"גנבו" לי את האתר

g7007

New member
"גנבו" לי את האתר

שלום לכולם "גנבו" לי את האתר שבניתי אומנם שינו את התוכן והחליפו את התמונות וגוון הצבע אבל אין לי ספק שהוא "נגנב" ואפילו זה באותו תחום יש מה לעשות בנושא בכלל ? הרעיון פה שבדקה לקחו על מה שעמלתי שבועות\ חודשים שינו בעדינות ופירסמו האם זה מותר ? סתם לדוגמא יעקב פלאפל בנה אתר לתפארת ראה את זה דוד פלאפל המתחרה הותיק ב 3 דקות הוריד לו את האתר למחשב האישי שינה תמונה שינה צבעים כתב דוד פלאפל במקום יעקב והעלה לרשת מה יעקב פלאפל יכול לעשות ? להמשיך לטגן כדורים ולשתוק או שיש משהוא לעשות ?

קודם כל לטגן

רווחים אתה תראה רק מהעסק. לא מתביעה. עכשיו להגן על זכויותיך זה תלוי עד כמה ה"גניבה" ברורה. ככל שזה יהיה ברור לצופה חיצוני שהעתיקו את מה ששלך (או את "עיקרו") - המשפט יגן עליך. ככל שהשינוי יהיה מהותי, אין לך שום זכות וההגנה לא תוענק. גם אני עורך דין.

פלאפל אני יודע רק לאכול

אבל לגבי יתר השאלות שלך: השאלה הראשונה היא, מה העתיקו ממך. כלומר, איך בנית את האתר. האם השתמשת התבנית מוכנה? כלומר, יש לך בכלל זכויות יוצרים בתבנית הזאת או שרק רשיון שימוש? מה בכלל העתיקו ממך? תוכנה? (סקריפט של אתר הוא תוכנה ותוכנה, דינה כדין יצירה ספרותית ואסור להעתיקה ללא רשות) או עיצוב? (שגם אסור להעתיקו ללא רשות). אם זה מה שהעתיקו, אז יש לך מה לעשות. אפשרות אחת היא לפנות במכתב רשום למעתיק ולדרוש מייד שיוריד מהרשת, תוך שמירת כל הזכויות כולל הזכות לתבוע פיצויים בעתיד. לראות מה התגובה ואז לעשות חושבים ולהחליט מה הלאה. אפשרות שניה היא לקבוע פגישה עם עו"ד שמתמחה במשפט האינטרנט וקניין רוחני, להעריך את המצב ולשקול הגשת תביעה בצירוף בקשה לסעדים זמניים, כגון צוו מניעה זמני, צוו עשה זמני וכד'.

Spidi man

New member
דעה.

שלב ראשון, תיידע את בעל האתר השני על העניין. חשוב שהוא יידע, אולי הייתה אי הבנה - והעניין יכול להיפתר ללא מאמץ. שלב שני, אם שינו את גוון הצבע, התמונות, ומיקומי הפינות לא זהות - מה העתק ? העתק לא אמור להיות זהה ? * אני לא עורך דין.

לידיעתך,

יצירת תוכנה נגזרת גם אסורה ללא קבלת רשות בעל הזכויות בתוכנה המקורית. אם מישהו מעתיק תוכנה או עיצוב של אתר ומשנה את הצבעים, זאת יצירה נגזרת, ולפעמים העתקה ממש, כי גם לאחר שינוי מדובר עדיין על העתקה של חלק ניכר היצירה המקורית. לשאלתך, העתק לא אמור להיות זהה. גם כשאתה מעתיק צילום צבע בשחור לבן, ההעתק לא זהה אבל הוא בהחלט העתק.

Spidi man

New member
תודה על הערה אבל...

כאן הסיפור הוא שונה לדעתי. אם מדובר במאמר שצולם במכונת צילום, הכל נשאר בידיוק אותו הדבר (מלבד הצבע) - וזו באמת הפרה של זכויות יוצרים. במקרה שאתר אחד "מזכיר" אתר אחר, אך הצבע לא זהה, התוכן גם לא, מיקומי הפינות שונות, וגם התמונות שאיתם עיצבו את האתר לא זהות ולא דומות - מה בעצם נשאר מהאתר שהוא "העתק" ? הרעיון שעבר מאתר לאתר ? אני חושב שאם דברים כתובים כגון: מאמרים, היו מועתקים מאתר אחד לשני, אז באמת הייתה הפרה. או גוון צבע זהה לחלוטין וכו'. לפי מה שכותב ההודעה כתב, הכל שונה בעצם, לא מדובר רק בגוון צבע, אלא בהכל. חג שמח
* אני לא עורך דין.

לא חייב להיות מאמר

יכול להיות ציור, צילום וכד' במקרה אנחנו מדברים על תוכנה = סקריפט של אתר. משווים את הסקריפטים של שני האתרים ורואים אם זה מועתק או לא. לא אני אבל מי שמומחה לבניית אתרים בוודאי כן.

Spidi man

New member
הבנתי.

מצטער אם אני מציק, אבל יש לי עוד שאלה/הערה בנושא.
שאתה אומר "השוואת סקריפט" - מה הכוונה ? בעקרון בניית אתרים מתחלקת ל2 לפי מיטב הבנתי. צד לקוח html וצד שרת. כאשר שאת צד הלקוח (קוד העיצוב) כל אחד יכול לראות ובאמת להעתיק, ואת צד השרת (התיכנות) לא ניתן להעתיק כי הוא בעצם מוסתר. השאלה שלי היא כזאת. האם קוד העיצוב צריך להיות זהה לחלוטין למקור כדי שתיהיה עילה לתביעה ? (שאני אומר "זהה" אני מתכוון ברוחב הטבלאות בשיטת הבנייה וכו') בצד שרת (התיכנות) אין כל כך מה לגנוב היא הוא בעצם לא מראה את עצמו, ומוסתר ע"י השרת, כך שאין אפשרות להעתיק אותו. תודה שוב

זו לא שאלה משפטית בכלל

כלומר, השאלה איך משיגים את הסקריפטים כדי לבצע השוואה שלהם, היא לא שאלה משפטית, היא שאלה שבמומחיות. זה בערך כמו שתגיד ששמעת שני שירים מאד דומים. אתה שומע שירים, אתה לא רואה את גליונות הנייר עם התווים, אבל זה לא אומר שלא ניתן להשיג אותם ולהשוות אותם. כך גם עם יהיה סכסוך לגבי זני צמחים מטופחים. לא אני ולא אתה אמורים לערוך את ההשוואה בין שני צמחים. מי שעוסק במשפטים מההיבט המעשי, לא חייב להיות מומחה בתחומים שהם נשוא חוות הדעת המשפטיות או הסכסוכים המשפטיים בהם הוא עוסק. בכל מקרה, כשיש צורך בהשוואת סקריפתים, מגישים חוו"ד מומחים. זה יכול להתחיל בהגשת חוו"ד מומחה מטעם התובע, להמשך בהגשת חוו"ד מומחה מטעם הנתבע ולהגיע לחוו"ד מומחה מטעם בית המשפט, או יכול להיות שהצדדים יסכימו לקצר ולחסוךבהוצאות ולמנות מהתחלה מומחה מטעם בית המשפט. המומחה יבדוק ויתן חוו"ד. הוא אמור לכתוב בחוות דעתו, כמה חפיפה יש בין שני הסקריפטים. איך הוא עושה את זה? זה מקצוע שלו.

Spidi man

New member
תודה רבה ../images/Emo45.gif

בהחלט למדתי כמה דברים חדשים
מקווה שזה עזר גם לפותח ההודעה.

למעלה