גמר קפיצות

cubano1

New member
גמר קפיצות

שווה לצפיה אם רק לראות את הקופץ הקוריאני, אלוף העולם האק סאון יאנג.

כמעט כולם פה מבצעים כל מני וריאציות על קפיצת ידיים עם 2 וחצי סלטות לפנים. לפעמים מוסיפים חצי בורג (דרגולסקו), וקפיצות יורצ'נקו או צוקהארה עם שתי סלטות לאחור.
הקוריאני ועוד כמה (פלאביוס קוצי) יבצעו קפיצות קזמאצו או צוקהארה עם מלא מלא מלא ברגים - והקוריאני מרהיב.

may the best man win

Tammie

New member
נקווה שיהיה מעניין כמו שהיה המקבילים עכשיו!

בהצלחה לכולם!

cubano1

New member
רדיבילוב שווה מדליה!

קפיצה ראשונה מדהימה
ושניה לא רעה...

cubano1

New member
גמר מטורף

בחיים לא ראיתי כל כך הרבה סטיקים על קפיצות כל כך קשות

Tammie

New member
רציתי להגיד כן

ואז הקוריאני "עף" קדימה. אמנם לא נפל, אבל זה לא סטיק :)

Tammie

New member
טוב אבל בקפיצה השנייה הוא גרם לי לשכוח

את הריצה בסוף הקפיצה הראשונה :)
פשוט קפיצה מדהימה!

trilliane

Well-known member
מנהל
אני דווקא ראיתי המון צעדים... ופרשתי באמצע

כי היה לי די משעמם. עברתי לערוץ 1 בניסיון לתפוס את התרגיל של הישראליות בשחייה צורנית (אני רואה עכשיו שיש עוד שישה זוגות... נו שוין).

פירסינג בגבה

למתעמל שקפץ עכשיו אמנאר, ספולבדה או משהו כזה, יש פירסינג בגבה. חבל, יש על זה הורדה בניקוד.

יש מלא הורדות בסגנון הזה

אם למתעמל/ת רואים את התחתונים קצת, כלומר אם בטעות התחתון מבצבץ מהבגד- יורדת עשירית.
פעם הייתה הורדה על תחבושת אלסטית. היום החליטו להקל, ומותר תחבושת אלסטית בצבע גוף, אם זה תחבושת בצבע אחר, למשל תחבושת לבנה, מורידים עשירית. (לכושיות יש בעיה רצינית, כי קשה להשיג תחבושת אלסטית בצבע גוף חום; כמו-כן, יש "טייפינג" אלו רצועות צבעוניות שמדביקים על הגוף מטעמי בריאות שונים- גם את זה אסור אם זה לא בצבע גוף).
יש עוד מלא.
דווקא מכל ההורדות האלו, הכי נורמלי לדעתי זאת הורדה על פירסינג. זה גם מסוכן למתעמל, וגם פוגע בשלמות הגוף ובאסתטיות שלו לפי הסטנדרטים של ההתעמלות, שזאת מהות הענף.
בכל מקרה לא נראה לי שהורידו לו על זה בסוף...

Tammie

New member
אפשר לדון הרבה על האם פירסינג פוגע

בשלמות הגוף והאסטטיות..... אותו דבר על קעקועים....
הנקודה היותר חשובה היא שזה מסוכן. רוב המתעמלים מדביקים פלסטר בצבע גוף על העגילים האסורים בתחרויות, אני לא יודעת למה לא עשה את זה....

בגלל זה הוספתי "לפי הסטנדרטים של ההתעמלות"

כי ידעתי שיגידו שזה עניין של טעם וריח.
זה כמו להגיד שפלקס יותר יפה מפוינט או שעמידה עם ידיים למטה יותר יפה מעמידה עם ידיים למעלה וכולי וכולי.
(ועכשיו בטח יקפצו ויגידו לי שיש כורואוגרפיות שעושים פלקס במקום פוינט וזה יפה... )
על כל מקרה, לפי הסטדנטים של ההתעמלות פוינט זה יפה, ידיים למעלה זה יפה, גב ישר, ראש למעלה; פלקס לא יפה, גב כפוף לא יפה, ראש למטה לא יפה, ברכיים כפופות לא יפה, פירסינג לא יפה.

כמובן שגרמת לי לדמיין

אדם משעשע במיוחד שרגלו נמצאת בפלקס, גבו כפוף, ראשו מושמט, ברכיו כפופות ובגבתו פירסינג. כלומר, בבת אחת

trilliane

Well-known member
מנהל
מה זה השטויות האלה? הורדה על תחבושות?!

בכל מקרה, ראיתי את גבי דגלאס עם תחבושות והן לא היו בצבע הגוף שלה (מן הסתם) ואני בספק אם הורידו לה על זה (ואם כן זו גזענות דוחה).

גם על פירסינג לא ברור לי על מה ולמה; הרי חורים באוזניים מותר, לא? ראיתי בתחרויות שחייניות עם עגילים (צמודים) ואצניות עם עגיל בטבור וזה חלק מהתכשוט שלהם וזו זכותם. כל עוד זה לא מפריע להם שיתקשטו איך שמתאים להם; לאסור על דברים כאלה זו התערבות גסה ומטופשת בהופעה האישית (מעבר לבאיזה בגד מותר/אסור להתחרות).

כן, כן

על הנושא של התחבושות היה אפילו ערעור לבית משפט. שבסופו של דבר נדחה, והשאירו את החוק הזה.
אני רק לא יודעת לגבי כושיות, יכול להיות שאם הן שמות תחבושת בצבע גוף של אנשים "לבנים" אז מתעלמים, לא נראה לי שבפועל מישהו יוריד לכושית נקודות בגלל תחבושת שאינה חומה.
באחת התחרויות אפילו הופיעה מתעמלת כושית (זאת שערערה לבית משפט) עם תחבושת לבנה שצבועה לחום בצביעה רשלנית ומטופשת וזה היה עוד יותר פתטי.
אגב גם לולריה מקסיוטה הורידו על כך שבאה עם תחבושת כחולה לאליפות ישראל של שנה שעברה...
עגילים באוזניים מותר.

תארי לך שפעם הייתה הורדה על כל תחבושת

נראה לי שרק החל מאולימפיאדת אתונה 2004 מותר תחבושות בצבע גוף,
לפני זה הייתה הורדה על כל תחבושת לא משנה באיזה צבע.
לפי האידיאולוגיה של איגוד ההתעמלות העולמי תחבושות זה מכוער.

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן מכוער; אבל מתעמלים פצועים זה מכוער יותר

זה מגוחך לדרוש מספורטאים לוותר על תחבושות שהם זקוקים להן. לא מספיק נפצעים גם ככה?

נזכרתי בעוד שתי הורדות מצחיקות

בגד גוף:
אם החלק התחתון של הבגד גוף גבוה מידיי ורואים את עצמות האגן מחוץ לבגד- יש הורדה.
הכתפיות של בגד ללא שרוולים צריכים להיות בעובי מינימלי של 3 ס"מ.
אסור חצאית, וגם לא מיני חצאית שמחוברת לבגד (כמו בהתעמלות האומנותית).

למעלה