרונים - שהיפנים נופלים ונופלים, ועדיין לוקחים את הזהב...

היתה באמת תחרות מדהימה, התעמלות יפה, תרגילים יפים, עידוד ומוראל גבוה. אלה דברים שנותנים לך להתרגש ולהיות מעורב רגשית בערב מתחילתו ועד סופו

ארה"ב נראתה מעולה, אבל היה ברור שתהיה נסיגה בשני הסבבים האחרונים בגלל חולשה כללית בקרקע ואקוטית על סוס הסמוכות. כשנבחרת צריכה להסתמך על דאנל לייבה (שהיה מדהים המקבילים ובמתח) על סוס הסמוכות (המכשיר החלש שלו והנמסיס שלו לאורך כל הקריירה) אז ברור שמשהו לא בסדר.
בכל אופן - הנפילה העצומה הזאת מהמקום השני, במרחק עשירית מהיפנים, ועד המקום החמישי אחורי הרוסים - הפתיעה אותי. אני עדיין לא בדיוק מבין את הדינמיקה של מה קרה בשני הסבבים האחרונים.

הנתון הזה שציוני ה D של היפנים היו הנמוכים ביותר הוא גם מדהים, וטוב לראות שהם זכו בשל ההתעקשות על התעמלות יפה ונקיה. הסינים נראו מפוזרים - אבל ברור שהם יבואו מוכנים יותר לריו

ומברוק לבריטים - הם על המפה ונשארים על המפה...

zuxitani3

New member
אז אני לא לבד

גם אני לא מבינה איך אחרי כל הנפילות ועם D סקורס לא הכי גבוהים הם עוד הצליחו להוביל, הייתי בטוחה שאחרי הסבב הזה הטבלה תיראה אחרת לגמרי, אבל לא...
וכמו שאמרת אם צריך להסתמך על לייבה בסוס סמוכות זה אומר דרשני.
צריך לזכור שחסרים להם שלושה מהמתעמלים החזקים ביותר שלהם, וזה בטח גם השפיע עליהם מנטלית.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה שקרה לאמריקנים דומה למה שקרה לדונל ויטנבורג בקרב רב

הם היו גבוה כי המכשירים החלשים שלהם היו בסוף... בסדר תחרות אחר הם פשוט לא היו מגיעים למקום השני. לעומתם הסינים והיפנים שכבר עברו את המכשירים החלשים ונשארו להם לסוף המקבילים והמתח, מכשירים שבהם הם חזקים (אף שהיפנים הצליחו ליפול בשניהם). בסופו של דבר הנפילה שלהם לא הייתה "עצומה", הצמרת די צפופה, ולא צריך ליפול הרבה כדי לרדת בדירוג.
&nbsp
צפיתי אתמול בתחרות המלאה עם פרשנות, וניתן היה לראות שהיפנים הפגינו תרגילי יפנים ונקיים, ולמעט הנפילות שהיו להם בסוף הם עדיין שמרו על רמה גבוהה (ובאמת כל הכבוד להם שגם אחרי נפילה אספו את עצמם והמשיכו את התרגיל למופת), והם כבר צברו פער ניכר שאפשר להם ליפול ועדיין להישאר במקום הראשון (אם כי בסה"כ כחצי נקודה מעל לבריטים, היה להם מזל).
&nbsp
לעומתם הופתעתי לגלות שהסינים דשדשו רוב התחרות בתחתית הטבלה עם תרגילים מאוד לא נקיים ולא נראו מרשימים כלל, והצליחו לטפס מעלה רק בחצי השני של התחרות (כמובן, זה קשור גם לסדר המכשירים; המכשירים החזקים שלהם היו בסוף). גם כאן יש לשבח את היפנים שגם במכשירים החלשים שלהם הם עדיין הפגינו התעמלות יפה ומרשימה. תענוג לצפות בהם, הזהב הגיע להם בזכות ולא בחסד.

למעלה