גן דתי

deena

New member
../images/Emo46.gif

הציפורניים שלי נראות כאילו עברו טיפול של הבלנית במקווה. יום יום שעה שעה. ואתה רוצה ג'יפה?

d a n i e l s 5

New member
צודק גבריאל !

ואת שחושבת שבחינוך הדתי אין אלימות מכל סוג שהוא.....צר לי לאכזב אותך את טועה !!!!!! אנחנו פשוט לא שומעים על הכל כי לרוב זה מוסתר בחדרי חדרים היטב .

naama78

New member
לא....

כי גם בחינוך הדתי קיימים הדברים שהזכרת.... גם שם יש מורות שצריכות חינוך מחדש....( למה?) גם שם גואה האלימות גם שם יש סמים... ההבדל הוא ששם הכל בידי שמים.....

אם היתה גירסה של גני ילדים....

המחנכים על "בירכי" ניטשה אני מניחה שאפשר היה לרשום את אור לשם. אבל המצב הוא לא כזה. בנתיים
תך רוצה לרשום אותו לגן דתי? לפי מה שהבנתי את התנהגותה ניראה לי שאם תגיד לה שאתה לא מוכן בשום אופן לרשום אותו לשם היא דווקא תעשה ותרשום אותו לגן דתי. אם תגיד לה שדווקא מתאים לך מאוד היא לא תעשה את זה. לפעמים המפלצת לא כל כך מפחידה אם מוציאים לה את השיניים. מה דעתך?

ג ל י 2

New member
גן דתי קצת מסורת

זה נחמד, אבל הבעיה כשההורים לא דתיים והגננת מדברת איתם על "שבת קודש" ועל המשמעות שלה, הילדים באים הבייתה ואח"כ רוצים ליישם בפועל וזה קצת קשה. גם אצלי הילדה אומרת טוב נראה T.V בשבת אבל בלי שהגננת תדע
בסה"כ אני מרוצה מהגן ומהתכנים שהיא מקבלת שם , כל יום היא רוצה לעשות "מצווה" אז היא עוזרת לי / מקשיבה מצוות כיבוד אם , ועוד כל מיני דברים כאלה.

my sunshine

New member
אני לא בעד גן דתי מכמה סיבות

אחת, אני חילונית לגמרי למרות שגדלתי בבית מאוד מסורתי. השניה, ראיתי שילדים שגדלים בגן דתי אמנם גדלים על מסורת ודת, אך מצד שני חסרים המון דברים אחרים שיש בגנים חילוניים. אך אם יש מחלוקת ורוצים לפתור אותה, יש היום המון גנים רפורמיים, גנים מעורבים, גנים של יוזמ"ה ששמעתי שעושים שם דברים מאוד יפים ולומדים שם ילדים חילוניים לצד ילדים דתיים וזה מקסים בעיניי. כל עוד שדברים נעשים ברוח של שילוב, ולא של כפייה... הכל מבורך. אולי זה הפיתרון.

אם בהסכם/פס"ד

החלטה בעניין צריכה להיות משותפת אז אין לה זכות לעשות מהלך חד צדדי ובמידה והיא מתנגדת והדבר מהותי עבורך, אז רצוי לפנות לבית המשפט/בית הדין (תלוי) למנוע את הרישום. אני חושבת שילד שגדל בבית חילוני לא מתאים להכניס אותו לגן דתי, זה עלול ליצור קונפליקטים בין החינוך שיקבל בגן ולחינוך בבית - למשל: בגן ילמדו שאסור להדליק אש בשבת ו/או לנסוע ובשבתות הילד יסע עם הוריו... נראה לי מבלבל מאוד וכמובן שיש עוד הבדלים.

maof

New member
גן דתי או חילוני...

הכל נכון בתנאי שזה בא ממקום אמיתי מעוף

אבל אם יש חילוקי דעות בין הצדדים?

ולשניהם זה בא מקום אמיתי.... מה עושים?

maof

New member
פשוט מאוד../images/Emo13.gif

חלוקה צודקת ........ 3 ימים גן דתי ו 3 ימים גן חילוני
מעוף

naama78

New member
אני חילונית גמורה...

כשבתי הייתה בגן חובה ובני בטרום חובה, רציתי לרשום אותם לגנים נפרדים. בלית ברירה רשמתי אותו לגן דתי. הסברתי לו מה המניעים הוא רק ביקש לא למרוח לו בכריך נקניק עם מרגרינה.... אפילו לא ידע למה... השנה חלפה במהירות. מיותר לציין שלא שינינו את אורחות חיינו... מעבר לזה שהוא היה מתוק עם כיפה וציציות.... לא חל שום שינוי... בקיצור- רוצה לומר- לא נורא.... ותחשוב על זה....

האמת

זו הרגשה נוראית. הרגשה שאין לך יכולת להשפיע על מהלך חייו של הילד.

י ע ר י

New member
יש אלוהים!!!

בהסכם הגירושים כתוב שחינוך ובריאות - החלטה משותפת

אמנם כתוב

אבל.... היא יכולה על דעת עצמה ללכת ולרשום..... ולכן אם יש לך ידיעה כי זו כוונתה.... עליך למנוע את זה ע"י פניה לבית המשפט

למעלה