גניאל בלונדון-ברכות (גם לאבא)

nitsansh

New member
אם הבנתי נכון, השלושה נכנסו לפי סעיף "הישג

דופן" ועדיין לא הוחלט מי יקבלו את המקומות של הצעירים, מה שמשאיר עדיין סיכוי לארשנסקי.
לגבי מצקין, האם הוא בגיל הרלבנטי?

apy ape

New member
אם זה אכן כך, אז יש לו סיכוי ע"ם תקדים

מילס. גיל 22 בקשתות זה צעיר מאוד. יש מתחרים שנושקים לגיל 40

nitsansh

New member
מה גיל הנוער בקשתות?

לפי הקריטריון הישראלי, זכאי לכרטיס צעירים מי שאינו מבוגר ביותר משנה מגיל הנוער של הענף הרלבנטי.

nitsansh

New member
שאלתי ולכן אענה... גיל 20

השנה רשאים להשתתף בתחרויות נוער ילידי 1992, כלומר הגיל הקובע לקריטריון האולימפי הוא ילידי 1991. מצקין הוא שנה יותר מבוגר...

כבר שאלת את עצמך את השאלה הזו וענינו.....

זה ממשיך להראות כאילו אתה ממש מחפש איפה המכשול לספורטאי הישראלי.

אז הנה נחזור על מה שכבר כתבתי.
מילס כ, - היא ילידת מאי 1986.
והתחרתה באוגוסט 2008. כלומר נבחרה בתקן צעיר היתה בשנתיים ו חודשיים גדולה מגיל נוער בסייף שהוא 20.

לפי תקדים מילס אצל אותה יחידה לספור הישגי, מצקין בשקט יכול להכנס לקריטריון צעיר.

nitsansh

New member
הבעיה היא שיש לו מתחרים קשים...

אני לא זוכר שזה היה המצב ב-2008...

הטיעון שלך בהודעה היה "מבוגר בשנה"

כפי שטענת גם בעבר., אני הזכרתי שוב שבעיית גיל ע"פ התקדים, בוודאי שאין לו.
זה שיש מתחרים, על אותה משבצת זה ברור מאליו, אבל לא רלוונטי לטענה שהצגת קודם.

ועכשיו נבין את אי-ההגיון בטענה שלך.
אי אפשר להיצמד לסעיף כלשונו כשאתה עצמך(אתה במקרה זה -> איש היחידה לספורט הישגי ) עיקמת ואחרי זה לנופף באותו סעיף כאילו אתה עצמך עיקמת במו ידייך, ועוד מבלי שזה נכפה עלייך מלמעלה.
זה מעשה שמעיד על חוסר רצינות של הדובר.

ואני לא חושב שלוסטיג רוצה להראות כאדם לא רציני, לכן זה יהיה תמוה מאוד אם הוא ישתמש בטענה כזו.

nitsansh

New member
למיטב זכרוני, גיל הצעירים לא הוגדר במפורש

בקריטריונים של בייג'ינג, ואם כך אז אין שום תקדים של חריגה מהתקנון.

חוץ מזה, גילי לוסטיג הוא לא הקובע הבלעדי בענין אישור מקרים חריגים. אני אפילו לא חושב שהוא חבר בוועדה שדנה ומחליטה בנושא.

הלכתי ובדקתי קריטריון צעירים לבייג'ינג

10) קריטריון לצעירים , סעיף ג'
ג. שנת לידה לפי גיל הנוער הרלוונטי לענף בקרנות ההישגי של הוועד האולימפי(עד שנה) .

העניין השמי "גילי לוסטיג" הוא זניח, לא משנה מי שקובע, אם הוא היה (ואכן לא ראיתי זאת) שמי שמשתמש בטיעון הזה, זה לא היה עקבי.

nitsansh

New member
חריגות מהקריטריון היו כבר ב-2002

ומאז חזרו כמעט בכל אולימפיאדה... כשרוצים לנהוג לפנים משורת הדין מוצאים את התרוץ לכך... כשלא רוצים אז טוענים שצריך לשמור על התקנון...

