גמר נבחרות - גברים

cubano1

New member
גמר נבחרות - גברים

היום ב 18:30 שעון ישראל יפגשו שמונה הנחברות הגדולות בעולם - ארה"ב, סין, יפן, רוסיה, בריטניה, צרפת, אוקראינה וגרמניה, ויחולקו המדליות הראשונות בענף.

במוקדמות, שנערכו שלשום, ארה"ב סיימה ראשונה בפער עצום של כמעט 3 נקודות על רוסיה ובריטניה, שסיימו צמודות שניה ושלישית. עוד כמעט 2 נקודות מאחור סיימו גרמניה, יפן, סין ואוקראינה כאשר מחוץ לטווח המדליות מתייצבת צרפת הפצועה שהתעלת על עצמה בשביל להגיע למעמד הגמר.

הגברים האמריקאים לא היו מבריקים כמו הנשים, אך הציגו נבחרת צעירה ומפוקסת עם חוד יציב ונחוש בדמות דאנל לייבה וג'ון אורוזקו. לשניהם כבר רצף תחרויות כמעט ללא טעויות, החל מאליפות ארה"ב, המבחנים האולימפים וכאמור מוקדמות האולימפיאדה, מה שמעיד על חוסן מנטלי נדיר.
הסינים זעזעו את הקהל ולבטח הזדעזעו מעצמם עם סיום כה נמוך וללא נציג בגמר הקרב רב. וזה - מאלופת העולם והאלופה האולימפית היוצאת. יהיה להם קשה עד בלתי אפשרי לחזור על ההישג. גם כוכבים כמו זואו קאי וצ'ן ייבינג לא מצליחים לסחוף את המתעמלים הפחות מוכרים להישגים מהסוג שמביאים מדליה, והם יאבקו חזק בשביל סיכוי קלוש להגיע לפודיום.
לעומתם, גם היפנים הראו חולשה וחוסר יציבות. תואר אליפות העולם היה בידיים שלהם בטוקיו 2011, עד שבסיבוב האחרון על המתח הם נפלו בסיטונות. גם שלשום הם נפלו שוב ושוב מסוס הסמוכות, והציגו שגיאות רבות בקרקע ובמתח (ואני שואל - אם אוצ'ימורה כבר היה צריך לפשל על מכשיר - למה לא בקרקע???) - אבל בניגוד לסינים, היפנים יכולים לתקן את השגיאות מהמוקדמות ולאיים על האמריקאים.

הבריטים הפתיעו לטובה במגרש הביתי והציגו תחרות כמעט מבריקה. הם קבעו תוצאה שיהיה להם קשה עד בלתי אפשרי לשפר. כך שבמיטבם הם היו בפער של כמעט 3 נקודות, ואם יצליחו לשחזק את התוצאות מהמוקדמות ואף לשפרם בקצת, זה כנראה לא יספיק לזהב. אבל הם יהיו מאושרים עד הגג עם כסף או ארד ואני משער שזאת המטרה שלהם הערב.

הרוסים שסיימו שניים במוקדמות כבר עם רגל אחת על הפודיום - כל עוד בליאבסקי לא יתפרק, אמין גאריבוב הצעיר יתן את שלו, ודניס אבליאזין יתרום מתרגיליו החזקים בקרקע, בקפיצות ובטבעות - הם יכולים כבר לעשות מקום למדליה כלשהי במזוודה.

הגרמנים גם בפוזיציה מצוינת למדליה, אחרי שסיימו רביעים במוקדמות גם עם ערב חלש של פיליפ בוי. בערב מוצלח, השילוב של פיליפ בוי, פביאן המבושן ומרסל נגוין שווה מדליה, ולאו דווקא ארד.

נקווה שתהיה תחרות צמודה ומרתקת!

