גמש

sherban

New member
גמש

קומיקס שבועי שאני מצייר לעיתון של אגודת הסטודנטים באוניברסיטת באר-שבע. הומור קצת סטודנטיאלי - אבל כאמור זה קהל היעד
תגובות יתקבלו בשמחה. לחצו כאן לפרקים נוספים.

sherban

New member
דוגמית

כמו כולם שכחתי לצרף את הקומיקס עצמו... אז הנה

לא זה לא!

אצלי הם מתקשרים בארבע אחרי הצהריים ומבקשים שאני אגיע עכשיו ואם לא בא לי אז הם ישלחו צו 8. אחרי מיקוחים וויכוחים, בסוף מתפשרים על 10 בערב היום או מחר בשבע. לך תסביר לבוס שאתה גומר לעבוד ומתחיל עוד 10 שעות בצבא... לך תסביר ליחידת המילואים בצבא שהיצירתיות שלך שואפת כרגע למינוס כי אתה כבר אחרי 10 שעות עבודה.

Deathatred

New member
../images/Emo6.gif

"...ואם אלינו מתקשרים מהבנק או המיסים אז נא לומר בכל תנוחה גבעת חלפון אינה עונה..."

ailag

New member
אהבתי :)

רמה גבוהה, אך לא יומרני או מוגזם. כמו שקומיקס טוב לעיתון אוני´ צריך להראות. (אולי אני אראה את זה למי שמצייר אצלנו את הסטריפים? לי לא נותנים.. :) )

sherban

New member
תודה

זה בדיוק האפקט שניסיתי להשיג. סטייל פשוט ומראה כביכול מקושקש. המטרה בסופו של דבר היא להעביר את השעורים המשעממים. מה שמעבר (כמו צבע) סתם הורס לדעתי. הנה עוד דוגמית. הפאנץ´ קצת חלש אבל זה עדיין אחד האהובים עלי.

ailag

New member
דוקא בזה

לקח לי כמה שניות להבין מה הנקודה. אולי היה כדאי לצייר מישהי איתו, או להראות בצורה מופרזת יותר שכולן נשים.. אחרי כמה שניות כן הבנתי, אבל אלו שניות קריטיות לפאנצ´ליין :)

sherban

New member
בדיעבד כל סצנת המסיבה היתה מיותרת

היה מספיק להראות בחורה שניגשת ושואלת אם יש כרטיסים ואז הוא עונה לה "בטח!" (ואולי אז את הפריים האחרון) זה מה שקורה כשעובדים כ"כ צמוד לדדליין. מטעויות לומדים

Count Zero

New member
נחמד, אבל יש לי גם ביקורת

הסטריפ "איטי" מדי, ונמתח על יותר מדי פריימים. לדוגמה - שלושת הפריימים הראשונים, שמתארים את פתיחת המעטפה, מיותרים לגמרי. גם כל השיחה בין שתי הדמויות נמשכת לאורך יותר מדי פאנלים, ומכילה אלמנטים מיותרים (כל הקטע עם המשאף). אחד הכללים בכתיבה קומית (שתקף גם לסטריפים הומוריסטיים) הוא שעליך להגיע לפאנצ´ליין כמה שיותר מהר, אחרת הקהל משתעמם. כלל נוסף, שתקף במיוחד לסטריפים (מאחר והמקום בהם מצומצם) הוא שמה שלא תורם לעלילה לא צריך להימצא בהם. המבנה ה"קלאסי" של סטריפים כולל 4 פריימים, ועל פי רוב בנוי בצורה הבאה: פריים 1 - הפריים המייסד. הנחת היסודות לשאר הסטריפ (במקרה שלנו - הבחור קיבל צו מילואים). פאנל זה דומה לפאנל הראשון בסצינה בחוברת קומיקס, בו בד"כ נראה תמונה של הנוף (או העיר, או הבניין) בו מתרחשת הסצינה. פריים 2 - פריים בונה לסיפור. כאן אנחנו למדים על הדמויות מעבר למה שראינו בפאנל הראשון, ומרחיבים על מה שראינו בו. במקרה שלנו, כאן הזמן לגלות שהחיים של הדמות קשים גם ככה - הוא עסוק עד מעל הראש. פריים 3 - כל בדיחה טובה מורכבת מ-SETUP (מה המקבילה העברית?) ומפאנצ´ליין. כאן יבוא ה-SETUP שלנו, שיכין אותנו ל... פריים 4 - הפאנצ´ליין. הרגע לו חיכינו, ושאליו הכין אותנו האמן מאז שהתחלנו לקרוא את הסטריפ. ועוד משהו - מאחר וכיוון הקריאה בעברית הוא מימין לשמאל, עדיף שהדמות הראשית תפנה שמאלה. זה מקל על הקריאה. לקחתי את הסטריפ שלך וערכתי אותו מחדש לפי הכללים האלו. מקווה שהתוצאה לטעמך.

