גן מצלמה/בימבה לעומת תל אופן/נתינת אקמולי

הילית111

New member
גן מצלמה/בימבה לעומת תל אופן/נתינת אקמולי

הי לכולם אני עומדת לרשום את בני לגן חלומי ברעננה שנה הבאה. (שנה הבאה יהיה בן שנה וחצי ) היום הוא בגן אחר ושנה הבאה אני מעבירה לגן יותר גדול. בכל אופן בגן שהוא נמצא עכשו אין מצלמה להורים כלומר יש לבעלת הגן מצלמה אבל היא (בעלת הגן )אמרה להורים שהמצלמה זה לשימושה בלבד כדי שיהיה בקרה על שתי העובדות שלה.. ובעצם לא בשבילנו. גם משהו. עדיף מכלום על כל פנים בגן חלומי אין מצלמה אבל יש עליו המלצות מעולות שאלתי- האם ברעננה יש "גן מצלמה"? ובכלל האם יש הורים שילדם בגן מצלמה והם באמת מסתכלים כל הזמן או שזה יוצר מצב הפוך של מתח וכל הזמן מסתכלים? אני חוששת שאם תהיה לי האפשרות אני כל שנייה אכנס לראות מה איתו וזה בעיה בעבודה שלי שהיא מאוד אינטנסיבית ואני צריכה להספיק דברים. מעבר לזה שברור שהמצלמה לא מגיעה לכל פינה בגן קיצור אני מתלבטת.... גן מצלמה גם אמור להיות יותר יקר? אני לא ארצה לרשום את בני לגן מסוים רק בגלל שיש שם מצלמה אבל לאור כל מה שרואים לאחרונה זה די מפחיד. שנה הבאה בני יהיה בן שנה וחצי עוד לא בגיל שיכול כמובן לומר לי אם משהו לא בסדר . שאלה נוספת מה בדיוק ההבדל בין בימבה לתלת אופן ? האם לילד בן אוטוטו שנה לבקש כמתנה את שניהם גם ביבמה וגם תלת אופן ? או שרק אחד מהם? ראיתי לאופרת יש תלת אופן רב שלבי די נחמד. בימבה לאיזה גיל זה? בקיצור לא ברור לי בדיוק מה ההבדל בין בימבה לתלת אופן ומה עדיף –בני בן 11.5 חודש. ואחרון חביב מבין משככי הכאבים הקיימים היום לתנוקות אקמולי נורופון אדוויל טיפיטיפות יש אחד שהוא מהיר יותר מבחינת הורדת החום? אני משתמשת באקמולי אני נותנת לו את הסירופ לא ישר מהמזרק אלא מעבירה למין כוסית קטנטונית כזו הנקודה היא שכשהוא רק מתחיל להרגיש את הטעם של הסירופ הוא לא נותן לי לתת לו יותר. סוגר את הפה שלו ולא מסכים עכשו לתת לו עם המזרק את הסירופ נראה לי לא נעים לו. לא טעמתי את האקמולי אבל רשום שזה בטעם פטל מתוק אז למה הוא כל כך לא רוצה? בנוסף אני צריכה לתת לו כמעט מזרק מלא אז זה בכלל בעיה .נרות אני לא אוהבת כי ניסיתי כמה פעמים ולא ממש הלך לי. לא מסתדרת עם זה. אשמח לטיפים בנושא תודה ושבת חמימה –אוף איזה קור...............

Master Stav

New member
תשובות

מצלמה בגדול אני בעד מצלמה ולא זה לא אמור להיות יקר יותר 8 מצלמות שמחוברות למחשב שמחובר לאינטרנט לשידור און לין עולות לא יורת מ2000 ש"ח חד פעמי .... כך ש.....מצד שני את באמת רוצה לבדוק כול הזמן מה קורה שם ? וגם אם בהתחלה תבדקי כמה זמן זה ייקח ? תסתכלי לדגננת בלבן של העינים ולכי על האינטואציה שלך . למרות הזוועותש ל אמנון לווי וכולבוטק ...זה קורה אבל צריך לשמור דברים בפרופורציה . בימבה ותלת אופן בימבה היא משאית קטנה ללא פדלים עליה יושב הילד ומושך את עצמו ... מומלץ לרכוש כזו זה מפתח מיומניות של מקום ומרחב ור ק אחר כך לעבור לתלת אופן שכשמו כן הוא אופנים קטנות עם 3 גלגלים ..... אקמולי אני מעדיף לתת אקמולי על פני האחרי מתוך נסיון של הילד הרביעי שלי ... ואני נותן אותו עם מזרק לא עם כוסית מזרק מלא ב3-4 לחיצות והילד מקבל את כול המנה רצוי להחיז מוצץ ליד ולאחר כול לחיצה של המזרק לאפשר לו שנייה עם המוצץ שיהיה לך בהצלחה .....