אתה כרגע מעלה טיעון אחר- וזה חוסר עקביות

מצד הגורמים הקובעים לדעתך. כלומר מהטענה הזו ניתן ללמוד הקריטריון הפך במקום למכשיר אובייקטיבי, למכשיר לשימוש כדי לכפות עמדה שרירותית של העוסקים בדבר.

בכל מקרה, דווקא מפני שאני בהחלט חושב שיש גם ארגיומנטים טובים למי שטוען שיש מקום לקריטריון ישראלי(ואולי כפי שכתבנו צריך לשפץ אותו), אני חושב שצריך לדייק בעניינים האלה.

מאידך חשוב לציין, לא שמעתי שבוועד האולימפי השתמשו בטענה הזו כנגד מועמדות מצקין בקריטריון צעיר "בגלל שמבוגר מדי", זו היתה ספקולציה שאתה הבעת.

nitsansh

New member
זו היתה קריאה של מסמך הקריטריונים כפשוטו

ולעניות דעתי הניסוח הוא חד משמעי בנושא זה.

לגבי חוסר עקביות... אם יש ספורטאים שלא עברו את הקריטריון הישראלי וזכו לאישור ואחרים לא זכו לאישור, יש פה לכאורה חוסר עקביות... הסעיף של "הישג יוצא דופן" ניתן לפירוש נרחב למדי... תזכיר לי איזה הישגים יוצאי דופן היו לאניה גוסטמלסקי וקטיה פיסצקי למשל? יותר משל אנה סמשנובה והראל לוי? איזה הישגים יוצאי דופן היו לגודינה ובלצקי ב-2002 או לזרצקים ב-2006? אני אגיד לך למה שלחו אותם... כי היתה טענה שהשתתפות של צמד ישראלי נוסף תעזור לחייט וסחנובסקי בדילים בין השופטים... וגם כדי לאפשר תקן נוסף של חבר משלחת שבמקרה היתה אשתו של נשיא התאחדות ההחלקה (גם גליה גולדברג וגם אירינה חייט השתמשו בתקן הזה)...

nitsansh

New member
יכול להיות שבבייג'ינג לא היו מועמדים שעמדו

במגבלת הגיל ולכן הוחלט לחרוג ממנה כדי למלא את המכסה של 3 צעירים.
לעניות דעתי, אין היגיון במגבלה כזו, שדורשת העדפה של ספורטאי אחד על אחר. צריך לקבוע קריטריון קל יותר לצעירים, ומי שעובר אותו לא צריך אישור של המנהלת.

BentzWatchJudo

New member

כאן צריך להבדיל בין עמדה אישית, שגם אני

שותף לה מן הסתם ואף כתבתי עליה בעבר, בבחינת מה שלדעתנו ראוי היה לעשות, לבין ניתוח המצוי- המצב כמות שהוא כיום.

מצקין לא ידחה מקריטריון צעירים בגלל שהוא "בוגר מדי" (וזה אגב לא סוף פסוק, תלוי מה יהיו הביצועים באתלטיקה למשל- קטסטרופה של תוצאות שם מצד המתחרים, יכולה להחזיר אותו להיות מועמד רציני לקראת הישיבה המסכמת ב 1 ביולי) אלא בגלל שמעדיפים משיקולים כאלה ואחרים להעדיף ספורטאי אחר.

doron62

New member
ולכן כמו שניצן כתה ולזה אני מסכים

לא צריכה להיות מיכסה לצעירים-אלה כל מי שעומד בקרטריון קל יותר /למשל בנלאומי בלבד ,יוכל להשתתף באולמפיאדה.וכך נמנע מתחרות בן ספורטאים מענפי ספורט אחרים-מצב לא רצוי.

למעלה