גנטיקה גרועה או סתם מקריות?

hatzavg

New member
גנטיקה גרועה או סתם מקריות?

סבא מצד אבא היה חולה באלצהיימר לעת זיקנה,סבתא מצד אמא כנ"ל,אמי בת 60 אובחנה כחולה כבר לפני 5 שנים ומצבה מתדרדר במהירות שמפתיעה אפילו את הרופאים. כל קושי בזכרון מבהיל אותי (אני סה"כ בן 36) מהספרות שקראתי,וקראתי הרבה,הבנתי שהרפואה כיום מסוגלת להתמודד חלקית בהקלת המחלה אך אין דרך ודאית למנוע אותה,כמו כן לא קיבלתי תשובה ברורה מה חלקה של הגנטיקה בסיכוי לחלות ובאיזה גיל. אשמח אם תוכלו להאיר את עיניי (גם אם זה יגרום להן להזיל דמעה) או להפנות אותי לספרות עדכנית הנוגעת לנושא של הסבירות לחלות באלצהיימר בשל גנטיקה "גרועה".
 

דלי24

New member
גנטיקה ועוד

אני חושבת שכדאי לך לפנות למרפאת זכרון במרכז רפואי באיזור מגוריך ולשוחח עם רופא/ה מומחה/ית בנושא, שיוכל/תוכל לשקלל את כל הנתונים. קריאה, גם בספרות כאילו מקצועית, עלולה להפחיד מאוד מפני שהנושא מורכב. לא דין אלצהיימר בזיקנה כדין אלצהיימר בצעירים יחסית (מבחינה גנטית). וגם כשיש רקע גנטי לא תמיד יש ביטוי של הגנטיקה. ולא כל הפרעה בזיכרון היא אלצהיימר. בהצלחה ורק חדשות טובות כמו שאומרים.
 

שריוש2

New member
שלום!

לפי מה שקראתי פעם באינטרנט, בנאדם שחולה באלצהיימר מעל גיל 40, אז זה יכול להיות גנטי. אבל לא בטוח. כיום אפשר לעשות בדיקות של גנטיקה ולראות האם יש לך את הגן הגנטי של האלצהיימר. אבל מה יעזור לאדם לדעת שהוא הולך לחלות באלצהיימר במוקדם או במאוחר? וכמו שדלי אמרה, לא כל הפרעה בזכרון היא אלצהיימר.. מעל גיל 50 יש ירידה בזיכרון כמעט אצל כולם בלי שום קשר למחלת שכחה כלשהיא. כך שאני חושבת שאין לך מה לדאוג. וגם ממש לאחרונה פותחה איזושהיא תרופה למחלת האלצהיימר, שלפי מה שהבנתי יכולה למנוע ואף לעצור את התפתחות המחלה אצל החולה. היא נוסתה על עכברי מעבדה, והתברר שהיא אכן משפיעה. עכשיו מנסים אותה על בני אדם והשאלה המרכזית היא האם היא תשפיע גם עלינו בני האדם? גם אם כן, ייקח עוד הרבה זמן עד שיכניסו אותה לסל התרופות כך שלצערנו, ליקירנו זה כבר לא יעזור.... שיהיה שבוע טוב ושקט!
 
נתחיל מזה, שאם תבהל מבל אפיזודה

של איבוד זכרון שקורה לכולנו, לא תגיע למקום טוב. לדעתי, אין בדיקות שיכולות לאפיין אם יש לך גנטיקה לאלצהיימר כמו לסרטן למשל. לעומת זאת, בשנים קודמות, אנישים לא הגיעו לגיל בו חלו באלצהיימר כך שלא ממש ידענו אם זה גנטי או לא. התיאוריה הרפואית גורסת שיש מוטיבים גנטיים במחלה. אז מה? שני ההורים שלי חולים באלצהיימר, האם זה מחייב שאחלה? אולי כן ואולי לא. האם אתן לזה להרוס לי את החיים עכשיו? (ואני מבוגרת ממך, בכמה שנים טובות, ולכן אני, כנראה, קרובה לשם יותר) ממש לא!!!!!! בסופו של דבר, אני מרחמת על הילדים שלי, שהם, בסופו של דבר, יתמודדו עם המחלה שלי, אז מה הבעיה?
 

zs1957

New member
ברוך בואך לפורום hatzavg

חולים שיש להם אלצהיימר על רקע גנטי מקבלים את המחלה בגיל צעיר 40. אמא שלך היא גם חולה צעירה לכן ,אם יש לך חשש כלשהו ניתן לעשות בדיקה גנטית בבי"ח שיבא.גם אם תאובחן כנשא אין תרופה למחלה. הכי טוב זה לאכול בריא ולעשות התעמלות למוח. פתירת תשבצים, תשחצים, סודקו, ברידג'. זהבה שחם
 

ronnyw

New member
גנטיקה או לא - תשובה לחצבג

שלום רב !! יש לי אימא שאובחנה בגיל 82, דודה (אחות של אימי) שאובחנה בגיל 81, אחות בת 49 בשלב השלישי של המחלה. פחות או יותר צמח. ניסיתי להתעמק קצת בעינייני גנטיקה. להלן ממצאי: ככל שתוחלת החיים עולה - כך עולה גם התוחלת למחלה. היחס ישר וברור. אז חבל להתעמק בנושא אלצהיימר של זקנה. לגבי הצעירים - המחקרים ממש לא חד משמעיים. יש נטיה גנטית כלשהיא, אבל היא איננה מובהקת. למה הכוונה? אם לאדם בריא יש סיכוי של 5% לחלות בגיל צעיר, אדם שיש לו "נטיה גנטית" סיכוייו גבוהים ב- 10% (כלומר סיכוייו הם 5.5%.). אז מה זה אומר? ממש ממש כלום !!! (וגם זה לא וודאי ולא ברור). אלה מספרים שאין להם שום משמעות בחיי היום-יום. לכולנו יש ירידה בזכרון. כל אדם - בן גילך או יותר - יספר לך אינסוף אפיזודות על איך שכח את המשקפים על הראש, איך ברח לו השם של השחקנית בסרט, פוליטקאי שנאם, המילים של השיר שפיזם ואיך לא מצא מילה או אישיות או מקום שזכר לפני דקותיים וכו'. אין מה לעשות - כולנו בתהליך איטי של דימנסיה החל מגיל 25 (יש חוקרים שטוענים שעוד קודם). אז אין לך מה להילחץ או לדאוג או לרוץ לרופאים.. חיה את חייך, חווה פה ושם אובדני זיכרון כמו כולנו, ופשוט תתיחס לזה כמו אל עוד קמט בפרצוף (אישה?) או עוד התדלדלות של הפדחת (גבר?). פשוט חלק נורמאלי מתהליך ההתבגרות.
 
למעלה