גנב, גנב !!!!!

dino_din

New member
גנב, גנב !!!!!

ומי ששכח את ההזהרה שלי, אז סיימתי השבוע את גנב הזמן ( THIEF OF TIME או TOT בקיצור) ויש לי איזו שאלה או שתיים. קודם כל, אני חייב לציין שהספר הזה היה הראשון שבאמת עירער אצלי את מעמדו של MORT כספר הטוב ביותר בעולם. TOT פשוט ספר מצויין ! מצחיק, שנון ומלא עלילות נפרדות שמתקשרות כולם בסוף בצורה מדהימה. היו כמה דברים שאפילו קורא מיומן כמוני (ותסלחו לי על ההשתחצנות) לא הצליח לעלות עליהם! חוץ מזה שהספר מצחיק בטירוף ומתוחכם יחסית לספרים האחרים של עולם הדיסק, יש בו גם איזה עומק מסויים. כמובן שזה לא אמור להיות ספר עמוק על נפש האדם וכו' אבל מי שמחפש את זה, יכול למצוא שם גם קצת רומנטיקה, קצת עצב ובדידות והכול מטובל בהומור הייחודי של פראציט שהופך את זה לתענוג אמיתי. לסיכום (אני מרגיש כמו גידי אורשר עכשיו) : 10 בסולם דינו! ועכשיו לשאלות... אני רק מזהיר שזה ספויילר עצבני למי שלא קרא אז כל המסכנים שתרם מצאו את הספר מומלץ בחום לדלג על ההודעה. זהירות ספויילר... אל תגידו שלא הזהרתי ! עוד 10 שורות לספויילר ! 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10. ומכאן זה מתחיל (מצטער על ההקדמה פשוט היה לי חבל שאיזה ממזר אומלל יקרא את זה בטעות :). מוזר, אבל בקטע שסוזן מגלה שג'רמי/לובסינג הפך בעצמו להיות "זמן" היה נראה לי די ברור שזה יעלה אצלה שאלות מוזרות כי אם ג'ירמי הפוך להיות מחליף של אימו אז האם היא לא אמורה להפוך להיות מחליפה של אביה (מוות) ? היא הרי לא בקשר איתו ולא ממש "מתה" (תרתי משמע) על העבודה שלו אז איך זה שלא חלפה במוחה המחשבה ??? זה ממש היה חסר לי שם ! חוץ מזה, מה קורה עם ג'רמי ? הרי לובסינג חוזר בסוף לסוזן אז למה דווקא הוא חוזר ולא ג'רמי ? מה קורה עם ליידי ליג'ין ? לא מגיע לה להינות קצת ? אגב, היא באמת מתה בסוף ? כי הרי כשכאוס קורא למוות לבוא אחרי שהליידי "מתה", מוות אומר לו שהוא עוד מעט יבוא ואז הרוח שלה חוזרת (שזה גם מוזר כי היא לא הייתה באמת בן אדם, היא היית "צופה" [או איך שתרצו לתרגם את זה]). היה יכול להיות סוף הרבה יותר שמח אם היו מפרידים ביניהם, הם היו יכולים להיות שני זוגות ולצאת בדאבל דייט :) אגב, תזכירו לי מה זה כלל מספר 1 ??? נראה שזהו לבינתיים, חג שמח וכשר לכולכם, דינו_דין. ...So easily does a thief of time repay his debts

The Mad Hatter

New member
~*ספוילרים לToT*~

בקשר לשאלות- אני לא חושבת שהבנתי את השאלה על לובסנג שחוזר ולא ג'רמי. למה הכוונה? ג'רמי ולובסנג נהפכו ליישות אחת והוא בחר שיקראו לו לובסנג כי ממנו יש לו זכרונות יותר נעימים או משהו. ואני לא חושבת שמישהו היה רוצה להיות ג'רמי מבחירה... ליידי לג'ין היא באמת סיפור עצוב, למרות שדי חיבבתי את הסוף שלה. הוא היה...אממ...סופי ודי הולם. בסך הכל נראה שהיא די סבלה כבן-אדם. (לא שנראה שהיא הפסיקה לסבול...) אם הבנתי את כל הקטע נכון-היא התאבדה באכילת שוקולד ומוות נשאר כדי לקחת את נשמתה האומללה. והיא מתה-כמו שכל שאר הauditors מתו...

dino_din

New member
ועוד משהו (ספויילר!!)

גם פה יש תפקיד נרחב לעוד דמות שאני אוהב - המוות של החולדות. פשוט מת על הבחור הקטן :) גם לעורב של מוות יש פה כמה משפטים, נראה לי שזו הפעם הראשונה לא ???

Fingertip

New member
כלל מספר אחת ../images/Emo58.gif

תיזהר מזקנים קטנים ומחייכים שסוחבים מטאטא. אהד.

למעלה