גנדרנות...

folders

New member
גנדרנות...

אני מהחננות.
אני לא אוהבת את כל הקישקושים האלה, שופינג, איפור, לקים, נעליים...
אני לא אנינת טעם - אני לא הולכת בלבוש לא קשור, אבל אני בהחלט מסתפקת בג'ינס ואיזה טי שירט.
הפעם האחרונה שהתאפרתי הייתה בנשף בי"ב, וזה רק כי חברות הכריחו אותי...
כשאני יוצאת עם חברים בשישי אני לא מתלבשת מהודר מידי, שוב - גופייה וג'ינס. בחיים לא תראו אותי בשמלה או בעקבים.
אני מן הסתם לא ניראית כמו איזו מפלצת, אני כן מורידה שיער וכן אכפת לי מהמראה שלי... אני שומרת על היגיינה ועל ריח טוב... פשוט כל הגנדרנות הזאת אף פעם לא משכה אותי או עניינה אותי.
ולחבר שלי זה מפריע... שאני מתלבשת "פשוט" מידי... שאני "פשוטה" מידי... שאני לא מטפחת את עצמי...
הוא טוען שכל הדברים האלה יכולים ממש להוסיף לי ולהלום אותי. וזה לא שאני לא מסכימה איתו, פשוט... אני לא בקטע.

הוא לוקח דוגמא מאמא שלו ואחותו. שתיהן נשים מאוד מטופחות. הן לא יוצאות לעבודה ללא איפור קל. הן יוצאות מהבית כמו לתצוגת אופנה.
יש להן אינספור תכשיטים ולק חדש בכל יום... מיליון סוגים שונים של עקבים...
זה המודל שנתפס לו מגיל קטן בראש, והוא חושב שככה צריך.

אם כן, למה הוא איתי אני לא יודעת... חח... אולי בגלל האופי.

אבל זה קצת מפריע לי שזה מפריע לו.
ואני לא יודעת מה לעשות... אני לא אוהבת את כל הגנדרנות הזאת. כל הדברים האלה הם לא בשבילי.

EdisonGirl

New member
למה הוא איתך? אני שואלת את עצמי איך הוא הכיר>

אותך, אם לא התאמת מלכתחילה לתבנית הזו.

בכל אופן, אני איתך. גם אני לא אוהבת להתגנדר. להפך, אני מרגישה כאילו אני שמה מסכה, ובא לי לקלף אותה ממני. לא מרגישה נוח בזה, למרות שברור לי שאיפור היה משדרג את המראה החיצוני. אז מה. סבבה לי כמו שאני

מציעה שתסכימו על זמנים ספציפיים שתתאפרי בשבילו. למשל, פעם בשבוע ביציאה לאיזה בילוי, וביתר הזמן תהיי "רגילה".

AeroRotem

New member
זמנים ספציפיים שתתאפר בשבילו?!

אני בת 27.
הפעם האחרונה שהתאפרתי הייתה בגיל 16, זה התחיל מקונסילר שגרר גילוי "פגם" חדש בכל בוקר בפנים שלי ואז הבנתי איך העיסוק בקונסילר מוביל אותי להתאכזב מהפנים שלי, ומה, בעצם, הבעיה איתן בכלל?
אחריי מסיבה שחברה התעקשה לאפר אותי ושעה מול המראה במועדון בניסיונות להוריד את הפס השחור בעיניים שנמרח לי על הפרצוף כי ניסתי פשוט לשטוף את הכל שמתי לזה סוף.
ולעניניינו - היא לא צריכה להתאפר בשבילו, זה מגוחך מהמון סיבות, אישה שלא יודעת להתאפר וחשוב יותר, לא אוהבת להתאפר תיראה מגוחך.
ממש כמו הנשים האומללות שעולות על עקבי סטילטו עצומים למועדון או פעם בשנה לאירוע והולכות כמו ברווז שבור רגליים. הן נראות מגוחכות ומסכנות, גוררות רגליים בעינוי.
היא מי שהיא. נקודה.
היא לא מתאפרת, אם זה מה שישבור אותו, הוא מוזמן לעזוב, אם לא, שיהנה ויראה את היתרונות, אישה שלא חשה צורך להסוות את פניה בצבעים ומרקמים כדי להרגיש יפה.

Alex Burgess

New member
גם אני לא אוהב את זה.

אני מעדיף כמה שפחות איפור ובמיוחד לא אוהב לק צבעוני על ציפורניים. אצל האקסית הכי אהבתי את המראה "המבולגן" של הבוקר.