הילית111

New member
תודה

אבל הבן שלי לא בעניין של מוצצים אממה קיבלתי טיפ שהמשכך כאביםנ של טיפטיפות מספיק מעט חומר זה מרוכז אז נראה לי שיהיה יותר קל לגבי מצלמה מסכימה איתך פשוט כל פעם מעלים את מפלס החרדה עם התגליות האלו בטלויזיה.......

aviah

New member
לא הזדמן לי לשולח את הילד לגן-מצלמה

וגם לא נראה לי שהייתי משקיע שעה-שעתיים כל ערב כדי לצפות בתשע שעות של חומר גולמי :) אם הגננת עושה עליך רושם טוב ואם את יודעת מה לשאול אותה בכל אחר-צהרים כשאת באה לאסוף את הילד מהגן, לא צריכה להיות שום בעיה.

ferdinand

New member
מ-../images/Emo207.gif - מצלמות

רציתי לכתוב על זה. לא אוהב! ממש לא אוהב! לא ראיתי את תוכניות "כולבוטק" האמורות, וגם לא מתכוון לראות. אבל אם אתה צופה לפחות איזה חצי שעה ביום בערוץ 2, אתה לא יכול שלא להיקלע לפרומואים הכל כך מעצבנים האלו! וכן - מטרתן היחידה - לזרוע פאניקה. פאניקה לצורך רייטינג! "מערכת כובוטק מזועזעת מהתמונות!" !!! מזועזעת עאלק! מלקקת בתאווה ת'זקן המשומן של רפי גינת! איכסה! אז כן אני די "שאנן". אנחנו נהנים מלוקסוס שלא רבים נהנים ממנו - עד גיל שנתיים, פחות או יותר, כל האפרוחים שלי (כוךך בני הדודים שלהם, כולל זה שאוטוטו מסיים שירות צבאי) היו אצל סבתא. אחר כך הלכו לגנים פרטיים וציבוריים שבהם אנחנו מכירים הכרות אישית/משפחתי את הגננות! אבל עדיין - קשה לי להסביר את זה, כלומר אני יכול להביא כלמני הסברים "ראציונליים" אבל זה לא יעשה ת'עבודה - בתחושה שלי - משהו בקטע הזה של המצלמות הוא לא נכון!!!! אולי אני טועה. לעניות דעתי כל אותן גננות/מטפלות מתעללות, חוצמיזה שהן מיעוט בטל בשישים, הן בני אדם רעים ואומללים, שימצאו דרכים לבצע את זממם גם בגנים בהם מותקנות מצלמות!!! למרות שאני עוסק בתחום רחוק מתחום החינוך - לא הייתי רוצה/מסוגל לעבוד במקום שמכל סיבה שהיא, היה רוצה להתקין מצלמות לפקח על עובדיו! אבל לא האינטרס כביכול של ה-"עובדים" הוא מה שמרתיע אותי, לפחות לא באופן ישיר. עד כמה שהבנתי (אני לא ממש מעודכן בענייני אקטואליה) נשקלת עכשיו האפשרות לחוקק חוק (בעיקבות או שלא) ה-"תחקירים" המחפירים של תכנית הבידור הנלוזה - "כולבוטק", להתקין מצלמות בכל הגנים! לדעתי, (לעניות דעתי) לא תהיה כל ברכה מחוק מגוכך שכזה! אותן מתעללות רשעיות ואומללות, ימצאו דרכים לבצע את זממן גם בנוככות מצלמה, כמו שחברות התקליטים מתרגלות לאיטן לנוכחות ה-אימיול. מי שלא יתרגל הם אותם אנשים (ובעיקר נשים) מוכשרים שלא יכולים לעבוד מול מצלמות. ודווקא האנשים הבינוניים, לא המתעללים, לא אותן מפלצות מרביצות, אבל גם לא אנשי חינוך מבריקים, סתם אלו שיש להם את ה-טאץ' הזה של מול המצלמה - הם ייזכו לעדנה, ופופולריות! בקיצור - הילית יקירתי, וכל השאר - אין פה קיצורי דרך! מצלמות, סבבה, הן עושות חלק (קטן, קטן מאוד) מהעבודה! אם אתם רוצים לדעת איך הגן, איך הגננת - צריך לברר, לדבר עם כמה שיותר הורים. צריך לבקר - להישאר בבוקר, להישאר בצהריים. לבוא ל-"ביקורי פתע". לקלוט את התגובות של הילד. ואני לא מדבר רק (או בעצם בעיקר לא רק) על אותם מקרים קיצוניים ובטלים בשישים, של התעללויות מובהקות! אני סבור (ושוב - אולי אני טועה, אולי אני תמים, אולי שאנן) שהורה פעיל, עירני, קשוב - יכול "לאבחן" גן גרוע או אפילו פחות טוב, ועל אחת כמה וכמה - זוועתי, מתעלל. אם הוא/היא/הם רק רוצים לראות!. וזהו - I rest my case!

