גן עירוני

אורה4

New member
גן עירוני

אני מנסה כבר שבועות לקבל רשימה של גנים עירוניים טרום חובה בשכונה שבה אני גרה על מנת לבדוק לאיזה גן יש את היכולת המירבית לשלב את בני אך ללא הצלחה. בעירייה טוענים שהשיבוץ הוא שרירותי למרות שהבאתי להם אבחונים והמלצות על מצבו של בני. האם יש למישהו רעיון מה ניתן לעשות. פניתי גם למפקחת לחינוך לגיל הרך אך היא גם הפנתה אותי לעירייה.

נונינה1

New member
בתל אביב אפשר לפנות לשירות

הפסיכולוגי של הרובע ולהעזר בהם. הם מכירים לפעמים גננות ששלבו בהצלחה בעבר. אם אין צריך פשוט לבקר את הגנים ולנסות להעריך את הגננות לבד, או לשאול בסביבה אם יש הורים שיודעים על גננת משלבת טובה. בהצלחה.

אורה4

New member
שירות פסיכולוגי

האם בשירות הפסיכולוגי יש צורך לעבור אבחונים כלשהם או וועדות או שהאבחונים ממכון להתפתחות הילד הם תקפים? אני חוששת שינסו לשכנע אותי שם להכניסו לחינוך מיוחד ולדעתי ולדעת הצוות הטיפולי הוא לא מתאים לשם.

תנסי לברר ב"קשר"

יש להם סניף ברעננה וסניף בירושלים. נדמה לי שיש את הפרטים בקישורים.

נונינה1

New member
אצלנו השירות אכן דרש אבחון

שיהיה מקובל עליהם מאיש שהם מכירים, בררתי עד שמצאתי איש שמקובל גם עליהם וגם עלינו.......ואנחנו בתהליך אבחון. מראש לקחתי אדם שדוגל בשיטת השילוב כתפישת עולם - אם את רוצה המלצה תעבירי לי מסר. אם יש לכם אבחון "טרי" מהתפתחות הילד - שזה גוף אובייקטיבי אולי זה יספיק להם לנושא הגן. לבית ספר הם דורשים אבחון מקיף. היום די הולכים עם הורים שרוצים לשלב את הילד החריג בסביבה רגילה אבל מדגישים שעל ההורים לדאוג לטיפולים הנלווים שהיה מקבל בגן המיוחד כחלק מהתוכנית ושבגן הרגיל נופלים על ההורים - כלכלית וארגונית.

החורזת**

New member
אפשרות אחת היא לפנות למפקחת על

החינוך המיוחד ולבקש את עזרתה בנושא, ניתן גם לפנות לרכזת מתי"א האזורית וגם לשפ"ח המקומי. והרבה פעמים הדרך היעילה ביותר היא לשוחח עם הורים שיש להם ילדים באותו הגן, או שהיו בעבר ובמיוחד אם היו ילדים שבעייתם דומה לזו של בנך.

ריקי 04

New member
מוזר ומעצבן

קודם כל, וסטנדרטי, אצלנו הודעות הרישום לגנים מגיעות כשמצורפת אליהם רשימת כל הגנים בעיר עם ציון סיווגים (טרום... יול"א...). ומתוך הרשימה הזאת הלכתי לברר על גנים בסביבה. לא הייתי צריכה המלצות... תאמיני לי - תספרי את הסיפור לגננת ותוך שתי דקות (ולפעמים מספיק משפט, דוגמא שאני נתקלתי בה: "הסביבה פה מאד אליטיסטית- ההורים יעשו הרבה בעיות") לא יהיה לך כבר שום ספק אם היא מתאימה או לא. הלכתי גם לגננת שדווקא כן המליצו לי עליה בהקשר PDD, ומשיחה קצרה איתה אני יכולה להגיד שהיא לא מתאימה "אני מקבלת את כל הילדים: עוורים, חרשים, עולים חדשים, אוטיסטים, עם אמא חד הורית..." (וסבתא עם כלב - תוספת אישית). ופנינה במיוחד לנו: "זה לא נורא אם ילד עומד קצת לבד בצד..." (סוף העולם שמאלה - מבחינתי). ומצאתי גם גננת שחושבת שמאד רוצה את ה"פרוייקט", שהיא סיפרה לי שהיא כבר "עשתה את זה" לפני כמה שנים. היא מבינה במה מדובר, היא רוצה לקבל יעוץ מקצועי, הייתי צריכה ללחוץ עליה כדי שתסכים לסייעת (כי בפעם הקודמת היא והעוזרת עמדו במשימה לבד - והיום הילדה בכיתה ה' ומתפקדת 100%). אחראית מחלקת הגנים, והשרות הפסיכולוגי - תמכו מההתחלה בבחירה, הסכימו שהגננת מאד מתאימה. עברנו הבוקר "ועדת השמה", ביוזמת אחראית מחלקת הגנים - כדי לקבל 90% הנחה על שכר הלימוד בגן. הקשיבו לנו, השתיים שהזכרתי קודם, תמכו בבקשה שלנו ושיכנעו את האחרים. קיבלנו מה שרצינו: חינוך רגיל, עם "חותמת" של חינוך מויחד, כדי שנוכל להנות מ"חוק שילוב" (עם ישאר ממנו משהו...). והבטיחו לנסות לעזור לנו לקבל השתתפות בסייעת. אין מילים... בהצלחה (ואני מקווה שתמצאו מהר את הגורם שכן יעזור. אולי תנסו להיעזר באלו"ט? לפחות ליעוץ?)

אורה4

New member
אצלנו לא מקבלים רשימה מהגן

נעשה באופן שרירותי. בנוסף כבר אמרו לי שאין אפשרות לקבל מימון כלשהו מהעירייה עבור הסייעת. נראה לי שאין כל כך פתיחות לנושא של שילוב בעירייה אצלנו, או שצריך פרוטקציה כמו בכל מקום. בכל מקרה אפנה לאלוט לייעוץ. תודה רבה על העצות.

זהבה נ

New member
אורה שלום

ברמת העקרון, רישום מתבצע על פי החוק לפי אזורי רישום וכתובת ההורים בתעודת הזהות.אבל מדובר כאן על מסגרת של חינוך חובה בלבד, טרום חובה לא שייך לנושא כי ההורים לא לחייבים לרשום. כל זאת כאשר מדובר בחיוך הרגיל. בטרום חובה יש:1 גן של החינוך הרגיל 2 גן של החינוך המיוחד. לא ברור לי במה נוכל לעזור כאן למרות שקראתי חלק מהתשובות, אני חוששת שיבלבלו אותך. מה גם שלא הבנתי מה הקשיים של הילד שלך? אם הבאת לו את האבחונים שהוא זקוק בהם לעזרה, בדרך כלל העזרה בגיל הזה ניתנת רק בגן של חינוך מיוחד ולא בשילוב, השילוב בגן משלב הוא רק בגן חובה(למיטב ידיעתי) והרי אמרת שמדובר על חטרום חובה). בעירייה פני למנהלת מחלקת הגנים וקבעי עמה פגישה וצורך הבהרות לנושא, היא הסמכות שאליה את שייכת בכיד לשבץ את הילד שלך. בהצלחה.

למעלה