גן עדן
או גיהנום

גן עדן ../images/Emo171.gif או גיהנום ../images/Emo35.gif

אהלן אנשים, "בוא רגע לחדר שלי, בבקשה", אמר לי היום הבוס
, בשעת צהריים. "בטח עוד עבודה שהוא רוצה להפיל עלי", חשבתי לעצמי. "שמע, אני מנסה את מזלי - יש פרוייקט חדש למשך שנה בסינגפור - נכנס ממש בקרוב", הוא אמר. ואללה - החזיר אותי 5 שנים אחורה. גרתי בסינגפור למשך שנה בערך, לצורך פרוייקט במשרד ממשלתי. אם יש מקום בעולם שהבטחתי לעצמי לא לחזור שנית לעבודה - זה סינגפור. למה
זה מקום שעובר את גבולות העקרונות שלי, אז 'לתרום' להם שוב - זה נראה לי פשוט יותר מדי. עיר סופר מערבית באמצע ג'ונגלים טרופיים (שלא ממש מורגשים) של מזרח אסיה, ילדים בני 5 מנהלים ארנקים ומתנהלים על ידי כסף ומסתובבים בקניונים כל היום, כל כל הרבה אנשים שמה שמעניין אותם זה שופינג ודולרים בעיניים, מעבידים אותך שם 25 שעות ביממה וסוף סוף יש תחושה מהימנה של 'איך מרגיש רובוט', אנשים ללא חיים... עד עכשיו חרוטה בזכרוני התמונה מ-Orchard road של דוכן של סינגפור איירליינס, שחגגו את 'השקת ה-XXX הראשון בעולם...' (כל אחד יוכל לבחור איזה XXX מתאים לו - אם זה בואינג
חדש או אולי איירבוס
). כל כך אופייני לסינגפורים לעשות שטות ולהלהיב את האנשים ברחוב, רק כי זאת הטיסה הראשונה בעולם של המטוס הטיפשי הזה או אחר. מה כל כך מעניין בלטוס 'ראשונים בעולם' ב-
הזה ? לאלוהים ולסינגפורים הפתרונים. והדוכן הזה - חילק חולצות T בחינם עם שם החברה מודפס עליו. זהו - לא צריך יותר מזה. תן לסינגפורי ממוצע, שהולך אחרי הזרם בלי להניד עפעף ובלי לחשוב מה זה אומר, חולצה עם ההדפס של חברת התעופה שחייבת להיות תמיד 'הראשונה בעולם ש...' - ועשית לו את היום. כל כך עצוב לראות שיש אנשים שזה מה שעושה להם טוב בחיים. עוד יותר
היה לראות את התור שהשתרך, ארוך כמו נחש פיתון אינדונזי (אולי היו כאלה פעם בסינגפור אבל הם כרתו את כל העצים, והרגו את כל החיות באזור) והכל בשביל מה
בשביל T-SHIRT טיפשית שעולה כמה דולרים. בשביל זה לעמוד כמה שעות בחום ובלחות הקופחים
רק כדי שתוכל להראות לחברים ולהגיד שגם לך יש
ויש עוד המון...ה-כ-ל נמדד ב-
, מעבידים אותך כאילו אתה לא בן אדם. רק המטרה חשובה (הם גם לא מבינים למה בדיוק, אבל הזריקו להם את זה כל החיים אז הם מאמינים שזה היעוד בחיים). עצוב עוד הרבה יותר כשמסביב העוני במדינות כמו קמבודיה או לאוס מתנהלות עם תקציב ממשלתי שנתי כמו תקציב של קניון ממוצע בסינגפור. אבל לראות את ההבדל בין הילדים בסינגפור לילדים הקמבודים הוא הבדל של שמיים וארץ. בסינגפור, ילדים מאבדים את התמימות והנאיביות איך שהם נולדים. כמה
. ועוד לא דיברנו על כמה משעמם שם... ומה שמדהים הוא שכל כך הרבה expats אוהבים, מתלהבים ומשתעבדים לחיים בסינגפור, וזאת משאת נפשם של כל כך הרבה אנשים, ושל תיירים שנמצאים באזור. כשעזבתי את המקום, הבטחתי לעצמי שלשם אני לא חוזר לעבוד. הבוס כבר ידע את התשובה שלי, לפני שפתחתי את הפה. "תחשוב על זה, בסדר ?" הוא אמר לי. "לא, אין צורך" עניתי. נשמע מוכר למישהו
יש עוד מישהו שמרגיש ככה

