גמ"ל - אשמח לעצותיכן הטובות...

גמ"ל - אשמח לעצותיכן הטובות...

לפני שבוע וחצי התחלנו בפרויקט, אחרי שכמו שסיפרתי פה - הגיעו מים עד נפש. בהתחלה הלך מעולה ממש. מ6-10 התעוררויות בלילה ירדנו תוך יומיים שלושה לפעם או פעמיים והירדמות מהירה מאד חזרה. כשהיא ממש בכתה הצענו בלילה בקבוק עם חלב אורז מהול במים וזה הספיק. בשלושת הלילות האחרונים פתאום חלה החמרה... אנחנו עדיין לא במצב הנוראי שהיינו בו אבל היא מתעוררת 3-4 פעמים בלילה והלילה היתה באגת בכי ארוכה במיוחד בה שום ניחום לא עזר, כולל הבקבוק המהול. בסוף נתתי לה בקבוק עם חלב פחות מהול (כלומר יות רמשביע) וזה מה שהרדים אותה אולי היא עדיין רעבה בלילות? אולי זה שיניים? (למרות שביום היא במצב רוח מעולה, לא נראה שכואב לה משהו) אני תוהה אם אניעושה נכון, אם אני לא מרעיבה את הבת שלי.... אשמח לשמוע מהמנוסות. שיהיה יום חורף מקסים!

ילדותי2

New member
היא אוכלת יותר ביום?

כמובן שאני לא חותמת על זה, אבל לא נראה לי שאת מרעיבה אותה... חלב זה מנחם ומרדים, לא? גם אנחנו מתנחמים באוכל כשעצוב לנו או כואב לנו, זה בסדר ולא הייתי נבהלת מזה. יכול להיות שהיא מפתחת משהו, יכול להיות שזה שיניים (הניחוש שלי זה שהן כואבות בלילה כי אז אין גירויים אחרים שמעסיקים אותה). אני עדיין מחכה לסטארט אפ שיפתח משהו שמבין את התינוק ומסביר להורים שלו מה בדיוק הבעיה. עד אז - גמישות. לטובת שתיכן. גם אצלנו קורה ויש לילות שבהם אני מרגישה שהוא צריך עכשיו ציצי ומספקת את הסחורה. באותה מידה זה יכול להיות בקבוק חלב או חיבוק - מה שעובד אצלכן. ההרגשה ש"עד שגמלתי עכשיו אני אבלבל אותו ואולי הוא בכלל בוחן אותי" קשה ואני מנסה להתעלם מהקולות האלו. בד"כ אחרי לילות כאלו או שיש מחלה (לא עלינו) או שזה עובר וחוזרת השינה.

גם אצלנו הייתה החמרה אחרי כשבוע

אני מניחה שנפל לה האסימון, שזה לא חד-פעמי ואמא רצינית בעניין. אז היו שבועיים לא קלים
, אבל אז אפשר להגיד שעלינו על דרך המלך (קישטא, מרפי!). אגב, בת כמה הילדה? שלי בת שנתיים וחודש, והצעתי רק מים בתור אופציה בלילה. מה שכן עזר אצלנו (ואני יודעת שיש כאלה שיחשבו שזה צעד שגוי) זה לצאת לסלון (לפי בקשתה) ושם היא הייתה נרגעת לי על הכתף די מהר ועוברת בחזרה למיטה אחרי כמה דקות.

נעה59

New member
לא כתבת בת כמה היא

תראי אני לא מהמנוסות ועכשיו בגמ"ל בעצמי אבל אני לא התחלתי את ההתהליך עד לא הייתה בטוחה במאה אחוז שהיניקות שלה בלילה הן יותר מציצה מיניקה. כלומר שהיא לא אוכלת. מאוד קשה לי להגיד לך אם את מרעיבה או לא , רק את צריכה לדעת אם זה בכי של תסכול או בכי של רעב מצטערת אם לא נתתי תשובות... אם תכתבי בת כמה היא אולי יהיה יותר קל לענות אבל בכל מקרה התשובות תהינה אצלך , כי הרי ברור שיהיו אלו שיגידו שהיא לא צריכה לאכול ואלו שיגידו שצריך לתת לילד מה שהוא רוצה ולא לתת לבכות אז... בכל מקרה תצטרכי את להחליט.

היא בת שנה, ולתחושתי היניקות שלה בלילה

היו בעיקר מציצות, מה גם שלא סביר שהיא תהיה רעבה פעם בשעה (בלילות הקשים היא היתה ישנה כל הלילה עם הפטמה שלי בפה. בלילות הטובים מתעוררת פעם בשעה-שעתיים ונרדמת רק עם ציצי. היא בפירוש ראתה בו אמצעי הרדמה) הלילה היא התעוררה פעמיים ונרדמה ממש במהירות אחרי ששתתה את חלב האורז המהול שלה. מצד אחד נראה לי שהיא קמה מרעב ואחרי שהיא שובעת מחלב האורז נרדמת שוב - ואז למה לא להניק בעצם? זה בטח יותר מזין. מדצ שני, נראה לי שהמדרון להנקה כל לילה כל הלילה תלול מאד וממש ממש לא בא לי לחזור לשם... איך עוזרים לה להגדיל את הארוחות ביום? כרגע היא יונקת בבוקר, אוכלת בוקר צהריים וארבע בגן, יונקת כשחוזרת מהגן, ארוחת ערב (לא מאד גדולה, היא לא ממש בעניין) ואז הנקה לפני השינה. מה אפשר להוסיף לה? תודה!

