גן שפתי

ענברI

New member
גן שפתי

האם יש בפורום הורים לילדים בגן שפתי???? אם כן, ארצה חוו"ד? תודה!!!!!!
 

zmirit

New member
בני לומד בגן שפתי

כבר שנה, ובשנה הבאה הוא עובר לגן שפתי חדש. בשנה האחרונה הוא נתן קפיצה ענקית אך הוא עדין זקוק לחיזוק. בשנה הבאה הוא ישולב בחלק מהימים בגן רגיל. כמובן שאני מאד ממליצה על מסגרת של גן שפתי אם הבעיה היא בעיקר שפתית (ולא תקשורתית למשל). אשמח לענות לך על שאלות נוספות.
 

dafna02

New member
גם שלי../images/Emo45.gif

גם לנו יש נסיון בגן כזה - מוצלח מאוד. הבעיה היא שהמשאבים בגן כזה מוגבלים מאוד (מעט מאוד שעות לקלינאית תקשורת באופן יחסי). ההיבטים החיובים הם מספר אנשי הצות (גננת+2 סיעות) על מעט מאוד ילדים מה שהופך את ההתיחסות אל הילדים לאישית באמת . חשוב לבדוק את הרכב הגילאים בגן - שלא יווצר מצב של פער גדול מידי - זה לא תורם לדעתי- לא לגדולים ולא לקטנים. עוד בעיה היא שהגן אוסף ילדים עם כל מיני בעיות - לאו דוקא שפתיות. אלא ילדים עם צורך במסגרת קטנה. מה שאומר שהדגש הוא לא תמיד שפתי.- צריך לבדוק גם את הנקודה הזו. באופן כללי - גם אני ממליצה מאוד. (במיוחד לאור האלטרנטיבות). שאלה לזמירית- איך אתם מתכונים לעשות את השילוב? האם בעזרת סיעת אישית? האם המימון שלה על חשבון העיריה או על חשבונכם? אשמח לשמוע עוד פרטים (יצא הרבה שאלות.
) תודה, דפנה
 

ענברI

New member
שלום דפנה

ביקרתי בגן לפני שנה ומאוד התרשמתי מרמת השיחה (זה היה בפסח) אבל התאכזבתי מאוד מצורת הגן לעומת הגן במושב. הילדים באמת לא נראו רק עם בעיה שפתית, אבל לא פיגור חו"ח. גם בגן הזה יש רק פעם בשבוע קלינאית תקשורת ופעם בשבוע מרפאה בדיבור. אבל העבודה עם הילד היא לפני תוכנית של הרופאה להתפתחות ושל המטפלים שטיפלו בו עד היום. אני מאוד מקווה שהשנה יהיו יותר ילדים בגן חובה. וכמו שכתבתי לזמירית אין הרבה אפשרויות שלא כרוכות בנסיעה ארוכה. (דבר שאני מאוד מנסה למנוע אותו). אשמח לשמוע מכן עוד. תודה!!!
 

zmirit

New member
לדפנה ולענבר

זה נכון שיש בעיה עם ההגדרה של ה"בעיות" של הילדים בגן השפתי. בתחילת השנה ניסיתי "לשאוב" מידע מהגננת על רמת הילדים אך כמובן שלא קיבלתי. בסופו של דבר רוב הילדים בגן היו פחות או יותר באותה הרמה והתגבשה קבוצה למופת שהתקדמה מצויין לאורך כל שנת הלימודים - וזאת כמובן בזכות הגננת הנפלאה (כן את רותי) והצוות הנהדר שידע איך לתת מענה לכל ילד לבעיה הספציפית שלו ולכל הקבוצה גם יחד. לגבי השילוב: בשנה הנוכחית בני לא שולב משום שעדיין לא הצליח לבטא את עצמו כראוי ומשום שלא היה גמול. בשנה הקרובה הוא עובר לגן שפתי חדש ובכוונתי לדאוג שהשילוב יהיה מקסימלי אני חושבת שיצטרפו אליו מלווים מהגן השפתי עפ"י הצורך. אם יהיה צורך במלווה כמובן שאפנה לרשויות כי אין ביכולתי לממן זאת. בשנה האחרונה אני יודעת שהגן נסגר ליום בשבוע וכל הילדים בשתלבו בגנים רגילים בשכונת מגוריהם. בהצלחה זמירית
 

ענברI

New member
זמירית

בני לומד היום בגן רגיל במושב ומאוד אהוב על כולם (וזו לא דעה של אמא). הגננת אומרת זאת והילדים משוגעים עליו. אמנם החבר הטוב ביותר שלו יש לו גם בעיות שפה (אבל נראה לי על רקע רגשי ולא "אורגני" כמו בני). הרופא של בני ממליצה בחום לשלבו בגן במושב ולא בכל גן רגיל אחר. מנהל החינוך של המועצה הבטיח לי שבצהרון של הגן במושב הוא יהיה אפילו אם לא נצליח לשלבו יומיים בשבוע בגן במושב. (דבר שננסה לדאוג לו אחרי החגים) החודש יש וועדת שילוב ונראה לאן ישלבו אותו ולאחר מכן אנסה לדבר עם המפקחות (של הגן במושב ושל החינוך המיוחד בדרום). נשתמע
 

dafna02

New member
לזמירית

שלחתי לך מסר - תאשרי בבקשה שקיבלת תודה דפנה
 

ענברI

New member
לzmirit

לנו באזור אין הרבה אפשרויות (אנחנו גרים במושב בדרום הארץ). אבל אני חייבת לקחת את הצ´אנס האחרון לפני כיתה א´ מפני שבני יליד מרץ. אני מלאת אופטימיות מפני שבני חברותי מאוד והוא ישולב בצהרון של הגן במושב. וננסה לשלבו יומיים בשבוע בגן במושב אבל כמובן הבירוקרטיה מערימה קשיים. תודה!!!
 
למעלה