גן ילדים עם או בלי עברית?

yael1975

New member
גן ילדים עם או בלי עברית?

שלום, אנחנו יוצאים לקנדה -אזור טורונטו לחודש ניסיון והערכת עלויות לקראת Relocation ממקום העבודה של בעלי. בחיפוש אחר גן עבור בתי בת 2.8 אשר דוברת עברית שוטפת אני מתלבטת האם לחפש גן שיש בו תמיכה בעברית על מנת להקל עליה את המעבר או שרכישת האנגלית שווה את הקושי עמו תתמודד כשבהתחלה לא תהיה לה שפה? עצתכן, תודה, יעל.

G a l i 11

New member
הי יעל

אנחנו חוינו את המעבר לפני כשמונה חדשים. מתן היה בן 2.10 וכולם אמרו לנו שיקלוט אנגלית תוך חדשיים שלושה ושלא תהיה כל בעיה בהשתלבות בכל גן שהוא. בשלושת החדשים הראשונים הוא היה בגן בו אף אחד לא ידע עברית והיה לו קשה מאד. הוא חווה כל כך הרבה מעברים בבת אחת וה"שוק" של השפה היה עצום. ראינו אותו הופך מילד בטוח בעצמו שאין לו שום בעיה להתבטא ולהתנסח לילד מפוחד, חסר ביטחון וממש סובל. הוא עבר לא מעט רגרסיות בעיקר בכל הנושא של גמילה מחיתולים, ממש חזרנו לנקודת ההתחלה (והוא כבר היה גמול לחלוטין כמעט חצי שנה). הוא שנא את הגן, הוא לא היה מוכן לעזוב אותנו (ביליתי איתו שם חודש וחצי כל היום!). יתכן שהחוויה ספציפית לנו ואני מניחה שהמעברים מאד תלויי אופי אך לאחר שלושה חדשים העברנו אותו לגן בו יש ילדה אחת דוברת עברית וראה זה פלא הכל השתנה ומתן שלנו חזר אלינו לאיטו. כך שאני הייתי ממליצה על איזשהי נגיעה של עברית, לא בהכרח גן שכולו עברית (אני לא משוכנעת שהייתי רוצה שהוא יגדל כאן במעין בועה) אבל כן עם איש צוות או ילד שמדברים עברית ויוכלו לעזור לו לתקשר ולהתגבר על ההלם השפתי והתרבותי הראשוני. בהצלחה לכם.

מאוד תלוי בכם ובילדה

לנו יש יש ילד שהיה צריל להכנס למסגרת נוקשה של בית ספר בגיל חמש. וזה בית ספר של שתי שפות בו זמנית. לא נתנו לי להשאר שם יותר מחצי יום. וכולנו בכינו, אבל למחרת הוא ידע שאין אמא בבית ספר והיום אחרי 10 חודשים הוא מדבר בשתי השפות. לא היה יום אחד שסרב ללכת לבית ספר, אבל היו מתנות-פיצוי. מאוד תלוי במה שאתם משדרים לילדה, תשדרו בטחון וכייף וחוויה. היא עדיין צעירה ויכולה להתאקלם גם ללא שימוש בשפה, בהתחלה. אתם תתפלאו כמה מהר היא תסתדר. אבל !! אם יש אפשרות למורה/גננת שיודעת קצת עיברית ויכולה להקל בשעות מצוקה, זה יכול לעזור לפחות לכם, שתהיו יותר רגועים ובכך גם תשדרו לה רוגע. אבל לא הייתי ממליצה על גן דובר עברית לגמרי, פשוט כדי שתלמד גם אנגלית. בכול החלטה שלכם, תהיו חזקים ועקביים בהצלחה ומעבר קל

זה מאד תלוי

בילד ובהורים. ילדים שונים לוקחים את המעבר בצורות שונות. הילד שלי הגיב מאד קשה אבל אני מכירה לא מעט שלא היה הבדל בכלל. תלוי כמה הילד רגיש לסביבה שלו בין היתר. בהורים, מעבר הוא תקופה קשה ולחוצה. הילדה שלך תרגיש את זה. אם אתם רגועים ומשדרים בטחון זה יעניק לה בטחון. אנחנו לא קלטנו עד כמה הילד רגיש לתחושת חוסר הביטחון שלנו. ודבר אחרון, יותר חשוב מעברית או אנגלית זה הגן. בני עבר כאן חוויה קשה בגלל חוסר רגישות של הגן. הוא הועבר לגן שני שהוא גם דובר צרפתית ושם הוא פורח. אנחנו עוברים בקרוב שוב ומה שהיה הכי חשוב לנו הזה הגן של יותם, ויתרתי על גיהודי כי הגננת לא נראתה חמה- זה היה יותר חשוב בעיני מהשפה. ענת

irisgh

New member
עדיף תמיכה גם בעברית, אם יש אפשרות

היה שרשור בנושא של שפה שנייה לא מזמן. אין לי מושג איך מגיעים אליו, אבל כתבתי שם מנסיוני. בקצרה - ליניבי, בן שנתיים, היה קשה מאוד בגן שדברו בו רק אנגלית. לאחר 3.5 חודשים עברנו למקום אחר, והוא נכנס לגן שדיברו בו אנגלית, אבל העוזרת לגננת יודעת גם עברית. זה מאוד עזר! וקשה להפריד בין הסיבות, אבל את הגן הראשון הוא שנא, ואת השני הוא אוהב. בכל מקרה, מחודש בחו"ל, ילדה בת 2.8 לא תזכור אנגלית. עדיף חיים נעימים יותר!

m o t h e r 1

New member
teach her english

One month is enough for a child her age to understand some english, even if it's basic. My duaghter is with english speaker metapelet, but she is younger so I don't have enough experience. My advice is whether you find hebrew gan or not, start with english now. My daughter was 18 months when I started with some english, to avoid confusing I talked hebrew and when I wanted to name the object in english I said: kelev, ,beánglit dog. I did that for several weeks till she knew about 30 words in english. For few weeks she used to name objects twice, in both langueges but now that she is 21 months she stopped and she talks english only to British people. The advantage is that she could express herself when she first met the metapelet. good luck in your re-location. mother1

זה רעיון מצויין

אנחנו התחלנו עם קלטות של רחוב סומסום, פינוקי וטלטאביז באנגלית עם הפשוש והוא ממש מתחבר לזה. עכשיו הוא אומר בי בי במבטא אמרקאי במקום ישראלי.. סופר עד עשר ונהנה מאד. היה חשוב לנו שהשפה תשמע לו מוכרת וזה הולך יפה בנתיים. ענת

למעלה