לעולם לא יימאסו עליי הדוגמאות שלך...
למה את חושבת ככה? יש לך דוגמאות נהדרות וכיף לנהל איתך דיונים. כמובן שכל מה שאמרתי על ההבדלים בחוסן המנטלי יותר מהטכניקה, היו הכללה שהכללתי על כל המתעמלות שנמצאות בטופ, ולא נכנסתי (בכוונה) למקרים ספציפיים. לכל כלל יש יוצא מן הכלל, ולכן למרות שאינני מסכימה עם כמה מהדוגמאות שלך, אני בטוחה שאם תנברי עוד, את בוודאי תמצאי דוגמאות של בנות בטופ העולמי שלא מספיק גמישות או לא מספיק טכניות ובכל זאת הגיעו לאן שהגיעו. זה בערך כמו שאחד למיליון יש ספורטאי נכה שעוקף ספורטאי בריא למרות הכל. אני לא יודעת מאיפה המידע על סקרמון, מסוטפינה ודוס סנטוס, ועל איך הן מבצעות את התרגילים באימונים. לכל מתעמלת יש נקודות תורפה. עבור מתעמלת אחת, נק' התורפה היא פתיחת 180 מעלות שפגט באוויר, עבור מתעמלת אחרת נקו' התורפה היא הנחיתות ועבור אחרת נק' התורפה היא קווי המשטח. ברגע של חוסר בטחון למשל, או חוסר ריכוז, השגיאות תבואנה לידי ביטוי קודם כל בנק' תורפה. אז אם יש מתעמלת שנק' התורפה שלה היא יציאות מהקווים, יכול להיות שהיא התאמנה על כך שעות רבות, ומאוד יתכן שבאימונים היא כן הצליחה להישאר בקווים, אבל דווקא בתחרויות, עם כל הלחץ, פעם אחר פעם היא יוצאת מהקווים בשל אותן סיבות. לכן גם העקביות בטעויות, אינה בהכרח סותרת את התיאורייה שלי. בסופו של דבר, אסייג את דבריי ואומר שהחוסן המנטלי כנראה איננו הגורם הבלעדי שמבדיל בין המתעמלות, אולם הוא אחד הגורמים החשובים ביותר, אם לא החשוב מכולם. לגבי ההנחה האחרונה, של דרגות הקושי של המתעמלות, זה שהן באות לתחרות עם דרגות קושי שונות, עדין לא מראה על כושרן הגופני או על יכולותיהן. יש שיקולים שונים לצאת לתחרות עם אלמנט כזה או אחר. יש פה עניין של לקחת סיכון או ללכת על בטוח, של מטרות לטווח הארוך, אופי והרצון של המתעמלת, ההסטוריה שלה הגישה של המאמן ועוד. כלומר יכול להיות ששתי מתעמלות יודעות אמנאר באותה רמה, אבל אחת תבצע בתחרות רק ק.ידיים דאבל בורג וחברתה תבצע את האמנאר עם 2 וחצי בגלל שהמאמן פחד לקחת סיכון או סיבות אחרות שהזכרתי. ולבסוף, מה שאני תמיד אומרת: תמיד יש הפתעות ולעולם אי אפשר לדעת. מבין המתעמלות, מי תזכה בזהב, מי בכסף ומי בארד. שהרי אם טכניקה היא המדד, אזי את אמורה להיות יכולה לחזות בבטחון רב מי המתעמלת שתנצח באליפות העולם הקרובה בכל מכשיר ומי יהיו סגניותיה. אבל לא נראה לי שמישהו באמת יכול לחזות, כי יש כל כך הרבה גורמים שמעורבים במשוואה... כל כך הרבה דברים יכולים לקרות...