גנאש שוקולד

murfy

New member
גנאש שוקולד

שלום לכולם! שאלה על גנאש שוקולד. כיצד אני מכינה גנאש שוקולד על מנת שלא יהיו בו בועות אויר? מה הסוד? אודה מאוד אם מישהו יוכל לגלות לי. אני מכינה את הגנאש מכמות זהה של שמנת מתוקה ושוקולד. תודה מראש!
 

revavonet

New member
הסברים.

א. אני מקווה שאת משתמשת בשוקולד מריר עבור הכמות הזהה.
אם זה שוקולד חלב או לבן צריך יותר שוקולד משמנת.
ב. למה את צריכה את הגנאש, ולמה הבועות מפריעות לך?
ג. גנאש מקצועי מכינים עם בלנדר בדרך כלל, ואם טוחנים נכון, לא יהיו בועות.
ד. להביא שמנת לסף רתיחה, לשפוך על שוקולד, להמתין דקה ולהתחיל לערבב מהאמצע החוצה.
אני עושה את זה במזלג, ואני לא מוציאה אותו החוצה.
לערבב בסיבובים קטנים וכשבמרכז רואים חום כהה, מתחילים לעשות סיבובים יותר גדולים עד שכל השמנת נטמעת בשוקולד.
ככל שהערבוב עדין יותר יתקבל גנאש עדין יותר.
בהצלחה
 

murfy

New member
תודה על הטיפים

בד"כ אני משתמשת במריר, אבל הפעם חשבתי להשתמש בשוקולד חלב. אז כמה שוקולד אני צריכה לחבילת שמנת אחת?
את הגנאש אני מכינה כציפוי לעוגה, ולכן בועות זה לא כל כך יפה.
אני אנסה להכין כפי שכתבת ומקווה שיצליח. תודה רבה.
 

revavonet

New member
היום הכנתי גנאש וחשבתי עליך

עשיתי בדיוק את מה שהסברתי לך ואז כששפכתי על העוגה בדקתי שאין בועות, ואכן לא היו.
כל זמן שהמזלג לא יוצא מהשוקולד בזמן הערבוב, והערבוב עדין,לא יהיו לך בועות.
בהצלחה.
 
למעלה