אני לא חושב שזה יפה שהחבר שלך מעיר לך הערות כאלה. תמשיכי להתלבש כפי שאת רוצה.

spaysi8

New member
כמה דברים

דבר ראשון, כל השאלות של "למה הוא איתי" לא רלונטיות,
אם הייתי מגיבה לך לפני שנה הייתי אומרת שתעיפי אותו לכל הרוחות כי מה הוא בכלל אומר לך דברים כאלה,
אבל יש לי ידיד שיוצא עם בחורה כמוך והוא במקרה גם אקס שלי,
ואני יודעת שגם לו הפריע שהיא לא מתגנדרת והעיר לה על זה ואיכשהוא כשהוא סיפר לי על זה- זה נשמע לי לגיטימי. והאמת היא שהוא באמת מאושר איתה ובתור אחד שעבר על כל הבנות בעיר שלי ועשה הרבה מאוד צרות עם בחורות, אני ממש ממש גאה בו על מערכת היחסים הנוכחית..
אני חושבת שההערות האלו הן כמו שאת תעירי לו שמפריע לך שהוא לא מפנה אחרי האוכל את הצלחת או משהו..
כאילו- משהו לגיטימי אך לא משמעותי כמו בעיות באופי שמפריעות אחד לשני,
את יכולה לנסות טיפה יותר ולא בהגזמה, אל תשני את עצמך, לשים איפור קל (אפילו טיפה סומק) יכול להרגיש לך כן שייך ומתאים אליך..
גם אני לא אחת שמתאפרת ומידי פעם שאני שמה איפור מינימלי אני עדיין מרגישה באיזור הנוח שלי, אז תמיד אפשר למצוא את מה שירגיש לך בנוח..

דבר שני- אני בטוחה שאת נראית נהדר ככה, וחשוב שלא תקחי את זה למקום של חוסר בטחון ושל "הוא איתי בגלל האופי" (למרות שזה אחלה דבר שהוא לא יוצא איתך רק בגלל המראה), וזה פשוט עניין של טעם אישי- הוא חושב שאת נראית יותר טוב שאת קצת מתגנדרת וזה בסדר וזה עדיין אומר שהוא חושב שאת עצמך נראית טוב, זה כמו שאני חושבת שחבר שלי נראה יותר טוב בלי המשקפיים- הוא עדיין חתיך זה רק אומר שיש דברים שעושים אותו יותר חתיך :p
אז אל תתני לזה להוריד לך את הבטחון בקיצור!

Cow23

New member
ווואי כמו חבר שלי

כעסתי עליו שזה פוגע בי שהוא לא קולט שזאת אני ושאני לא אשתנה
הוא כל הזמן אומר שזה רק לטובתי אבל זה מעצבן:(

tamaguchi girl

New member
גם אני כזו

הפעם האחרונה שהתאפרתי ברצינות (איפרו אותי יותר נכון) הייתה בחתונה של אחותי לפני כחצי שנה, ולפני זה- אני אפילו לא זוכרת. אולי בבר מצווה של אחי לפני יותר מעשור

אני אוהבת להתאפר בפורים (אבל זה לא איפור קונבציונלי בדיוק
) ובשאר הזמן מבחינתי איפור זה עונש. כשיש לי מצברוח ממש ממש ממש טוב ובא לי להשקיע פתאום אני שמה אייליינר. זה קורה אחת לשנה בערך. זהו.

וכמו שאמרו מעליי- הוא איתך, זה לא שהוא הכיר אותך כל החיים בתור אחת שמתאפרת ונועלת עקבים ופתאום את הפסקת.
אם בא לך בשבילו להשקיע אחת לכמה זמן באירועים מיוחדים (חגיגות יומולדת או חגיגות X שנים) זה גם אחלה, ואם לא, הוא יתמודד, אני לא חושבת שזה משהו שצריך להטריד אותך ואותו כ"כ הרבה..

raptor89

New member
אני מבין שאני על תקן הנציג של הצד השני?

עם חברה שמאוד אוהבת להתלבש יפה ומיוחד וממורמרת שאין לה מקום לכל הבגדים שלה בדירה (כש-75% מהחלל השייך לבגדים מלא בדברים שלה
) ולי זה פשוט לא משנה.

(עד שזה מגיע לשמלות אדומות. שם כבר יש חוקים אחרים
)

אני היחידה שזה נראה לה לא לגיטימי?

זה פשוט מוגזם בעיניי!
מצטערת, אבל אם החבר שלך לא מרוצה מאיך שאת מתלבשת או נראית באופן טבעי ללא איפור, בעיניי זו בעיה של ממש.
זה ממש לא כמו להעיר לו על שהוא לא מפנה את הצלחת לדוגמה, כי זה מעשה שגורם לאחרים יותר עבודה ונחשב לא מנומס.
הגוף שלך הוא רק שלך(ממש כמו שלימדו אותנו בגן) ואת היחידה שרשאית להחליט על מה יהיה בו.
הוא רגיל מאמא שלו ואחותו לצורת לבוש ומראה מסוימת, אבל הוא ידע מי את כשהוא בחר להיות איתך, וההערות האלו על המראה שלך הן בעיניי פעמון אזהרה, זה ממש כמו שיגיד לך אלו בגדים ללבוש ואלו לא, ואולי גם יעיר לך על הריח שלך?

