גן חינוך מיוחד לשנה הבאה

A י י מ י

New member
גן חינוך מיוחד לשנה הבאה

בני בן שנתיים וחצי ומצוי בגן רגיל השנה. היות והוא מעוכב התפתחותית בכדי שנה וחצי , נאמר לנו שבשנה הבאה יצטרך להיכנס לגן בחינוך מיוחד. הייתי רוצה לגשת לגנים אלו בעירי , טרם ההרשמה. האם קורה שמי שמצליח להירשם קודם נכנס, משום שלי אמרו במכון להתפתחות הילד שהם נותנים המלצה להכניסו לגן שכזה, עלינו לעבור וועדת השמה ורק אז נישלח לגן אליו הוועדה תקבע לנו לאן הולכים. מהו תהליך ההרשמה? תודה על תשובתך ואשמח לקבל יותר עידכונים. יום נפלא, איימי

Diana M

New member
גן חינוך מיוחד

שלום איימי יקרה, אכן, מה שקורה בדרך הוא שבגילאיים הצעירים הגורם המפנה לא אחת הוא המכון להתפתחות הילד בו מטופלים. המכון פונה לרשות או לשרות הפסיכולוגי העירוני ואלה מזמנים ועדת השמה. ועדות השמה מתקיימות בין מרץ ליולי. אתם מוזמנים לועדת ההשמה כמובן. רק לאחר הועדה נקבעת המסגרת המתאימה עבור הילד. בתום כל ועדות ההשמה מתקיימת ועדת שיבוץ פנימית אליה ההורים אינם מוזנים שם קובעים בפועל איפה ילמד הילד. אם חשוב לכם שילמד בגן מסויים, אימרו זאת בועדת ההשמה. בהצלחה דיאנה

A י י מ י

New member
Diana M יקרה

אני מניחה שאת התשובה כאן לא אקבל מיד, היות ואת יוצאת להשתלמות. האם וועדות ההשמה מתחשבות ברצון ההורים לשים אותו בגן זה או אחר? האם הוא לא משובץ לפי רמתו ועל כן לגן אליו משובצים ילדים לפי רמתו? תודה וערב נפלא איימי

Diana M

New member
שיבוץ לגן

שלום איימי הגנים בחינוך מיוחד מחולקים על פי קוד חריגות. כלומר, קיימת התמחות, למשל CP PDD מעוכבי התפתחות וכד' על כן סביר להניח כי הגנים שבאים בחשבון מבחינתכם הם הגנים שיוכלו על פי התמחותם לתת את המענה ההולם ביותר לבנכם. יחד עם זאת, במידה ובישוב שלכם קיימים כמה גנים שעונים על אותה הגדרה יש להניח כי יתחשבו בכם לגבי בחירת הגן המתאים. חשוב לי לציין כי כאשר מדובר בילדים צעירים כמו בנך, אנו נוטים להזהר מאוד על כן לא אחת ילד מוגדר כמעוכב התפתחות מה שמלמד בעצם שעדיין לא ממש יודעים מה הסיבה לקשיים שלו. מה שחשוב בסופו של דבר הוא שילד יקבל את הטיפול הכי טוב שיקדם אותו. פחות חושוב התיוג של הקושי. בהצלחה דיאנה

למעלה