גנבו למישהו סירטון יו טיוב ובusa הגנב הרוויח 10מליון צפיות

היי, האם התכתבות ב Email הינה ראייה קבילה משפטית?

ואיך בדיוק מביאים אותה לבית משפט/משטרה?
איימו עליי במייל !

אבקשך לכבד את כללי הפורום

ולשרשר את שעלותיך, כאשר יש לך הודעה/שאלה פעילה בעמוד העליון של הפורום.
הפעם אני אשרשר בשבילך.

השאלה לא מדוייקת

אם אתה המקבל, אתה יכול להגיש אותה בתדפיס של צילום מסך,או על מדיה חיצונית (דיסקט, תקליטור,זיכרון נייד). מסמכים מוגשים בעמצאות עורכם או מקבלם. אתה המקבל אז אפשר להגיש באמצעותך. זו לא תהיה ראיה לאמיתית תוכן המסמך אלא לקבלתו במועד מסויים אצלך.
במשטרה אין חובה להגיש "ראיה קביילה". כשאתה מתלונן תתן לשוטר את התדפיס או את המדיה, אם הוא ירצה יבקש לערוך בדיקה במחשבך, לטובתך אני מקווה שלא.

התייעצתי עם הרבה עו״ד והטענה שהתכתבות במייל היא ראייה קבילה

כולל התוכן = ראייה קבילה משפטית לבית דין ! אלא אם כולם טועים ואתה צודק...
מוגש נגדי הליך אזרחי בגין איומים והטרדות אז הראייה היחידה שלהם כרגע היא המיילים ששלחתי
אך אין בהם שום איום ושום הטרדה לטעמי(בדיוק כמו שהודעה זו אינה איום לטעמי) הבעייה שכבר מחקתי את מה ששלחתי...והם לא
אפשר קצת יעוץ לא רשמי?
נקווה שהשופטת לא תאשים אותי, איזה סוג עו״ד/תחום התמחות, אני צריך לחפש בהנחה שכולם חכמים?

מה יהיה קו ההגנה שלי?
להד״ם ! זה לא קביל משפטית???
תודה!

ידידי היקר

אם התייעצת עם הרבה עורכי דין, וכולם נתנו לך חוות דעת זהות, מה אתה רוצה ממני? תפעל לפי עצותיהם, שבוודאי עלו לך המון כסף...
אני אניתי לשאלתךהמבולבלת.
כרגע העלית לפורום עוד כמה דברים מבולבלים.
אם הוגש נגדך הליך אזרחי, דאג לשכור עו"ד האמון עליך והמתאים לתקציב שלך, ודאג להגשת כתב הגנה.
קו ההגנה שלך ייקבע לאחר שעורך הדין שלך יקרא את כתב התביעה ויראיין אותך.
בהנחה שכולם חכמים וכולם קראו את כתב התביעה, בחר לך את השלושה שהכי נראים לך, בקש הצעות מחיר ובחר בינהם.
השופטת לא תאשים אותך ולא אף אחד אחר, השופטים עסקים בשפיטה ולא הבהאשמה.

מה זאת אומרת גנבו?

סירטון הוא נכס רוחני, וכזה, לא ניתן להיגנב.
יכול להיות שהעתיקו, שכפלו, ביצעו בפומבי, יצרו יצירה נגזרת, אבל לא גנבו.
מצד שני, מה שניתן להיגנב זה העתק, כלומר מדיה המכילה העתק.
אם אתה רוצה לקבל תשובה רצינית, תתכבד ותשאל ברצינות, שנבין מה אתה שואל.

מצטער שלא ניסחתי בשפה מישפטית . אנסה שוב:

אני מכיר אדם שיש לו סירטון בערוץ היו-טיוב שלו ובו מופיעים ילדיו, קטינים (סירטון מרשים ומעניין)
שאלתי אותו והוא סיפר שבחו״ל אחרים העתיקו לערוץ שלהם ושינו גם את המוסיקה, כאילו הסירטון שייך להם
הוא גם אמר שהם זכו למעלה מ 10 מיליון צפיות !!!
ושאין לו כוחות להתמודד
אז אני מנסה לעזור לו
אמרתי לו שקודם כל ייתייעץ עם עו״ד לקניין רוחני וזכויות יוצרים ויועץ שיווק וגם משפט ההי-טק אולי מתאים
אז מה עושים עם אדם מותש שאני כאן צריך ל״עבוד בשבילו״ חינם... ?
את הסירטון לא אציג ללא רשותו
מקווה שהבנתם, תודה !

ראשית, הפורום לא עוסק בשאלות של דרבון ויצירת מוטיבציה, יש לזה פתרונות במקצועות אחרים, לא במשפטים.
שנית, לפי מה שאתה מתאר (מפי השמועה) מדובר על אדם שהעמיד את היצירה שלו לרשות הציבור, לצפייה חינמית באתר תוכן גולשים.
זה לא נותן רשות להעתיק ולעשות יצירות נגזרות, אז מדובר לכאורה בהפרת זכויות היוצרים.
מה שניתן לעשות מיידית זה לפנות להנהלת האתר ולדרוש הסרה מיידית של העותק המפר, לפי הנוהל של "הודעה והסרה" שבחוק המילניום הדיגיטלי האמריקאי. זה יביא להסרה אם זה ייעשה נכון.
לגבי פיצוי וצווי מניעה, צריך לאתר את פרטיו האישיים של המפר ולתבוע אותו במקום שיש לגביו סמכות שיפוט מקומית. (אם הוא אמריקאי, בארה"ב, אם הוא סיני בסין, אם הוא אירני באירן) ואני מניח שאתה כבר מבין מה הכדאיות של הדבר...

אבל אם העתיק בארה״ב והרוויח כסף רב בזכות 10מילון צפיות

בשילוב פרסומות ...
הקהל הינו העולם המערבי ולא ישראל הקטנה
אז אתה רומז שאין כדאיות לתבוע כי צריך לטוס לחו״ל והרווח יהיה אפסי ?
אז רק לדרוש כל שני וחמישי להסיר מאתרים שונים את הנגזרת ?
זה כל מה שמשפט ההיי-טק וקניין רוחני שווים?!
אז איך לאחרים זה לא קורה או איך ניתן לבצע טיפול מונע לתופעה?

אתה צודק

אני לא יודע כמה המפר הרוויח ואני לא יודע כמה תצטרך להוציא כדי לאתר אותו ואני גם לא יודע איפה הוא יושב. גם אתה לא.
אני לא יודע איפה יש סמכות מקומית לתבוע אותו.
קודם תמצא אותו,אחר כך תשאל שוב.

כמה משפט האינטרנט שווה? שאלת נונסנס ולכאלה אני לא מתייחס.
משפט ההיי-טק? בכלל לא קשור.
את השאלה האחרונה בכלל לא הבנתי. מקבץ שאלות נונסנס? גם אני יכול להוסיף: "למה האחרונים תמיד בסוף?"

Oz the great

New member
נסו לדבר עם יוטיוב

אם המעתיק חבר בתוכנית השותפים של יוטיוב ומקבל כסף על כל צפיה (לא מחייב. יש הרבה שמעלים סרטונים ולא מקבלים אגורה), כדאי ליצור קשר עם יוטיוב (בהקדם, כשעדין יש כסף שלא הועבר אליו) ולדרוש את הכסף לעצמכם.

אני לא יודע האם זה עובד, אבל אני בטוח שחיפוש מעמיק באינטרנט יעלה מידע רב. ונראה לי שלא יזיק ליצור קשר עם יוטיוב. רק תרוויחו מזה.

למעלה