Tammie

New member
סיכום מצויין כרגיל :)

גם אני חשבתי את זה על אוצ'ימורה, אבל לך תדע, אולי הוא שומר את הפישול בקרקע לגמר...

podko

New member
חשבתי את אותו דבר על קוצ'י

הוא נפל במקבילים ובסוס סמוכות

Tammie

New member
וכדי לא לחרפן אף אחד ולפתוח שרשור חדש-

הבריטים מתכננים להעביר את התחרות?
אני יודעת שיורופורט משדרים, אבל הם מתוכננים להתחיל את השידור באיחור....

Tammie

New member
וואוו אפילו לא מתחיל לתאר את התחרות הזאת!

כל פעם מישהו אחר נפל, וחשבו שהנבחרת שלו איבדה את המדליה ואז מישהו אחר פישל או מישהו עשה תרגיל טוב בצורה לא צפויה ושוב הכל התהפך. ועוד לסיים תחרות כזאת עם ערעור של היפנים, שמתקבל ונותן להם את הכסף?
באמת שהאולימפיאדה הזאת שומרת אותי על קצה הכסא!

cubano1

New member
איזה תחרות מבאסת!

לא צפיתי בלייב, היה לי אירוע
חזרתי הביתה וצפיתי בשידור חוזר במחשב

אני אוהב קצת הפתעות - אבל זה היה יותר מדי
כואב הלב על האמריקאים
והסינים - מאיפה לעזאזל הם הגיחו???
לא אהבתי את השיפוט - נדיב מדי - איזה תוצאות בקרקע ובקפיצות - בשמיים!

ומסכנים האוקראינים - איזו נבחרת חביבה! העדפתי אותם עם הארד....

Tammie

New member
כן, הקשבתי בקדחנות לפרשנות

אם יש טעויות, להאשים או את הבריטים, או את יכולת ההבנה שלי. אני מעדיפה את הראשון.... :)
הציון הראשון שאוצ'ימורה קיבל לא כלל את הירידה. כלומר, הם קבעו שזוהי לא ירידה (אפילו לא בדרגה A) ואז הוא לא קיבל ציון עליה ובנוסף קיבל "עונש" על אי ביצוע דרישה.
הערעור היה שמכוון שהוא נחת על הרגליים צריך להחשיב לו את זה כירידה. הדיון היה למיטב הבנתי מאיפה הוא דחף כדי להצליח לנחות והאם זה היה מהמכשיר או לא. (זה כבר לא פרשנות, כשהראו את המסכים של המחשבים של השופטים זה היה נראה שהם מסתכלים על זה).
בסופו של דבר אכן קיבלו שזו הייתה ירידה.

podko

New member
איזה מזל שהקשבת... תודה רבה

אם כי הייתי מעדיפה לראות אותם נושאים את אות הקלון שלהם בשקט ולא יוצאים מזה עם מדליה...

trilliane

Well-known member
מנהל
גם לי היה אירוע, צפיתי רק בשעה הראשונה

ואז יצאתי מהבית. כשחזרתי שמעתי כל הזמן רק על פרשת הערעור של היפנים... קיוויתי להספיק לצפות דרך השידור של ערוץ 1 אבל מסתבר שאחרי כמה שעות הם מוציאים את הסטרימינג מהמחזור, לא ידעתי שזמני קצוב ופספסתי...
ממש לא בא לי לצפות בשעתיים של תחרות בלי פרשנות אז אני מוותרת מראש על הצפייה ב-EBU.

אני חושבת שהערב הוכיח שלסינים פשוט היה יום רע במוקדמות וזה יכול לקרות לכל נבחרת; היום זה קרה לארה"ב... צריך לדאוג שהיום הרע שלך יהיה במוקדמות ולא בגמר.

מחר גמר נשים, הרבה יותר מעניין אותי, ואין לי כוונה לפספס אף שנייה!

אמא לה3

New member
התעמלות? בלי להזכיר את ישראל?

מישו שם עם חום?
שיחק אותה קרייטמן עם אחלה כתבה מיקצועית.

למישהו יש סרטון של התרגיל של אוצ'ימורה?

נופל בירידה של הסוס סמוכות.
אני מצליחה למצוא רק תחרות מלאה, אבל לא מוצאת סרטון של התרגיל

למעלה