גנאש שוקולד לבן מוקצף

שולה 1982

New member
גנאש שוקולד לבן מוקצף

אני רוצה לצפות 2 עוגות שוקולד בקוטר 26 (אחת על השניה) בגנאש שוקולד לבן מוקצף. ואני לא בטוחה לגבי הכמויות של השוקולד והשמנת שאני צריכה. מישהו יודע אולי? ועוד שאלה קטנה בנושא... אני יודעת שמכינים גנאש מוקצף באופן הבא: שמנת לסף רתיחה מערבבים עם השוקולד הלבן מקרר ל3-4 שעות הקצפה האם אני צודקת? תודה רבה! :)
 

bali

New member
מנהל
תשובות

לגנאש משוקולד לבן צריך על מיכל שמנת מתוקה 350 גרם שוקולד.
לשתי עוגות הייתי מכינה כמות וחצי של גנאש, כלומר מיכל וחצי שמנת מתוקה ובערך 500 גרם שוקולד.

כדי להפוך את הגנאש למוקצף, מכינים גנאש כמו שתיארת, מרתיחים את השמנת ומוזגים על השוקולד ומערבבים עד שיש רוטב חלק וסמיך.

את הגנאש מקררים מינימום 4 שעות, ואני אומרת שהכי טוב לקרר ללילה ולמחרת מקציפים אותו. אם הוא סמיך מדיי, מוסיפים תוך כדי הקצפה עוד 1/2 מיכל שמנת מתוקה, שירכך אותו קצת.

להקציף במהירות בינונית ולשים לב שלא מקציפים יותר מדיי, כי אז הקרם יתפרק ויהיה גושי. צריך להקציף עד שהקרם נהיה אוורירי ותפוח יותר, ויישאר יציב.
 

bali

New member
מנהל
בשמחה


 
למעלה