גן תקשורת 9 שעות ביום -

פופי2009

New member
גן תקשורת 9 שעות ביום -

יש למישהו נסיון בהוצאת ילדים לפני 5 אחהצ?
נגיד ב 2 בצהריים, כשיש שם את שעת המנוחה?
נשמע לי לא הגיוני שילד בן 4 יהיה במשך 9 מתוך 12 שעות ערות בגן, ואלה ה 9 הטובות.. אחכ הוא יהיה הרוג

אשמח לשמוע אם יש למישהו נסיון איך הצלחתם לשכנע אותם לאפשר את זה (כי לי נאמר שאין מצב. הכל או כלום מלבד אם אקח אותו לטיפול בשעה הזו, וזו לא מטרתי) ואיך זה השפיע על הילד ועליכם.

TikvaBonneh

New member
הילדים שם ישנים צהריים

הוא היה חוזר רענן אחרי שנת צהריים טובה.

פופי2009

New member
הם לא. הדגישו לי שבהתחלה יש מצב לאפשר

אבל אחכ כבר לא.
מזכירה שהוא בן 4 ויהיה בן 4.5 בספטמבר.
הם כן נחים. את זה אפשר גם בבית, מכורבל על אמא. שום נזק לא יקרה לו מזה...

TikvaBonneh

New member
הבן שלי היה בספטמבר בן שלוש ושמונה חודשים

הוא היה תמיד נרדם בזמן המנוחה בגיל הזה. הוא לא היה חוזר מותש. להפך. ראיתי שינוי לטובה ברמת הערנות שלו אחר הצהריים אחרי המעבר לגן תקשורת.

SMADAR55

New member
בפועל יוצאים תמיד קצת לפני חמש.....

בגן אחד ההסעה הייתה אוספת את הילדים בשעה 16:45 ובגן השני בשעה 16:30......
מאוד חשוב שהילד לא יצא באמצע היום. בגן התקשורת עובדים בצורה אינטנסיבית עם הילדים וקובעים תכנית לכל אחד . במסגרת זו יש טיפולים פרא רפואיים, עבודה קבוצתית של הצוות החינוכי עם הילדים, עבודה קבוצתית של מטפלים - לדוגמא: קבוצת מיומנויות חברתיות, שעות שילוב (שילוב הפוך במסגרתו ילדים מגן רגיל באים לגן התקשורת, שילוב בגן אחר).
יציאה לפני הזמן פוגעת:
א. ביכולת להתארגן ולבנות לילד תכנית אישית (טיפול רגשי, קלינאית תקשורת, מרפאה בעיסוק)
ב. פגיעה במסגרת של הגן. מאוד מפריע לילדים ולצוות החינוכי יציאה של ילד באמצע. סה"כ יש מעט מאוד ילדים וכל שינוי משפיע על ייתר הילדים (כניסה של מישהו למתחם הגן, יציאה של מישהו ממתחם הגן).

בכל מסגרות החינוך שבני היה בהן (אלוטף וגני תקשורת) התנגדו להוצאה מוקדמת של ילד על בסיס קבוע. היו גם ויכוחים עם הורים שרצו להוציא מוקדם יותר לצורך קבלת טיפול פרטי.
באחד הגנים , הורים רצו להוציא ילד באופן קבוע לשילוב בגן פרטי יום בשבוע. היה מאוד מסובך עד שקיבלו אישור חריג.

AnatShemer

New member
כן, הצלחנו

כלומר, משפחות שאני עובדת איתן הצליחו להוציא אפילו ב-12. זה דורש המון עקשנות, להסביר שיש לנו תוכנית ביתית (כך זה במקרה של המשפחות שלי) ולעיתים קרובות מכתב מרופא.

למה להוציא ???

קודם כל בספק שיאשרו את זה... אני יודע שעושים בעיות גם עם יציאה לטיפולים. ובטח שסתם ככה לא יאשרו. כמו כן אני חושב שכל שעה בגן כזה יכולה לקדם את הילד. אז חבל שייצא מוקדם. כמו כן אפשר לישון צהריים... וגם לך יהיה יותר זמן לעניינים שלכם... עבודה וכו... ובשעות שאת עם הילד יהיו יותר מוצלחות כי הרי לא קל להיות איתם הרבה זמן....
בהצלחה....

winterfell

New member
כמה דברים

אצלנו בגן הילדים הצעירים (בני 3-4) ישנים צהריים.
יתרה מזאת: הבן שלי מאוד זקוק לשנת הצהריים, ולפעמים מתקשה להירדם. כשביקשנו, אז הם התעקשו, סידרו לו פינה שקטה לעצמו (בתוך החדר השקט ממילא שבו ישנים שאר הילדים). הם מאוד מקפידים על מנוחת צהריים ועל שינה אם אפשר.
לגבי הוצאה מוקדמת: בתחילת השנה שאלו אותנו אם אנחנו רוצים להוציא מדי יום ב-15:00 או 15:30 (לא זוכרת בדיוק) או ב-16:45. לא שאלו אותנו למה וכמה, פשוט ביקשו שהשעה תהיה קבועה כל השבוע. אני מבינה מהתגובות כאן שזה לא כך בכל מקום.
כשרציתי לבקש להוציא רק ביום מסוים מוקדם, אמרו לי שאני צריכה להראות אישור שהוא יוצא לטיפולים. ההמלצה האופרטיבית שקיבלתי אז, הוא לבקש ממשהו שיוציא לך אישור על משהו סתם. את לא צריכה להוכיח שבאמת הלכתם לאנשהו.
&nbsp

SMADAR55

New member
בגני תקשורת שבהם היה בני עודדו יצירת קשר עם מטפלים פרטיים.

קלינאיות תקשורת שטיפלו בו באופן פרטי הגיעו לישיבות תל"א

למעלה