ג'נדרקוויר / זהות מגדרית אלטרנטיבית / נזילות מגדרית ועוד

hatzilonit

Member
מנהל
אפרופו ילדים - תמונות ממחנה קיץ לילדים עם מגדר אלטרנטיבי

אז מסתבר שבאמריקה כבר 6-7 שנים, כל קיץ מתקיים מחנה עבור ילדים עם זהות מגדרית שחורגת מבינארית בגילאים 3-12 והוריהם.
( summer camp for gender-nonconforming children and their families)
הצלמת הראשית של המחנה, עם ברכת ההורים, מוציאה ספר צילומים שאפשר להתרשם כאן וכאן מחלק מהתצלומים.

חוץ מהחמידות של ילדים שזוכים לחופש לעשות מה שעולה על רוחם בלי שיפוט קוטל של החברה,
אפשר לקחת מהסיפור הזה שאלה: "איפה אני הייתי כיום אם ההורים והסביבה שלי היו פתוחים לרעיונות מסוג זה כבר כשהייתי קטן\ה?"

* - (והתמונה "ידיים של אבא" של הורה שעוזר לבן שלו עם השמלה לפני תחרות היא שובה ושוברת את הלב, אבל במובן הטוב של המילה
)

hatzilonit

Member
מנהל
יש אנשים שמקבלים ויש מקומות שהם יותר ידידותיים

אני חושבת שהאחריות היא עלינו, לעצב את העולם בצורה שבה אנחנו רוצים לראות אותו.
(זאת אחת הסיבות למה אני הולכת למצעד גאווה ומעודדת אחרים ללכת. לא כי אני "גאה" בקוויריות שלי יותר מאשר בשאר המרכיבים של האישיות שלי, אלא כי אני רוצה לחיות בעולם שבו יום אחד כבר לא יהיה צורך במצעדים, כי זה יהיה מובן מעליו שכל המגדרים והזהויות הם שווים).

זאת גם אחריות שלנו לחיות, עד כמה שאפשר, לפי האמת שלנו. כי אם נתחבא - אז העולם לא יראה ולא ירגיש דברים שונים.
(ואני אסירת תודה שהגעתי במקרה למקום עבודה שלא דורש ממני קונפורמיות מגדרית. כן, אז מדי פעם שואלים אותי למה שמתי עניבה. אבל כשאני מסבירה שזה מה שהולך הכי טוב עם החולצה, אני לא נתקלת בכעס.
כשמעירים לי בתמיהה "אפשר לחשוב שאת בחור", אני מחייכת ואומרת תודה.
ואלה שיחות שיש לי לרוב עם עובדים ללא השכלה וממגזרים יותר "קשים" מאשר סמולנים-תל אביביים. מעובדי "צווארון לבן" אני לא שומעת שום דבר שלילי)

hatzilonit

Member
מנהל
שום דבר לא בוער

אל תשכחי שאין תאריך תפוגה לקבלת החלטה.
אין לך דד-ליין שעד אליו את חייבת להחליט איך תחיי את שארית חייך.
תמיד אפשר להתחרט, או להחליט שאיך שהיית עד עכשיו מתאים לך, או להבין שבעצם רצית משהו אחר אבל לא ידעת מה זה.
את לא חותמת חוזה שאין ממנו דרך חזרה.

תבדקי את הגבולות שלך, תבדקי איך יותר נוח עבורך שהעולם יראה אותך.
על מה את יכולה להתפשר ועל מה לא.
(למשל, תשחקי עם חברה טובה ב"משחק" שתגידי לה שזה בשביל "הצחוקים" - לדבר יום שלם בגוף זכר)...

hatzilonit

Member
מנהל
ג'נדרקוויר / זהות מגדרית אלטרנטיבית / נזילות מגדרית ועוד

לאחרונה עלו כמה שאלות כלליות על הגדרות וגם כמה התלבטויות פרטיות של א\נשים שמרגישים שיש צורך במשהו יותר מאשר רק התווית הבסיסית "אשה"\"גבר" כדי לתאר את מה שהם.

