גמר קפיצות - נשים

cubano1

New member
גמר קפיצות - נשים

אחד הגמרים הכי פחות מעניינים, כי כולו שם אחד
מקיילה מרוני
לא לזלז בשאר המעפילות, אך מרוני נמצאת כמה רמות מעל שאר המשתתפות, ועם ציוני הפתיחה הכל כך גבוהים שלה, היא יכולה ליפול ועדיין לצאת עם מדליה סביב הצוואר.
האמנאר שלה כבר זכה במעל 16 נקודות, כשרוב שאר המתעמלות יבצעו קפיצות שיתנו להם בין 14.5 ל 15.5 נקודות.

ובכל זאת - יש כמה נקודות עניין
האם סנדרה איזבאשה תצליח לצאת עם מדליה אישית בקפיצות? איזבאשה אהובה על השופטות ונעזרת ברוח גבי בדמות המסורת הרומנית המכובדת. היא אמורה לבצע יורצ'נקו דאבל וקפיצת צ'ן (יורצ'נקו חצי פניה לפני הנגיעה בשולחן, ועוד בורג בסלטה שאחרי).

האם ימילט פנה תחולל סנסציה ותנחית את קפיצת הפרודונובה שלה? קפיצה מדהימה שפנה נוחתת בדרך כלל על הישבן. אבל עם ניקוד התחלתי ודרגת קושי כל כך גבוהה, היא עדיין מצליחה להתברג לגמרים. אם היא תצליח לעמוד על הרגליים בסופה, היא תוכל גם לגנוב מדליה סנסציונית. הקפיצה השניה שלה תהיה יור'צקנו דאבל, שדרוג מה 1 וחצי של שנה שעברה

וכמובן - צ'וסוביטינה - מיליון שנה, מדליות אולימפיות שנלקחו עוד לפני שחלק מהמתחרות האחרות נולדו

324 ROGERS Brittany +
361 BERGER Janine +
321 BLACK Elsabeth +
422 PENA ABREU Yamilet
363 CHUSOVITINA Oksana +
405 PASEKA Maria +
412 MARONEY Mc Kayla +
394 IZBASA Sandra Raluca

נעממהה

New member
הצ'נג הוא עם בורג וחצי אחרי העזיבה של השולחן

זה אלמנט מאוד קשה ושווה כמו האמנאר. איזבסה לא ביצעה אותו הרבה ובד"כ היא קופצת את ה"מוסטפינה"-
אותה קפיצה רק עם בורג אחד. את המוסטפינה מבצעת גם מרוני...

cubano1

New member
אני מקווה שבקוד הבא...

יגדילו את ההורדה על נפילה בקפיצות.
זה הגיוני בתרגילים בהם מבצעים הרבה אלמנטים
אבל כאן מבצעים אלמנט אחד - לא הגיוני שמתעמלת כמו יאמילט פנה תמשיך להעפיל לגמרים אך ורק בשביל להתרסק על התחת כל פעם

cubano1

New member
אוי ואבוי

קיילה נפלה על התחת, ואיזבאשה גנבה את הזהב.
פסקה לקחה צעד ענק וירדה מהמזרן באמנאר הלא כל כך יפה שלה, ולקחה את הארד.

הייתי מרגיש טוב יותר אם איזבאשה היתה לפחות נוחתת כמו שצריך בדאבל יורצ'נקו - אבל צעד ענק קדימה וזה לא נראה כמו קפיצה של אלופת עולם.

אבל המכשיר הזה הוא בעיתי
כל כך מעט מתעמלות לומדות בכלל לבצע שתי קפיצות, והתוצאה היא שדה מאד דל ומדולדל של מתעמלות
ראוי להזכיר - בשביל להעפיל לגמר הקפיצות, בשלב המוקדמות המתעמלת צריכה לבצע שתי קפיצות משתי משפחות שונות.
למתעמלות יש גם אפשרות להתחרות רק בקרב רב ולא לנסות להעפיל לגמר הקפיצות, ואז המתעמלת נדרשת לבצע רק קפיצה אחת.

סטטיסטית, הכי קל לקחת מדליה בקפיצות בגלל מיעוט המשתתפים. כנראה שכרגע הזמן שצריך להשקיע בשביל ללמוד עוד קפיצה ממשפחה אחרת לא משתלמת לרוב המעמלות, וזה חבל.

