גן או משפחתון

גן או משפחתון../images/Emo35.gif

אני יודעת שספטמבר עבר זה עתה, אבל למרבה הפלא אצלנו צריך להרשם כבר מעכשיו לספטמבר הבא! אז רציתי להתייעץ בשאלת מיליון הדולר הזו- אייל נמצא במשפחתון עם 2 בנות גילו מאז שהיה בן 5 חודשים. המטפלת מקסימה- חמה, אוהבת וגם תקתקנית כזו שלא מתרגשת משלושה שצריכים טיפול בו זמנית. עד עכשיו היה לי ברור שבשנה הבאה, כשאייל יהיה בן שנה ו-10 חודשים, עוברים לגן. ופתאום אחת האימהות מהמשפחתון שאלה אותי אם נרצה להשאר עוד שנה. היא בעצמה גננת של "גדולים", ואמרה שבגיל שנתיים נראה לה מוקדם לשלוח את ביתה לגן של 25 ילדים... ולי אין מושג- איך הוא יהיה בעוד שנה? מה באמת הוא צריך- חום ואהבה או גירויים אינטלקטואליים? חברה של בני גילו או שכמו שאומרים הם עדיין משחקים "אחד ליד השני" עד גיל 3, ובעצם הוא צריך עדיין תשומת לב אישית? בקיצור- אשמח לתגובות

האם זו אסנת של שלומי?

לא חייבים להכניס לגן של 25 ילדים. ישנם גנים קטנים יותר, לא? וכמובן מה לגבי האופציה של כניסה לגן באפריל (שנתיים וחצי)? ועוד שאלה - יש אפשרות להרשם ומקסימום להפסיד את דמי הרישום (נניח אם ביוני תחשבו שנית ותחליטו שאייל עדיין לא מוכן לגן)? לגבי שנה שלימה עם המטפלת - השאלה המרכזית היא איזו העשרה יש להם במשפחתון. נראה לי (לא מניסיון) שילדים בגילאי השנתיים צריכים העשרה מסויימת (שירים, ריקודים / ריתמיקה, חגים, חיות, סיפורים, הדבקות, ציורים וכו´.). אפשר להתארגן שלושת ההורים להביא בתשלום פעמיים בשבוע "חוג" כמו ריתמיקה וחיות ולהדריך את המטפלת לגבי הפעלות. מצד שני אולי יש מקום למישהי שלמדה את הנושא (בכל זאת, לגננות יש תואר...). מכל האמור לעיל ברור שאני לא ממש יודעת ומבינה אבל ניסיתי לזרוק כמה רעיונות שיש לי. גם אני חושבת על נושא עכשיו. יש לי מטפלת טובה אבל היא לא יודעת טוב עברית והיא גם לא גננת במקצועה. לשלוח את הילדים לגן יעלה לי יותר מלהשאיר אותם בבית איתה (אני אצטרך סידור נוסף לאיסוף מהגן). והם לא יקבלו יחס אישי. מצד שני עד כמה חשובה ההעשרה? עד כמה אני יכולה להדריך אותה בפעילויות? כרגע נראה לי שאני אשלח אותם לגן בשנה הבאה (שנה ותשעה חודשים).

כן כן, של שלומי../images/Emo99.gif

ואני מתלבטת בכל השאלות שציינת... לגבי אמצע השנה- בעייתי, לפחות בגנים המבוקשים לגבי גודל המסגרת- כנ"ל, המסגרות הטובות שיש בסביבתנו הן גדולות, לצערי (הייתי שמחה למשהו כמו 10 זאטוטים כמובן) לכן אני מחפשת קצת פרופורציות מסביב- עד כמה הם צריכים חברה? עד כמה זה דחוף כל הריתמיקה וה"חוגים" למיניהם? אני עוד לא ממש מכינה אותו לפסיכומטרי, את יודעת... וכיון שהוא יליד נובמבר- לא אכפת לי שיהיה הכי גדול בכיתה. בקיצור
אז כנראה שנגדל ונראה, לא?

