גן המשחקים בישוב

גן המשחקים בישוב

לגן היפה שנבנה יש 2 בעיות מאוד מציקות: 1) יש רק נדנדה אחת! כמות הילדים בישוב בהחלט מצדיקה לפחות עוד מתקן אחד של נדנדות (ורצוי גם נדנדה סגורה לילדים קטנים). 2) למרות ההשקעה בתאורה - בפועל אין אור בערב (עצמת התאורה מאוד חלשה ואינה מאפשרת המשך השהייה בגן גם בשעות מוקדמות יחסית - בחורף כבר בשעה 17:30 יש חושך).

תמרשובל

New member
סוג נורות ../images/Emo62.gif

בגלל שנעשה ניסיון לחסוך קצת חשמל, שולבו נורות PL חסכוניות במקום נורות המטל הלייד המקוריות. גופי התאורה יודעים לקבל את שני סוגי הנורה.

הבעיה לדעתי היא לא חיסכון בחשמל

הי תמר, לדעתי הבעיה היא לא סוג הנורות אלא "סוג השכנים" שמתנגדים שהגן יואר כדי שלא יהיה להם רעש. הטיעון מגוחך בעיני כי א. מי שנמצא באיזור זה יודע שהרעש לא חזק (גם כשמוציאים דואר כמעט ולא שומעים כלום מהנעשה בגן). ב. גם רעש סביר עד שעה סבירה הינו הגיוני. לא נראה לי שלהאיר את הגן עד 20:00 גם במחיר רעש מסוים זה נחשב מיטרד. אודה לועד על התיחסות לנושא.

למה "סוג השכנים"../images/Emo35.gif

למה את חושבת שמישהו שאל את השכנים איזה סוג מנורות לשים בגן הציבורי? ולמה את חושבת שהשכנים כאלו גרועים? ואולי גם הם היו רוצים לשהות עם הילדים בגן הציבורי בשעות הערב? נתנו לך תשובה הגיונית לגבי הסיבה שהתאורה חלשה, ולא נראה לי שיש סיבות נסתרות וכל כך שליליות כמו שאת מעלה.

אני לא חושבת, אני יודעת

זוהי תשובה לא פורמלית שקיבלתי בעבר מאחד מחברי הועד. במכתב הראשון ניסיתי לקבל תשובה מוסמכת יותר. כפי שאתה רואה אף אחד מחברי הועד לא ענה לי על כך.

ronpel

New member
אני עונה לך

ורדה שלום בעקרון כולכם צודקים גם רצינו למנוע פעילות לילית בגן כדי לא להפריע לשכנים וגם יש מגבלות תקציב שדורשות חסכון בכל תחום אפשרי - כמובן שהיו דעות לכאן ולכאן וזה מה שבוצע בסופו של דבר. אני מסכים שבחורף נוצרת בעיה בשל החושך המוקדם . יתכן והפתרון הוא בהחלפת חלק מן הנורות . אשמח לשמוע תגובות של השכנים לגבי נושא הרעש - האם בכלל קיימת בעיה כזו? בברכה רונן פלג

לגבי הרעש

אנחנו לא ממש השכנים ממול, רק באלכסון, אבל אצלנו אין רעש - רק הנאה מזה שהגן כל כך קרוב ונגיש. הרעש היחיד שהפריע לנו הגיע דווקא מהמבנה הרב תכליתי שהוסב למועדון ריקודים באחד הלילות, והבנתי שזה כבר לא יקרה.

ronpel

New member
מסיבות

לאור לחץ וביקוש הולך וגובר מצד הנוער הוחלט לאפשר מסיבות עד שעה 23:00 פעם בחודש בלבד - במידה ונראה כי גורם למטרד לשכנים - נעשה חשיבה מחודשת. אנא עדכן אותי לגבי הרעש במסיבה הבאה. תודה רונן

תודה על התשובה, ועוד

הי רונן, ראשית תודה על התיחסותך. כפי שכתבתי, לא נראה לי שיש בעיה של רעש וגם אם כן, עד שעות מסוימות זה בהחלט סביר (אולי תפנו למשפחה שמתנגדת לתאורה ותשאלו אותה אם יש רעש בשעות בהם יש אור?). לגבי החיסכון: אישית, לא נראה לי נכון לחסוך דוקא בתאורה בגן המשחקים. ביישוב יש מאות ילדים וזהו גן המשחקים היחיד בישוב. אם זאת הבעיה, אני בטוחה שמרבית ההורים יהיו מוכנים להוסיף 5-10 ש"ח בחודש לתשלומי הועד שיועברו אך ורק לתאורת הגינה (נראה לי פתרון מגוחך משהו כי מיסי הישוב גם כך יקרים, אך אם בחנתם את כל החלופות והחלטתם שמה שיפיל את התקציב בישוב זה תאורת הגן, אז שיהיה). עוד פתרון - לכבות בכל רחוב מנורה אחת ולהדליק יותר אור בגן כך שסך ההוצאה לחשמל לא תשתנה. חוץ מזה, מה בנוגע להוספת נדנדות לגן?

למעלה