נעה59

New member
אני אישית לא בעד להחליף הנקה בבקבוק

כי מה עשית בזה? במקום לקום לציצי היא קמה לבקבוק אני מציעה לה מים (היא אף פעם לא רוצה) בלבד. בגדול ביום לפני הלילה הראשון של הגמל פשוט נתתי לה חתיכות אוכל כל היום תוך כדי משחק וכו'... למרות שאני לא נוהגת לעשות את זה בד"כ אבל היה לי חשוב שהיא תאכל הרבה במשך אותו יום אבל לקחתי גם בחשבון שהיא תהיה גם רעבה פעם מישהי כתבה פה - תחשבי שאת רגילה כל יום לאכול ארוחה בשעה מסויימת , אם לא תאכלי אותה - תהיי רעבה. אבל תוך יום- יומיים כמויות האוכל שלה במהלך היום גדלו, אגב זה לא אצל כולן, יש כאלו שכתבו שאצלן הגמל לא שינה. אגב- איך את מניקה בלילה? כי לי עזר להרים אותה לישיבה ולהניק כך שהיא הייתה חייבת להתעורר וזה הפחית את מס ההתעוררוית בלילה - זה כמובן שהנחה שאת ישנה איתה במיטה ומניקה בשכיבה. שיהיו לילות שקטים

חשבתי להמשיך למהול לה עד שיהיו שם

רק מים ככה שבאמת לא תהיה לה מוטיבציה לקום... היא אכן ישנה איתנו במיטה ואני מיקה בשכיבה. להתיישב ולהניק אותה נראה לי ניג'וס בשביל שתינו ובכלל- אני לא רוצה לבלבל אותה (באיזה התעוררות כן יונקיםובאיזה לא), מעדיפה פשוט לא להניק בלילה ולנסות להגמול אותה לאט לאט גם מהבקבוק

ילדותי2

New member
תוספות במשך היום

יוגורט או פרי או פרוסה לפני הגן (ואחרי ההנקה). א. עשר בגן - אצלנו יש פירות וכל הילדים תמיד אוכלים. פרי בין ההנקה אחרי הגן וארוחת הערב. שימי לב ש"לא ממש בעניין" בארוחת ערב יכול להיות כי היא מעדיפה אוכל אחר. קורה לי (למשל אתמול) שאני משקיעה בארוחה ופיצי לא רוצה אפילו לטעום. הוא לא תמיד מבקש משהו אחר אבל כשאני מציעה הוא אוכל (אתמול במקום דלעת וכרובית וגם איטריות הוא אכל שמנת עם דגנים
). מעבר לכל זה, יש מצב שהיא עדיין זקוקה לארוחה בלילה, כל ילד והקצב שלו (אני גמ"לתי בשנה וחודשיים). אם ירדתם לשתי התעוררויות, אולי תנסי לתת לה חלב אורז לא מהול בהתעוררות הראשונה? אם זה רעב אז אולי היא תשבע ולא תתעורר יותר?

רעיונות מעולים ממש!!! אני אשמח לקבל

רעיונות לארוחת ערב, כי זה באמת טריקי העניין הזה. יום היא בעניין של חביתה ויום לא, יום בא לה עגבניה ואז לא... עכשיו היא חזק בעניין של יוגורט עזים לבן, אבל זה לא מאוזן וגם לא מאד משביע...

ילדותי2

New member
ארוחת ערב

אני עוד לא לגמרי סגורה על הקטע הזה, בעיקר כי זה משתנה כל יום... בסביבות גיל שנה פיצי עוד אכל דייסה כל ערב (בד"כ קוואקר או סולת) + שקדיה + סילאן / פרי. אח"כ מקושקשת + פרוסה + טחינה + עגבניה מלפפון ואז גם זה נגמר. היתה תקופה של אוכל חם, בעיקר עוף. למרות שיש ארוחה בשרית בגן הוא רצה עוד ולכן קיבל עוף / קציצות, קשוא מבושל, אורז עם קטניות. היום זה לפעמים משהו חם (כנ"ל) ולפעמים יוגורט עיזים או שמנת. כדי שיוגורט יהיה משביע אני מוסיפה דגנים - וויטביקס - דגנים מלאים עם מינימום תוספות מיותרות, יש בסופר(יש לי הרגשה שזה לא מספיק משביע בכל מקרה. רואים שינוי במספר ההתעוררויות אחרי ארוחה כזו). אה, ופלפל אדום קלוי - הוא מסוגל לחיות על זה. היתה גם תקופה קצרה של פשטידות - לשם אפשר לדחוף ירקות, אטריות, טונה - מה שבא לך. אפשר גם לביבות מכל ירק שהוא עם קצת בורגול או קמח וביצה. חשוב לזכור לא להשקיע יותר מדי כי יש מצב שהיא לא תיגע באוכל. ותמיד שתהיה אופציה חלופית בהשיג יד (יוגורט).

שושונלה

New member
אפשר לערבב טחינה ביוגורט כדי לעשות אותו

משביע יותר. אצלנו הקטנצ'יק אוהב את זה מאוד. ורד

למעלה