גן שפתי

Zivזיו

New member
גן שפתי

בני בן 3 והולך בספט' לגן שפתי, האם מישהו יכול לעזור לי ולומר לי למה לשים לב במיוחד בשלב בחירת הגן המתאים?

Limor C

New member
נקודות למחשבה

שלום, כמה נושאים לבדיקה מנקודת מבט של אמא (בתי מסיימת גן שפה ועולה לכיתה א'): 1. מס' הילדים בגן,יחס בנים בנות (לדעתי לא יותר מ 12 ילדים). 2. מס' אנשי צוות (מורה סייעת וצוות פרארפואי). 3. ההכשרה והנסיון של הגננת(מאוד חשוב שתהיה גננת מנוסה ולא מישהי שסיימה לימדיה לא מזמן). כמו כן מי הגננת המחליפה ובכמה ימים בשבוע היא תחליף את הגננת? האם הגן מקבל בת שירות? (תגבור לגננות). מכיוון שקופות החולים לא מאשרות טיפולים לילדי גני השפה - מי הקלינאית תקשורת? (האם קלינאית או מורת שפה, מה הניסיון שלה) אותו כנ"ל לגבי המרפאה בעיסוק. 4. חשוב מאוד שהגננות תיהיינה חמות ואמפטיות. 5. באיזה מתכונת פועל הגן (משולב מלא, שני גנים נפרדים ושילוב חלקי) ומי הגננת המשלבת (אם אין מספיק נכונות של הגננת השילוב לא יהיה אופטימלי). 6. במידת האפשר - סוג הלקויות\בעיות שיש לילדים(התנהגות\היפראקטיביות\שפה). בהצלחה, לימור

taltulit1

New member
תגובה ל Limor C

בתגובתך ציינת "מאוד חשוב שתהיה גננת מנוסה ולא מישהי שסיימה לימודיה לא מזמן"- אני חייבת לשאול אותך- למה זה כ"כ עקרוני? דווקא גננת שסיימה לימודיה לא מזמן בקיאה יותר בחומר ובמחקרים ודברים חדשים שנעשו בתחום התמחותה, היא צעירה ומלאת מרץ ויכולה להביא את הילדים להישגים רבים. אני לא חושבת שיש לשלול גננות צעירות במערכת, אלא לעודד אותן להמשיך, הרי הגננות "הותיקות" לא ישארו לנצח במערכת, ודם חדש יכול רק לתרום. דרך אגב, אני "גננת שסיימה את לימודיה לא מזמן" ועובדת במסגרות בחינוך המיוחד, ולכן הרגשתי צורך להגיב. תודה ולילה טוב

Limor C

New member
גננת מנוסה

אני מתנצלת אם פגעתי בך. אולם, בהודעה ציינתי שזו דעתי האישית כאם (ולא כאשת חינוך). מנסיוני הפרטי עם בתי, גננות צעירות (והיא עברה כמה) לא הצליחו להשתלט על הגן והועזבו/עזבו לאחר זמן קצר. מבחינתי פחות חשוב הידע האקדמי התאורטי ויותר חשוב הניסיון. מעבר לכך, הגננת של בתי מנוסה, בעלת תואר שני ו"מלאת מרץ" - אני לא רואה קשר בין הדברים. לימור

Diana M

New member
בחירת גן

במידה יש לך האפשרות לבחור, שימי לב לכל מה שהיית שמה לב בגן רגיל. הגישה של הגננת. מבנה הגן, כמ הנעים, מטופח, מזמין. ולצד כל אלה, בררי באיזה אופן הגן מכונסה מבחינה טיפולית. כמה שעות קלינאית תקשורת יש בגן בנוסף למטפלים אחרים. האם קיים לווי פסיכולוגי, האם עובדים באופן מסודר על פי תוכנית עבודה לכל ילד בהתאם לצרכיו. האם הגן מקבל הדרכה ונמצא תחת פיקוח קבוע ופעיל. כמה ידלים יהיו בגן, האם על פי התקן, האם ההורים שותפים ומעורבים. בהצלחה

Limor C

New member
המולה

היתה הרגשה של הפקרות. בכל פעם שהורה ביקר בגן הוא גילה שהילדים התרוצצו ללא פיקוח והשגחה, היה רעש והמולה, הגננת לא ידעה איך להפעיל סמכות והילדים לא הקשיבו לה. היה לה קשה לכנס אותם יחד למפגשים וכו'

למעלה