לצערנו הרב, פורום ג'נדרקוויר של תפוז נסגר (אולי רק זמנית),
אבל
ארכיון ההודעות שלו נשמר וגם המנהל בדימוס של הפורום lily kane הבטיח לבוא לבקר אותנו פה ולייעץ מדי פעם

כל מי שיש להם שאלה\תהיה בנושא מוזמנים להצטרף לדיון, גם אם זה בעילום שם וגם אם אתם בכלל לא מהפורום (שומו שמיים!
)...

hatzilonit

Member
מנהל
ג'נדרקוויר - על מה בכלל מדבר?

ג'נדרקווירים -
הם א/נשים אשר מרגישים כי המגדר הבילוגי שלהם לא תמיד מתאים להם.
הם מגדירים את עצמם לפעמים כגבר ולעיתים כאישה, או מגדרים עצמם חסרי מגדר, ובמקרים אחרים קוראים לעצמם מגדר שלישי. (מתוך תאור הפורום ג'נדרקוויר בתפוז).

ובהרחבה:
ג'נדרקוויר הוא/היא אדם שזהותו/ה המגדרית אינה 100% גבר או 100% אישה.
זה כולל א/נשים שזהותן המגדרית היא בין גבר לאישה, א/נשים שלא מרגישות כבעלי מגדר (לא גבר ולא אישה) או שמתנגדות להגדרות המגדר המקובלות, א/נשים שזהותם המגדרית היא טרנסג'נדרית וא/נשים שזזים בין האפשרויות.

מה משמעות המילים שמרכיבות את המושג "ג'נדרקוויר"?
המונח ג'נדר (Gender)
או "מגדר" בעברית, מסמן את כל מה שנלווה בתרבות למין ביולוגי מסוים, אבל לא תלוי בביולוגיה. האפשרויות המקובלות בחברה למגדר הן גבריות או נשיות. בשונה מהחלוקה המינית לזכר/נקבה, המתבצעת על פי איברי מין וכרומוזומים, החלוקה המגדרית לאישה/גבר היא חלוקה תרבותית. מגדר לא תלוי בגוף, באיברי מין או במראה, אלא בזהותו של אדם – מי האדם בתוך-תוכו, מי האדם מרגיש שהוא.

משמעות המונח קוויר (Queer) באנגלית היא חריג, משונה או מוזר, ומונח זה שימש כמילת גנאי מקובלת ללהט"בים במהלך המאה ה-20. לקראת סוף המאה אומצה המילה על ידי להט"בים כחלק מהחשיבה מחדש על התנהגויות והעדפות מיניות ומגדריות.

כיום יש שני שימושים עיקריים ל"קוויר": כמונח מטרייה ללהט"בים, וכמונח ספציפי יותר, שמבקש להדגיש זהויות שאינן נורמטיביות או שקוראות תיגר על הנורמות. ג'נדרקוויר מתייחס לשימוש השני של קוויר ביחס למגדר, כלומר כולל א/נשים בעלי זהויות מגדריות שאינן נורמטיביות או שקוראות תיגר על הנורמות המגדריות.

זה כולל ניתוח?
שינויים פיסיים אינם רלוונטיים להגדרה "ג'נדרקוויר". יש ג'נדרקווירים שבוחרים לעבור ניתוחים, לקחת הורמונים או לעשות שינויים גופניים כלשהם, ויש כאלה שלא. יש ג'נדרקווירים שהנראות שלהן היא גברית או נשית, כמו שמקובל להיראות בחברה הכוללת. אחרים בוחרות סגנון גופני מגדרי שאינו תואם את מינם הביולוגי, ואחרות בוחרים בנראות בין מגדרית, שקשה לתייג כנשית או גברית.

אז כל הטרנסג'נדרים הם ג'נדרקווירים?
לאו דווקא. טרנסג'נדרים יכולים להיות בעלי זהות מגדרית גברית, נשית או ג'נדרקווירית.

אז זו בעצם זהות לא ברורה, א/נשים שלא החליטו מה הם?
לא. זו זהות ברורה – זהות ג'נדרקווירית.

אז מה, עכשיו אי אפשר להיות גבר או אישה?
בוודאי שאפשר. "ג'נדרקוויר" הוא מונח שמבקש להרחיב ולהגמיש את ההגדרות הקיימות. הוא לא מבקש למחוק זהויות מגדריות של א/נשים או להפוך אותן ללא לגיטימיות, אלא להיפך לאפשר לגיטימיות גם לזהויות שלא נופלות לחלוקה גבר/אישה.
( חלקים נבחרים מתוך הערך באתר GoGay )

למעלה