מוזר ומעצבן
קודם כל, וסטנדרטי, אצלנו הודעות הרישום לגנים מגיעות כשמצורפת אליהם רשימת כל הגנים בעיר עם ציון סיווגים (טרום... יול"א...). ומתוך הרשימה הזאת הלכתי לברר על גנים בסביבה. לא הייתי צריכה המלצות... תאמיני לי - תספרי את הסיפור לגננת ותוך שתי דקות (ולפעמים מספיק משפט, דוגמא שאני נתקלתי בה: "הסביבה פה מאד אליטיסטית- ההורים יעשו הרבה בעיות") לא יהיה לך כבר שום ספק אם היא מתאימה או לא. הלכתי גם לגננת שדווקא כן המליצו לי עליה בהקשר PDD, ומשיחה קצרה איתה אני יכולה להגיד שהיא לא מתאימה "אני מקבלת את כל הילדים: עוורים, חרשים, עולים חדשים, אוטיסטים, עם אמא חד הורית..." (וסבתא עם כלב - תוספת אישית). ופנינה במיוחד לנו: "זה לא נורא אם ילד עומד קצת לבד בצד..." (סוף העולם שמאלה - מבחינתי). ומצאתי גם גננת שחושבת שמאד רוצה את ה"פרוייקט", שהיא סיפרה לי שהיא כבר "עשתה את זה" לפני כמה שנים. היא מבינה במה מדובר, היא רוצה לקבל יעוץ מקצועי, הייתי צריכה ללחוץ עליה כדי שתסכים לסייעת (כי בפעם הקודמת היא והעוזרת עמדו במשימה לבד - והיום הילדה בכיתה ה' ומתפקדת 100%). אחראית מחלקת הגנים, והשרות הפסיכולוגי - תמכו מההתחלה בבחירה, הסכימו שהגננת מאד מתאימה. עברנו הבוקר "ועדת השמה", ביוזמת אחראית מחלקת הגנים - כדי לקבל 90% הנחה על שכר הלימוד בגן. הקשיבו לנו, השתיים שהזכרתי קודם, תמכו בבקשה שלנו ושיכנעו את האחרים. קיבלנו מה שרצינו: חינוך רגיל, עם "חותמת" של חינוך מויחד, כדי שנוכל להנות מ"חוק שילוב" (עם ישאר ממנו משהו...). והבטיחו לנסות לעזור לנו לקבל השתתפות בסייעת. אין מילים... בהצלחה (ואני מקווה שתמצאו מהר את הגורם שכן יעזור. אולי תנסו להיעזר באלו"ט? לפחות ליעוץ?)