aviah

New member
חוק מטופש

אפשר לחשוב שהמדינה עושה חיל במניעת אלימות במקומות אחרים, שנשאר רק לטפל בגני הילדים.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo45.gif כשיצאתי הבקר מהגן של הפשוש, נתקלתי בדוגמא ליכלתם של ה"רעים" לחמוק ממצלמות בגן: מהגן השכן יצאה מישהי בסערה עם אחד ילדים. הזאטוט ייבב, והגברת צעקה עליו, בפנים מלאות שינאה:"חוצפן שכמוך! מה זה לתת סטירה?! מי אתה חושב שאתה?! לא מגיע לך כלום!!! אם כשתחזור לגן לא תהיה בוגר, אני יהרוג אותך!!! (העברית הקלוקלת במקור) שמעת אותי? אני יהרוג אותך!!!" נחרדתי. לא מכירה את הוריו של הפושע הקטן, לא את ועד ההורים של הגן, ואף לא את הצוות. מחר אדבר בעניין עם הגננת המופלאה שלנו. בכל אופן- מי שרוצה לברוח ממצלמות בגן, יכול תמיד לצאת החוצה...

ferdinand

New member
רוצה לחדד נקודה ../images/Emo132.gif

דבר ראשון - שלא ישתמע ממה שכתבתי בסוף - "אני סבור... שהורה פעיל, עירני, קשוב - יכול "לאבחן" גן גרוע" שהורים לילדים שעברו התעללות כלשהי, ולקח להם זמן לעלות על זה - או שמישהו מהצד עלול להגיד (בדיעבד) מש'ו כמו - היו סימנים מראש, איך בכלל רשמת ת'ילד לגן כזה, וכו' וכו' - שלא ישתמע שאני מאשים הורים. ושוב - קשה לי להסביר בדיוק. זה שהאמצעי הזה, איננו "יעיל" ב-100%,זאת לא הנקודה. נגיד שניתן היה להתקין מצלמות בכל חור ופינה (ואז מה עם השירותים?!) לא'דע מה - נגיד שהיו אמצעים טכנולוגיים כאלו או אחרים להתגבר על כל הבעיות ה-"טכניות". משהו באמצעי הזה, נראה לי פסול מהיסוד! תחושת הפיקוח, האח הגדול, המציצנות, ההתערבות האינסופית של הורים נודניקים. כאמור - לא הייתי רוצה לעבוד במקום שבו מותקנות מצלמות לפיקוח על העובדים (וכאן לא מדובר על מצלמות אבטחה, שבהן הסרטים נשמרים להם איפהשהו במרתפים אפלים של איזה מחשב, ונשלפים משם רק במקרה של צורך כזה או אחר) מדובר כאן על מצלמות "במעגל סגור", כשה-"הבוס" (במקרה הזה ההורים) מודיע מראש שהוא מתככון לשבת כל היום לצפות בך ולפקח עליך! ומי שיאמר שטובתו של ילד אחד (הצדקנים יוסיפו - נגיד, הילד שלך) שתחסך ממנו התעללות, שווה את כל אי הנוחות האנינה הזו שלך שהמצלמות מעוררות בלבך הרגיש! אז לא! עם כל הצער שבדבר, ילד אחד לא שווה אלפי ילדים שיקבלו מאות גננות מתוסכלות, לא נינוחות, לא טבעיות, שמפחדות לחטט באף בהפסקת הקפה שלהן, בגלל המחשבה על האמא הפוסטמה של דני, שיושבת ומסתכלת עליה כל היום, ורק מחפשת איך לרדת עליה!

הילית111

New member
הי

יקירי מסכימה איתך ושנה הבאה כבר רשמתי לגן בלי מצלמה........... תיזהר..מצלמים אותך.......................

למעלה