גן בחינוך מיוחד

A י י מ י

New member
גן בחינוך מיוחד

השנה הקטן שלנו מצוי בגן רגיל ואנו מתכוונים להכניסו לגן בחינוך מיוחד לילדים עם עיכוב התפתחותי. היות ואנו מטופלים במכון להתפתחות הילד, נאמר לנו שמשם כל ההכנות מתחילות אך.... מה לעשות? מכבי כמו תמיד מחלטה להרע לנו את התנאים כל הזמן מטעמי חיסכון ואין באפשרותנו לקבל איבחון במכון עצמו, נאמר לנו , שעלינו לפנות לשירות הפסיכלוגי בעירנו והפסיכולגית שם, תפנה אותנו לוועדת השמה. כאילו לא מספיק ריצות גם ככה, אז גם פה, עלינו לקבל את דוחו"ת המטפלות במכון ורק אז להעבירם לשירות. מתי מתחילים בכלל עם וועדות ההשמה לשנה הבאה? במרץ? טוב, כמו תמיד אני ממשיכה להעיף את השוט שלי לכל עבר בכדי לקבל שירות מכל מיני גורמים. עצוב לי שכך צריך לנהוג, אבל הרשויות לימדו אותי להיות יותר אסרטיבית ורק כך אני משיגה בדיוק מה שאני צריכה. המשך יום מתוק.

Diana M

New member
השמה

לדעתי לא צריכה להיות בעיה מיוחדת. אם בנך מטופל בחמכון להתפתחות הילד הרי שיש לו כבר אבחון.זה אבחון מספק בגיל זה לצורך ועדת השמה. על המכון להתפתחות הילד להעביר את האיבחון הקיים לשרות הפסיכולוגי ואלה ידאגו להגישו לועדת השמה. דרך נוספת, פני את עם האבחון לרשות המקומית לאגף החינוך ובקשי ועדת השמה, הם כבר ידאגו לשאר. ועדת השמה מתחילות באזור מרץ-אפריל בהצלחה

A י י מ י

New member
Diana M

כלומר את אומרת שאני יכולה לעקוף את השירות הפסיכולוגי ולגשת ישר לאגף החינוך ,שיכוונו אותי לועדת ההשמה? אפילו שבעצם אין לי שום איבחון פסיכולגי מהמכון? יש לי איבחון של המרפאה בעיסוק וקלינאית התקשורת. האם די בכך? תודה לך , איימי

Diana M

New member
השמה

איימי, האם רופא התפתחותי לא בדק את הילד מאז שאתם במכון? זה מה שאני מבינה מדבריך. דפוס עבודה כגון זה אינו מוכר לי. בדרך כלל נעשית לפחות בהתחלה עם ההפניה של הילד בדיקה התפתחותית מלאה ובעקבות הבדיקה הנ"ל ילד מופנה לקבלת טיפולים שונים כגון מרפאה בעיסוק וקלינאית תקשורת. אם אין הערכה של רופא התפתחותי על סמך מה הוא הגיע למטפלים הנ"ל? לא ניתן לקיים ועדת השמה בגיל זה ללא איבחון התפתחותי או פסיכולוגי. לדעתי חייב להיות לילד אבחון התפתחותי. עם האבחון את יכולה לגשת לאגף החינוך שלכם ולקבש ועדת השמה. רצוי שבהמלצות איבחון זה יהיה כתוב כי הילד זקוק למסגרת חנ"מ וסוג המסגרת המומלצת. דיאנה

למעלה