דרך אגב, דווקא באיזור שלכם (אם

הישוב שלי בא בחשבון) אז יש לי המלצה חמה מאד לגן של חמישה ילדים לגילאים 2-3. עם ההעשרות ופעילויות. אם את רוצה אברר פרטים. והגישה שלי - להרשם ולבדוק את עצמכם שוב לקראת סוף השנה (או בקיצור - לאכול את העוגה ולהשאירה שלמה). טוב "לראות" אותך פה. מה עם תמונה עדכנית לטובת הגלריה???

הגן מעשיר מאוד!

ובגיל שנה ותשעה חודשים המטפלת לא תוכל לתת להם את מה שיקבלו בגן! תומר שלי, על אף כל החששות שהיו לי, פרח בגן! הוא מאושר והוא נפתח לעולם. מהיום הרביעי של הגן חל בו שינוי מדהים ולטובה! אני פשוט מאושרת מאיך שטוב לו בגן ואיל שהוא נהנה. אני לא הייתי יכולה לספק לו את כל הפעילות הזאת והגירויים בבית...

חן123

New member
מה כבר להרשם לספטמבר?

אני בשוק! באופן אישי בתור פרנוידית מצויה אני מתה מפחד ממסגרת שיש בה רק אדם אחד מובגר שמטפל בילד שלי, ומי יודע מה קורה כשהדלת ניסגרת (אני לא כותבת כאן את הפרנויות שלי כדי לא לתת לאף אחד חומר לסיוטים). אני גם לא רואה אסוןן בגן גדול אם יחס המטפלות הוא בהתאם. כרגע בגן של אור יש 16 ילדים על 4 מטפלות ואני ממש מרוצה מהגן (בזפטמבר היו 10 ילדים על אותן מטפלות וזה היה בכלל גן עדן), מצד שני את מאוד מרוצה מהמשפחתון, וכנראה לא פרנויאידית... יחד עם זאת לדעתי ילד בן שנתיים היה מעדיף גן, אבל אולי אני טועה חן

שרהודיה

New member
לדעתי אין תשובה חד משמעית..

הכל יהיה תלוי בך, ואיך תרגישי לקראת שנה הבאה. סה"כ ישנם משפחתונים שמעניקים המון ומי שמפעילה את המשפחתון מתנהגת ממש כמו חצי גננת
ואם המשפחתון שלכם הוא כזה, אז בפירוש יש שיקול טוב להשאיר את הילד במסגרת כזו, ולהעביר אותו בגיל 3 לגן.

אנחנו כרגע עם מטפלת ולא ממש חושבים

על גן... אבל ברור לי שבשלב מסויים הם יצטרכו להיכנס לגן, גם בגלל כל נושא ההעשרות והחוגים שצויין כאן וגם בגלל הנושא החברתי. אני רק מקווה שאוכל למשוך את זה עד גיל שנתיים, בגלל המחלות, ולהכניס אותם לגן לקראת סוף החורף (שנתיים וקצת). זוהי בכל אופן הפנטזיה. אני משערת שכשזה יגיע, אבחר בגן ולא במשפחתון, דווקא בגלל שיהיו יותר ילדים ויותר אפשרויות העשרה. גם לי יותר משתלם להשאיר את המטפלת מאשר להכניס לגן, למרות שגם כאשר הם ייכנסו לגן, אנחנו נשאיר את המטפלת, לא ברור עדיין באיזו מתכונת. אני אצטרך מישהי שתהיה איתם כשהם חולים (תאומים בשנה הראשונה בגן - אני בכלל אוכל אחרת להגיע לעבודה?), ואולי גם שתאסוף אותם מהגן בצהריים. מי אמר שילדים חייבים להיות בגן עד 16:00? בכולופן, בצפון רשימות ההמתנה הן קצת פחות מפחידות מאשר במרכז (חוץ מאשר בקיבוצים ולא נראה לי שאשלם 2500 ש"ח לילד ולא חשוב כמה מדהים הגן ואם הוא כולל משחקים בערמות החציר ורכיבות על סוסים), אז אני משערת שנעבור את הגשר כשנגיע אליו.

למעלה