גן תקשורת

דבי דבי

New member
גן תקשורת

יש לי ילדה בת 3 בתפקוד גבוה, תכננתי בשנה הבאה להעביר אותה לגן תקשורת (כדי שתקבל את כל הטיפולים האפשריים). אך, שמעתי לאחרונה
שהגן שרציתי לשלוח אליו יש הרכב של ילדים בתפקוד בינוני ונמוך.
מדובר על ילדה שנראת נבונה, תפיסה מהירה ויכולת חיקוי גבוהה (כתוב באיבחון).
מה אתם אומרים לשלוח אותה לכזה גן?
האם יכול לצאת מזה נזק?
האם קימיים גנים לילדים בתפקוד גבוה?
אני די שוללת כרגע שילוב כי הגנים אצלינו מלאים ב30+ ילדים והיא לא תתפקד עם כזה בלגן.
אשמח לכל תובנה אפשרית

TikvaBonneh

New member
הניסיון שלי

הבן שלי נדב היה באותו המצב בגיל ארבע. הוא היה בתפקןד גבוה בגן תקשןרת שבו באותה השנה היו רק ילדים בתךפקוד בינוני ונמוך. באותה השנה הוא התקדם מאוד מבחינת הכישורים החברתיים.
אני זוכרת כמה חברים שלנו עם ילדים באותו הגיל התפעלו מהשינוי כשבאו לבקר
הבן שלהם היה בישן, ונדב ניגש אליו והציע שנשחק כןלנו כדורגל, ההורים נגג הילדים, נדמה לי, ןשבר את הקרח.
באותו שבוע הזמנו אלינו ילד מהגן שלו. במשך שעה הבן שלי לא פסק לכרכר סביב החבר וליזום הצעות למשחק. אני מניחה שהוא למד מהגננות והמטפלות בגן.
שום נזק לא נגרם. ממש להפך. זה גם תלוח בגישה שלנו ההורים ןבמסר שאנחנו מעבירות לילד. אני מקפידה בבית על מסר של קבלת השונה.
בהצלחה.

TikvaBonneh

New member
עוד תובנות מהניסיון שלי

שאלת גם אם קיימים גנים לילדים בתפקוד גבוה. נדב בילה שלוש שנים בגני תקשורת. בשנה הראשונה הוא היה בגן בו התפקוד היה מעורב. היו שני ילדים בתפקוד גבוה מאוד שהיו גם גדולים ממנו, שלושה ילדים בתפקוד נמוך, ושניים בתפקוד בינוני. נדב התחבר עם הילדים בתפקוד הגבוה, ואחד מהם חבר שלו עד היום.
בשנה לאחר מכן הילדים בתפקוד הגבוה עזבו. אחד עבר לגן חובה בשילוב יחידני, ואחד יצא מהספקטרום...
זו השנה שסיפרתי לך עליה בהודעה הקודמת.
בשנה זו הוא שולב חלקית בגן רגיל. הוא היה היחיד ששולב, כך שהמשלבת והמדריכה עסקו רק בשילוב שלו. הוא קיבל את כל משאבי השילוב.
הוא גם קיבל המון תשומת לב ויחס אישי מהצוות - לא פלא, הוא תקשר הכי טוב. אין מה לעשות, הן בני אדם.
בשנה לאחר מכן מצאתי גן שבו כל הילדים בתפקוד גבוה והעברתי אותו אליו.
הוא התחבר שם עם כמה ילדים, מתוכם שניים נשארו חברים שלו.
בכל השניםמ הוא התקדם יפה מאוד.

SMADAR55

New member
עצה שלי- אל תקשיבי לשמועות על גנים !

אף אחד לא יודע להגיד לך מה רמת תפקוד הילדים שבגן מסויים ביחס לבתך .
אף אחד לא יודע אלו ילדים ישובצו באותו הגן בשנה הבאה. בכל שנה יש שינויים בהרכב הגן.- עוזבים ילדים ומתווספים ילדים.
מי אמר גם שתקבלי את הגן המדובר? החלטת השיבוץ היא בידי ועדת השיבוץ. יתכן שעפ"י התקן לא יהיו מקומות בגן המדובר והילדה תקבל שיבוץ בגן אחר. ההחלטה היא לא בידי ההורים.
הבן שלי היה שנתיים בגני תקשורת. באחת מהשנים שובץ על סמך החומר שהבאתי ואבחונים . לאחר שהגננת נפגשה איתו (לפני תחילת שנת הלימודים) ובעקבות התערבותה , שינו לו את השיבוץ לגן אחר (היה בהרבה יותר גבוה משאר ילדי הגן והוחלט לשבצו בגן עם ילדים הגדולים ממנו בשנה ואשר היו ברמת תפקוד גבוהה).
אני יכולה להגיד שבאותו גן הייתה בעיה מבחינת שעות השילוב- כל ילדי הגן היו ברמה של להשתלב . הגננת של הגן הסמוך לא הסכימה שיביאו לה קבוצת ילדים עם סייעת והיו מוציאים כל פעם בזוגות עם סייעת אחת.

למעלה