אני פשוט חושבת שזה שאת/ה בזוגיות עם מישהו לא נותנת לו לגיטימציה להעביר ביקורת על מי שאת/ה במידה וזה לא פוגע בו או משפיע עליו.
הוא צריך לקבל אותך כמו שאת, ואם לא - שימצא לו חברה אחרת.

spaysi8

New member
אני חושבת

שהוא כן אוהב את איך שהיא נראית כמו שהיא אבל בגלל מה שהוא מכיר בבית הוא מעדיף צורת לבוש ואיפור אחרת..
אני לא חושבת שזה נורא כמו שאת מתארת ואני כן לפני שנה הייתי מגיבה כמוך, פשוט למדתי להכיר מישהו מהצד השני..

ממרומי גילי

(הגעתי מהראשי, אני אמנם 20 פלוס, אבל הרבה פלוס
, וזה פלוס גדול)

קשה להבין מהכתוב אם הוא מעיר לך באופן משפיל או שהוא פשוט אומר לך מה הוא מעדיף, ברוח טובה ואוהבת.

מותר לכולנו לומר לבן או בת הזוג מה אנו אוהבים, מה אנו מעדיפים ומה מפריע לנו. זה לא אומר שאוהבים פחות או שמתנשאים או מציקים. זה גם לגיטימי לפעמים לרצות לעשות דברים שאנחנו לא רגילים - רק כדי לשמח את בני זוגנו. זה לא פסול ומופרך, זה רק צריך לבוא מרצון ומאהבה.

מה שלא לגיטימי - זה להרגיש לא בנוח לומר מה שאת חושבת / אתה חושב, ולא לגיטימי זה ליצור אצל בן או בת הזוג תחושה של חוסר ערך או השפלה.

ולגבי האיפור והשמלות - זו זכותך המלאה להתלבש איך שנוח לך, וזו תהיה זכותך המלאה להחליט לשנות את זה בעתיד, מרצונך החופשי כי תשני את דעתך, או כדי לספק את העדפותיו של מישהו שאת רוצה לשמח.

אני גם מציעה שאולי תציעי לו, ברוח טובה ולא בכעס, שיסתובב יום קייצי אחד בשמלה, עקבים ומייק אפ, ואולי אחר כך הוא יפסיק לבקש מך לעשות את זה. כמובן, בזה את מסתכנת בכך שהוא יחשוב שזה לא נורא בכלל, או חלילה - שזה כיף..

אני מקרה הפוך

בעלי הכיר אותי בדיוק כמוך, ג'ינס וטישרט, לא מתאפרת ושום כלום... עושה את המינימום ושומרת על היגיינה וריח טוב- זה הכל... אבל מה לעשות שעם השנים קצת משתנים ומתוודאים גם לדברים חדשים ולאחרונה קצת "השתדרגתי" בענייני טיפוח... הוא לא מפסיק לקטר!
ממתי את כזאת פרינססה, לא היית כזאת, כמה שטויות יש לך, וכו'... הוא אוהב נשים "פשוטות", כהגדרתו "טום בוי" (לא שאי פעם הייתי גברית, אבל ללא גינונים של נשיות מובהקת). לזכותו יאמר שהוא אולי מקטר אבל הוא מבין שבא לי ושזאת בחירה שלי והוא אפילו קנה לי סט איפור ותיק של גדולות (הלכתי עם ג'אנספורט לעבודה
) במתנה פעם, התעלה על עצמו

זה בסדר, גם אני לא התעניינתי בכל השטויות האלה

ולהתאפר, אני מתאפרת רק כשאני יוצאת, אני לא אוהבת להרגיש כאילו יש מסכה על הפנים שלי, אני כן שמה לק, אבל אני עושה מה שבא לי מבחינת לבוש והכל, כי אני זאת שצריכה להרגיש בנוח, לא האחרים, לא נאה להם, שיקפצו לי, מבחינת בושם, אני לא מסוגלת לצאת מהבית בלי בושם.

לדעתי,

לא יקרה שום אסון אם תתאפרי מדי פעם בשביל לשמח אותו. אז מה? זאת זוגיות. מוותרים מדי פעם אחד לשני. מי יודע? אולי אפילו תהני מזה בשלב כלשהו.
את לא צריכה להשתנות לחלוטין.... רק מדי פעם.

למעלה