rambling

New member
משעשע ../images/Emo13.gif

זיהיתי כמה דברים שאכן מאפיינים מאוד את הסינגפורים ושיכולים לעלות על העצבים. מה שכן אבל לא חייבים לחיות כמוהם ולאמץ את הערכים שלהם. אחרי כמה זמן מתרגלים לשגיונות שלהם, מפתחים חוסר אכפתיות ללהיט הנוכחי/פתיחת הקניון החודשי/או הפוד קורט השבועי ומנהלים אורח חיים כמו שבא לך בחברת אנשים בראש לך, תוך כדי שנהנים מכל המשאבים, התשתית, היעילות וכו'. בפעם הראשונה (מתוך שלושה) שעזבתי את סינגפור, אחרי שנתיים שם, שנאתי את המקום, כשחזרתי לשם שוב אחרי כמה שנים ו"טיולים" במדינות אחרות התחלתי לראות את המקום באופן שונה. שמור על ראש פתוח.

איך בכל זאת ../images/Emo35.gif

זה נכון שאפשר (לנסות) לאמץ חוסר איכפתיות לאורח החיים שלהם ולתחומי העניין שלהם, ולנסות להתרכז במה שחשוב לך, וזה יכול להצליח למשך זמן מסויים, אבל תמיד החברה בה חיים משפיעה על הפרט, אם כל הנסיונות לנטרל את מה שקורה בחוץ (אחרת למה לחיות דווקא בסינגפור ולא בכל מקום אחר
). אדם לא יכול לחיות בוואקום מוחלט, הוא מתקשר ברמה מסויימת עם מה שקורה סביבו. וגם - בהינתן העובדה שאני אמור לעבוד שם, את רוב הזמן אני 'אבלה' עם סינגפורים, עובד עבודה סינגפורית בשביל מוסד סינגפורי. ממש אין לי חשק לתרום לחברה צרכנית כל כך, שמבלה את זמנה הפנוי בסופי שבוע בקניונים של אלקטרוניקה. המפלטים הכי נחמדים בסופי השבוע שם היו טיסות לפנום פן - שם סוף סוף אפשר לראות קצת חיים אחרים. מה הביא אותך לראות את הדברים באופן שונה

rambling

New member
אפשר

תשמע אם לטעמך אין שום דבר חיובי בסינגפור והצורת החיים בסינגפור אז כמובן לא כדאי לחיות שם ואין טעם לנטרל את הכל מסביבך. הכוונה שלי היתה שמעבר לתחומים בהם העלית ביקורת צודקת אז יש גם הרבה תחומים שמהווים סביבה חיובית, ודברים שאפשר גם ללמוד מהם ולאמץ. עברתי כל מני פאזות של חיים שם, מבעבר אינטגרציה די גבוהה עם צורת חיים מקומיים (חברה, עבודה, דירה) ועד למצוא את השילוב המתאים עבורי. מה שאתה תיארת זה די קיצוני ואכן לא הייתי רוצה שילוב של גם לעבוד בחברה סינגפורית, גם עבור לקוח סינגפורי, וגם להיות לרוב בחברת סינגפורים אחרי העבודה, זה אכן היה מעביר אותי על דעתי. הרבה מזה זה עניין אישי של אופי חיים. אני לא רואה בעיה עם לבלות את זמני בלהנות מהפאבים והמסעדות המעולות שם, מלהפגש עם חברים (רובם זרים) לברביקיו בקונדו ליד הבריכה, בללכת לקניונים עמוסים בגאדג'טים הכי חדישים, בבארים במלונות מפוארים, אינטרנט במהירות 12MBPS, רכבות נקיות, יעילות, משרדים ממשלתיים עם מדיניות הוגנת ושמתקתקים דברים בלי שום התחכמויות ושחיתות וכו'. ואם בא לי קצת היסטוריה וארכיאולוגיה של הריסות אז קופצים לקמבודיה באמת
יש כאלה שמעדיפים לחיות ליד הריסות היסטוריות 95% מהזמן ולבקר בסינגפור בשביל קצת מערביות ב-5% מהזמן. זה מה שיפה באסיה, יש מבחר לכל סגנונות ההחיים כמעט. דרך אגב אני לא חי שם יותר.

ישראל1948

New member
אני יגיד לך משהו אחר...

אמנם נשמע שאתה לא מסוגל לחיות בסינגפור . אבל ... האם היית מעדיף לחיות כל החיים בקמבודיה? האם אתה מכיר איזשהו קמבודי שהיה מסרב לעבור לגור בסינגפור, ולו רק לתקופה?