מחזקת את דבריך

לצערי פיספסתי את כל החלק הראשון בגלל טעות במחשב (עברתי בטעות למוקדמות במקום לגמר...), וראיתי רק החל מצ'וסוביטינה.
ידעתם שהיא לא המתעמלת הכי מבוגרת? יש קופצת בטרמפולינה בת 38.
ולגבי "הגמר של הגמר" הסנסציוני שראינו:
מקיילה מרוני, אלופת העולם בקפיצות, הקופצת הבלתי מעורערת, נפלה על התחת, ועדין קיבלה מדליית כסף! היא מציגה פרצוף מאוכזב מהמעמד. (או המושב?)
סנדרה איזבסה הבוגרת והחמודה מופתעת מאוד שהיא מקום ראשון באולימפיאדה בקפיצות, בייחוד עם קפיצה שלא קרובה לשלמות. היא בעצמה לא ציפתה ואף אחד לא ציפה ממנה...

סה"כ במוקדמות רק 18 מתעמלות התחרו על ההעפלה לקרב-רב, כלומר קפצו שתי קפיצות. מתוכן יש כמה מתעמלות שלא "סופרים", כמו למשל מתעמלת מליטא שקפצה קפיצות בדרגות קושי של 4.2 ו-4.6, הונגרייה שקפצה גם כן צוקהרה רגילה או משהו, פורטוגלית, קרואטית, ואחת מהונג-קונג שהיו כנראה על כרטיס חופשי באולימפיאדה בלי לעבור קריטריון, כך שבסופו של יום היו רק כ-12 מתעמלות שהתחרו בקפיצות (כולל ולריה). לא מכירה אף ענף ספורט אולימפי, או אפילו תת ענף, שרק 12 ספורטאים מתחרים בו.

roniway1

New member
מסכים איתכם לגבי איזבסה

כיף לקרוא את הסקירות שלכם - כל הכבוד !

אני מסכים לגמרי לגבי איזבסה. היא אכן מקבלת המון כבוד ורספקט מהשופטים. כמובן שהיא מתעמלת מצוינת לכשעצמה , אבל יש לי הרגשה שאם היה מדובר במתעמלת אחרת , האמריקנית היתה לוקחת את הזהב.
לאיזבסה יש הזדמנות לזכות בזהב נוסף על הקרקע , המכשיר החזק שלה.

בכלל , אם פונור תפתיע ותיקח את הזהב בקורה , זו תהיה אולימפיאדה מוצלחת לגמרי לרומניה.
את הזהב הקבוצתי הן לא לקחו , אבל ככה זה כשיש שתי מתעמלות שמחזיקות את הנבחרת על גבן , ונמצאות שתיים - שלוש דרגות משאר המתעמלות.

אני לא יודע מה יעשו ברומניה אם איזבסה ופונור יפרשו.

NBI2

New member
פונור לא תיקח זהב בקורה

לצערי הרב עד מאוד.

את הזהב הן לא לקחו כי מדובר בנבחרת של בנות מאוד לא מנוסות
אציין שוב שקטה לא עושה מקבילים, מתוך עקרון. אלוהים יודע למה. כבר שנים (ראיתי רק קליפ אחד שלה, ומי שמכיר אותי יודע שחיפשתי, עושה מקבילים כשהיא היתה בת 15)

כמו כל נבחרת הם יאלצו ללכת לג'וניריות שלהן לקראת ריו, יש להן שם כמה בנות מאוד מוצלחות לפי מה שראיתי באליפות רומניה לפני כמה שבועות

trilliane

Well-known member
מנהל
גנבה?
היא לא גנבה לאף אחת שום דבר

היא אמנם לא קפצה מושלם, אבל היא נראתה הרבה יותר טוב מרובן (ביותר ממובן אחד...) ובגמר האומלל הזה זה כל מה שנדרש. האמריקנית צריכה לשמוח מאוד שאחרי נפילה מביכה כמו שלה היא עדיין מקבלת מדליה בכלל (ועוד כסף!). בכלל, אני חושבת שכל מי שירד על מקסיוטה צריך היה לצפות בגמר הזה ולקבל פרופורציות. אם מבין שמונה המתעמלות (בגמר אולימפי!) יש כאלה כ"כ הרבה נפילות מביכות (כולל קנדית שסיימה את התחרות עם 0 נקודות) אז באמת שאין לה במה להתבייש. הדברים האלה קורים לכולן, גם לטובות ביותר בעולם – עובדה.

למעלה