אני מקבל את ההערות שלך אור, עם סייג

בדרך כלל 4 פריימים יעבדו הכי טוב, אבל במקרה הזה, של רבלת צו מילואים וכל המשתמע ממנו אני חייב להודות שארבעה פריימים הם מעט מידי. בעריכה מחדש שאני הייתי מנסה לעשות הייתי משמיט רק את הפריים הראשון, שלא נותן שום מידע, ומאחד את 3 הפריימים הראשונים בשורה התחתונה לכדי פינג פונג בלונים בפריים אחד. שאר הפריימים נדרשים לדעתי. גם אני מרגיש "משאףףףף" כל פעם שהמספר של יחידת המילואים קופץ לי בשיחה המזוהה של הפלאפון או שמגיע מכתב חום עם ד.צ. 03276, אני לא יודע כמה צווי מילואים אתה קיבלת אבל זו בהחלט סיטואציה אמיתית. כדי להעצים את הבדיחה אפילו יותר, הייתי שוקל לעשות את הסטריפ הבא לפי צסריט כזה (ופה בהחלט מתאימים 4 פריימים): פריים 1 גמש יושב במגדל ומביט ימינה ושמאלה (בוויש כזה באותו הפריים). פריים 2 גמש יושב עם סיגרה בפה קורא בספר לימוד עם כלי כתיבה ודפדת לדפי טיוטא. פריים 3 לונג שוט, ג´יפ סיור מגיע וממנו עולה קול: גמש!!! (בבלון גדול ומודגש) מה אתה חושב שאתה עושה??? (בפונט מודגש) פריים 4 גמש (אניצי זיעה קופצים ממצחו) עונה, אני רק מחשב פה את המבנה הגיאולוגי של הגזרה המח"ט!?!?!?... כל תסריט שירצה להעביר יותר מסר מזה או לפתח דיאלוג גדול יותר יהיה חייב לעבור את 4 הפריימים האלו. מעבר מהיר על ארכיון פינאטס או גארפילד יבהיר לך שהרבה פעמים היוצרים יוצאים מקונבנציית (תפיסת הקיבעון...) 4 הפריימים אל כל מיני חלוקות לפי ראות עינייהם. תבדוק בלינק של ארכיון גארפילד ותווכך...

sherban

New member
תודה על הביקורת

אני מסכים עם רוב הדברים שהעלתם. דבר ראשון, בכל מה שקשור לכיוון של הדמות. זאת אכן טעות של טירונים. אני אפילו די מאוכזב שלא עליתי על דה לבד. תודה. באשר לפורמט אני עוד צריך לחשוב. מצד אחד כל מה שנאמר לגבי המבנה נראה לי מאוד נכון. מצד שני, אני די נהנה לפתח את הדמות ולסגל לה סגנון דיבור וצורת מחשבה מסויימת. דבר לא פשוט כשמדובר בסטריפ בודד. לרב הקומיקס אף יותר ארוכים (שוב, צריך לשקול בעתיד אם זה הכיוון הנכון) דבר המאפשר לי דיאלוגים יותר אמיתיים אבל על חשבון הקצב. במקרה הזה לדוגמא הרעיון המקורי היה שהוא מקבל צו ומיד נהיה חולה. הפאנץ´ ליין הגיע רק מאוחר יותר כדרך אלגנטית לסגור את הקומיקס. בכל מקרה, אני מודה לכם מאוד. הארתם את עיני לגבי דברים שלא חשבתי עליהם בכלל. נראה לי שסמסטר הבא אשאל שוב בעצתכם. בינתיים אפשר למצוא פרקים ישנים כאן. נב. אצלי המספר 02670 גורם לי להתעורר בלילה בזעה קרה
--------- sherban v2.0

comicsgirl

New member
גמש!!! [אוף טופיק]

האם זה הגמש של עופר!? (רמז: עמוד 3 בארכיון... איפה שאביב העלתה קומקיס והתבקשנו לכתוב לו טקסט...)

sherban

New member
חה ../images/Emo6.gif

ממש לא. בדיוק ראיתי את הפתיל הזה לפני כמה ימים ונורא הצחיק אותי שגמש מככב שם. מה גם שיש דמיון במראה. ההנחה שלי היתה שהגמש ההוא זה קיצור לגמל שלג או משהו (נכון?)

ailag

New member
יופי, אני כבר חשבתי שיש איזו חיה

חדשה שכולם מכירים חוץ ממני :)

Deathatred

New member
../images/Emo45.gif

מצפה לראות עוד, למרות שבאחרון הפאנץ´ ליין היה קצת חלש. בסטריפים מצחיקים העיקר הוא הפאנץ´ ליין. הנה לדוגמה, סטריפ קצר שרק תלמידי מתמטיקה או פיסיקה (אולי גם אלה שלומדים ממכ"י - מבוא מתמטי לכימאים) יבינו...

למעלה