קצת ../images/Emo97.gif בחיים

שאלה טובה
האמת היא שאם חיים במקומות שונים, כמה שנים פה או שם - יש סיכוי לא רע שזה יהיה עדיף על לבלות את כל החיים בסינגפור או בקמבודיה. לא
זה בטח מכניס הרבה
לחיים. אכן - אני כנראה, בניגוד להרבה לבנים אחרים, מתקשה לחיות בסינגפור, בגלל הצורה בה העניינים מתנהלים שם. האם אני אוכל לחיות בקמבודיה כל החיים
לא בטוח שהייתי רוצה, אבל אין ספק שזה היה הרבה יותר חווייתי ומעניין מלחיות בסינגפור. כל אחד מאיתנו מגדיר לעצמו מה היה רוצה מהחיים ואני חושב שמבחינת עניין, הפתעות בחיים וחוויות - לא יהיו פה הרבה ספקנים ביכולת של סינגפור לא לספק את הדברים הללו. מי שחושב על משפחה וילדים לגדל - במקרה הזה סינגפור תהיה מקום בהחלט כדאי לעשות את זה. מי שמחפש חוויות ולהתעורר כל יום להפתעות חדשות - סינגפור היא בהחלט לא המקום לזה. ולשאלתך - הייתי מעדיף לבלות שנה בקמבודיה על פני סינגפור, ללא ספק, ואולי השנה אבני אבלה בקמבודיה כמה חודשים. לא מסוגל לחשוב על עצמי חי בסינגפור עוד שנה. כשהבוס שאל 'באיזה מדינות כן הייתי רוצה לגור
' התחלתי לחשוב ולפרט עד שבסוף אמרתי לו - 'בעצם - הכל, חוץ מסינגפור'. יש לי המון מה להגיד על איך דברים מתנהלים בסינגפור (לא כולם לרעה, יש גם לטובה) - אבל החבילה הכוללת לא מתאימה לי. אכן - לצערי, אני מדמיין שאין הרבה קמבודים שלא היו רוצים לחיות בסינגפור - אבל זה עדיין לא מעניק את שורת המחץ בנוגע מקום לחיות בו. זאת לא תהיה הסתכלות נכונה על העניין. ואתה - היית רוצה לחיות בסינגפור שנה

ישראל1948

New member
אני חושב די כמוך .

אמנם לא הייתי בסינגפור , אבל אני מבין אותך מצוין . חייתי בניו יורק תקופה ארוכה , וזה די דומה למה שכתבת , ואולי אפילו פחות קיצוני . טיילתי גם הרבה באסיה , ומאוד נהניתי מכל החוויות שם , אבל לא היתי רוצה לחיות שם כל החיים , בנוסף למה שכתבת , גם בגלל הרמה הרפואית הירודה ביותר ( אני מתכוון ללאוס , הודו, קמבודיה , וויאטנם, איזורים בסין , פיליפינים ) מאוד נהניתי בתאילנד , לפי דעתי זו המדינה שהכי הצליחה לשמור על התרבות וביחד עם זאת - להתפתח מערבית . ( כמובן באיזורים המפותחים ) . אתה יכול ללכת לקניון ענק , והאנשים שם לא תאבי בצע , ומאוד נחמדים והגונים , זו גם לדעתי הסיבה שהיא כל כך מתויירת , מכיוון שיש בה הכל , היא מאוד מגוונת ואף פעם לא משעממת . אתה יוצא ממלון חמש כוכבים ועומדת תאילנדית ברחוב ומוכרת נודלס בחצי דולר . אבל גם בתאילנד לא הייתי רוצה לחיות כל החיים , באיזשהו שלב התחיל להימאס , האנשים שם מסתכלים בעיקר על חיצוניות , זה לא רע , הם מאוד נחמדים וטובי לב , אבל זה מתחיל להימאס מתישהו . אתה יודע מה למדתי מכל השיטוטים שלי בעולם ? תמיד אנשים יחשבו שבמקום אחר נמצא האושר שלהם , אתה רואה כמויות של זרים שגרים בתאילנד ונראים מאושרים , ואתה רואה המון תאילנדים שהעיניים שלהם נוצצות כשהם מדברים על מדינה אחרת . ואני ? , כן , הייתי רוצה לחיות שנה בסינגפור , אבל כשזה ברור שזה רק לשנה . הייתי הופך את זה לחוויה . ולא למטרד.

למעלה