גנטיקה וששאו"ק

גנטיקה וששאו"ק

טוב, זה כמובן נושא מעניין. בכל זאת, אנחנו מדברים על סדרת פנטזיה. לא צריך לחפש יותר מדי הסברים מדעיים שם.

יתרה מזאת, גם אם יש שם גנטיקה שפועלת בדיוק כמו בעולמנו, עדיין האנשים שם לא מודעים לה (ג'ון ארין ונד מחפשים הוכחה לגילוי העריות של סרסיי באמצעות הצלבות עבר של זיווגי לאניסטר לבאראתיאון. לא בדיוק הוכחה שתעמוד מבחינה מדעית. אחרי הכל, בלונד הוא גן רצסיבי ושחור דומיננטי, אבל גנים רצסיביים יכולים לצוץ בהמשך השושלת).

כל זה לא עוצר את ג'ייקובס פיטרסון ("תכנית העל הדורנית") מלבנות תיאוריה שלמה סביב הנחת העבודה ש-
1) הגן לשליטה בדרקונים נמצא בכרומוזום X
2) נשאות של כרומוזום X-דרקון בודד מבטיחה שהנושא יוכל לרכב על דרקונים, נשיאת שני X-דרקון הופכת את הנושאת למסוגלת לא רק לרכב על הדרקון אלא גם לגרום לביצי דרקון לבקוע.

הסרטונים, כרגיל, מוצגים בכשרון רב, והם שווים צפיה. הוא כבר בפרק 3. הנה פרק 1:
https://www.youtube.com/watch?v=4aoFCZGr3LY

כמובן, הוא קצת מערבב דברים: מצד אחד הוא מודה שחוקי התורשה לא ידועים בווסטרוז (הם ידועים באופן כוללני מאוד: הטארגים השיאו אח לאחות כדי לשמר את יכולת הדרקונים שלהם, אבל לא באמת ידעו את החוקים), אבל מצד שני מסביר מאורעות כמו מחול הדרקונים או את עלייתו לשלטון של אאיגון החמישי כפרי מאמצים מודעים שנוגעים לכרומוזום X-דרקון (הספטונים ניסו להכחיד את נשאי הגן והצליחו, בלאדרייבן דאג להיפטר מכל הטארגים שלא נשאים כדי להחזיר למלוכה את אאיגון הרביעי, שהיה נשא X-דרקון).

הוא גם נמנע משאלות קשות כמו הכיצד מאות שנים של אדוני דרקונים בואליריה לא לימדו את אדוני הדרקונים ולא את התצפית שרק נשים יכולות להבקיע ביצים (כי רק נשים יכולות להיות נשאות של כפל X-דרקון), ומתחמק מדיווחים על גברים שהבקיעו ביצי דרקון בטענה שזה לא היה הם, אלא מישהו בסביבתם (אמא שלהם, לרוב).

עדיין, צפיה מהנה למדי.

itaipee

New member
רגע .. .ציינת ש..

בלאדרייבן דאג להיפטר מכל הטארגים שלא נשאים כדי להחזיר למלוכה את אאיגון הרביעי, שהיה נשא X-דרקון ?
קודם כל לא ידוע לי על מאמצים מיוחדים שהעורב עם שלושת העינייים עשה בשביל אג.
כל הנסיכים של דארון "הטוב" , הם בנים או נכדים של הנסיכה הדוראנית שהוא התחתן איתה. כולל אג.

צפה בתיאוריה שלו, בעיקר בפרק 3

אין שום ראיות למעורבות של בלאדרייבן במותם הטראגי של כל כל הטארגים שקדמו לאג בסדר הירושה- אבל באמת שאי אפשר להכחיש שקרתה למשפחה שורת טרגדיות בלתי אפשרית כמעט, בין אם הן מכוונות וקשורות ובין אם לאו, עד שאג עלה לשלטון. יש אפילו ספטונים שטוענים בסיפורי דאנק ואג שהוא אחראי לדברים כמו מגיפת האביב, אז הוא פשוט מרחיב את הרעיון לכל הטרגדיות וטוען שיד עלומה בחשה שם.

וכן, הוא עוקב דור אחרי דור במשפחה, ומגיע למסקנה שעד דאירון הטוב כל הטארגים איבדו את הגן, והגן שרד רק במשפחות שהטארגים התחתנו איתן - למשל אצל המארטלים, שהייתה להם סיבה משלהם "לגנוב" את הגן ולדאוג שהם יהיו נשאים שלו. ואז הגן חזר למשפחת טארגאריין מזיווג כזה עם משפחה כזו - ורק אג וחלק מאחיו הגדולים היו נשאים. אלא שהאחים הגדולים של אג לא התאימו מסיבות אחרות, לא קשורות בהכרח לגנטיקה, אז בלאדרייבן נפטר גם מהם אחד אחד בשיטת האלימינציה.

itaipee

New member
אני מתחיל לחשוב שתאוריות כאילו זה הסיבה שמרטין מתעקב

ג'ורג' מרטין כבר 90% סיים את הספר , ופתאום , משהו מפנה אותו לתאוריה של הקונספירציה של דרון , טוב , בוא נשנה קצת ,
אחרי שנה ... טוב, זה הזמן להתקשר לעורכת , אני סיימתי , ואז מתקשרים אליו , ג'ורג'י .. תגיד שמעת על תאוריית dragonX gene?

אבל בלי קשר לשאלה עד כמה מרטין עוקב אחרי הפאנדום, הוא לא ממש משנה את הרעיונות המקוריים שלו בגלל כמה תיאוריות. הוא סיפר על כל מיני תיאוריות מוזרות שסיפרו לו על ההסבר לחורפים הארוכים של ווסטרוז (קרבה לסופרנובה או משהו כזה), והוא שלל אותן, גם כי זו פנטזיה ולא לכל דבר צריך להיות הסבר מדעי, וגם כי כבר יש לו את הרעיון שהוא רוצה להעביר.

מה שכן, הוא משנה פרטים קטנים, כי מעריצים העירו לו על צבעי עיניים שהשתנו ומינים של סוסים שהתחלפו. בהקשר הזה, אני חושב ששווה לחכות כדי לקבל מוצר טוב (הדוגמה שלי היא ריקוד, שיצא בהפרש זמן קצר מהמשתה, והיה עם טעם חצי אפוי. נכון שהמשתה יצא אחרי הרבה זמן, אבל קודם כל הוא גם יצא מוקדם כדי לשחרר חלק מהפרקים שהיו משותפים לו ולריקוד, וגם אני לא חושב שהוא כזה ספר רע, בקריאה שניה והלאה).

למעלה