גן עדן- גהנום

blablash

New member
גן עדן- גהנום

ב"ה קצת עצוב כל הוויכוחים כאן... סיפר החסיד הרב מאניס פרידמן, שפגש פעם אברך בן תורה שממש ישב ולמד כל הזמן, ושוחח איתו לילה שלם. שאל הרב פרידמן את האברך, כל הלימוד הזה, בשביל מה? ענה לו: כדי להיות למדן. ולהיות למדן בשביל מה? ענה לו: כדי לנחול לגן עדן. אמר לו הרב פרידמן: אם ככה, אתה פשוט פועל שעובד בשביל משכורת. לא אידאלים, לא מסירות נפש אתה פשוט רוצה שכר. אם הייתי חילוני ממש לא היה משכנע אותי ללמוד כלכך הרבה וקבל עול מצוות בשביל מה? כדי להיות בגן עדן, ומה לעשות שם? ללמוד עוד יותר ולקיים עוד מצוות. תאמינו לי אני לא יודע אם לבכות או לצחוק...

tamarhp

New member
תראה

השאיפה שלנו היא להגיע לגן עדן, לא? גם לא בשביל ללמוד שם תורה, לפחות בשביל לא להגיע לגיהנום.. בכל מקרה - קיום המצוות הוא דרך לעבודת ה'.

blablash

New member
באמת עצוב, מי שחושב שהמטרה היא..

ב"ה העולם הבא... אז שתדע שע"פ היהדות המטרה של יהודי היא העולם הזה אחד היסודות העיקריים של היהדות שדווקא בעולם הזה יהודי יכול לראות להרגיש ולהנותמעצםהבוראמהנקודה הפנימית והמקורית שלו ובגן עדן אפשר לראות רק את זיו הבורא. כמו השמש שיש את עצמיותה ויש את קרני האור שלה בכדור הארץ אתה נהנה רק מקרני השמש אבל אתה לא נוגע ממש בשמש, אז אותו דבר הפוך בגן עדן אתה נהנה רק מזיו השכינה ובעולם הזה אתה יכול להרגיש ממש את עצם הבורא. ולכן צר לי לאמר לך שכל מה שמוכרים לך פה שעיקר העבודה של יהודי בעולם הזה זה להגיע לגן עדן, זה שטויות שכנראה באות מחוסר ידע משווע. אפשר בפירוש לקרוא לזה הפך היהדותהפך רצון הבורא נשלחנו לכאן בשביל להיות כאן ולא בשביל לחזור לגן עדן.

lala897

New member
את טועה

מבלבלת פה בין גן-עדן לעולם הבא. גן עדן זה השכר שנקבלים לאחר מות האדם ועולם הבא זה ה'טרקלין' שבא אחרי ה'פרוזדור'(מסילת ישרים) כמו שהסברתי למטה.

tamarhp

New member
תודה.

ודרקנס - מה המטרה שלך בחיים? המטרה שלי, בין השאר היא למלא את התפקיד שניתן לי ולהגיע לעולם הבא.

המטרה שלי בחיים

היא לנצל אותם על תומם. את ההרחבה תוכלי למצוא בשרשור בנושא אי שם בנבכי הפורום
.

blablash

New member
לאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ב"ה חס ושלום!!!! כל רב/אדמו"ר/ראש ישיבה היה מזדעק על משפט כזה. השאיפה שלנו היא העולם הזה! לא נתאווה הקב"ה אלא להיות לו דירה בתחתונים, כלומר כל בריאת העולם הייתה בשביל למשוך את מה שאת קוראת גן עדן, לכאן, ולא ח"ו שאנחנו כאן בשביל להגיע לשם.

blablash

New member
אני שמח שהצלחתי לבלבל אותך.

ב"ה כדי שתבין שהדיעה, שהציגו כאן כמה מחברי הפורום, שהחיים כאן זה בשביל גן עדן, מקורה לא ביהדות. אלוהים שלח אותנו לכאן בשביל שנהיה כאן ולא בשביל שנחזור לשם. אולי של הדיעה הזאת זה מהאיסלם? אתה יודע.. תתאבד כאן, תקבל הטבות בגן עדן (70 בתולות וכו'...)

גוססי2

New member
אני יודע שהרעיון נגנב מדתות אחרות

אבל היהדות הפנימה אותו במידה כזו שהוא הפך לחלק מרכזי ממנה. למעשה עד עתה לא שמעתי אף חרדי האומר את הדברים האלה בגלוי.

saar7650

New member
"אני יודע שהרעיון נגנב מדתות אחרות

"למעשה עד עתה לא שמעתי אף חרדי האומר את הדברים האלה בגלוי." אולי בגלל שהוא לא נגנב מדתות אחרות?...

גוססי2

New member
הוא כן

המקרא כלל לא מתייחס לעוה"ב, ולכן ברור שזו המצאה מאוחרת יותר.

saar7650

New member
המקרא כן מתיחס לכך-

"ה' ממית ומחיה, מוריד שאול ויעל"- מדוע ממית ואח"כ מחיה?! והלא זאת הפוך! קודם חיים ואח"כ מתים. אלא הכוונה כאן לעוה"ב. ששם הקב"ה מוריד לשאול (גיהנום) ומעלה אח"כ מן השאול (מן הגיהנום). עוד ציטוטים והרחבות בתגובות הבאות פשוט כרגע אני חייב לטוס אז לא יכולתי לרשום יותר.

גוססי2

New member
אין פה כלום

שום אזכור לכל הסיפורים על העוה"ב היהודי. לכל היותר מדובר על תחיית המתים ועל השאול.

גוססי2

New member
אגב, תופעה מוזרה:

קונספטים סופר-חשובים ביהדות, כגון העוה"ב והתושב"ע, לא מופיעים במקרא בצורה מפורשת. לכל היותר יש רמזים שנדרש דמיון יוצר והרבה רצון טוב כדי לפרשם ע"פ המסורת הנקוטה בידי היהדות כיום.

blablash

New member
אז הנה עכשיו שמעת

ב"ה אני חרדי ( תראה אותי ברחוב ותזה שאני חרדי, אני לבוש שחור) ואני אומר את זה ואני יכול להגיד לך עוד המון חרדים שאומרים את זה. מה לעשות שהם עדיין מיעוט ודעתם לא נשמעת כמו שצריך.

saar7650

New member
"אז הנה עכשיו שמעת"

האם אתה טוען כי לא נרמז ו/או נכתב עניין גן עדן, גיהנום ועוה"ב בתורה?

למעלה