גניבה לאור יום

גניבה לאור יום

לפני תקופה עבדתי מול מישהו שמפעיל ובונה פורטל לחברה (משפטית, אגב) בתור מעצבת. הוא ביקש משהו ספיציפי מאוד, ואני הלכתי על הקו שלו. כל פעם הסקיצה שהכנתי לו לא הייתה מספיק טובה ומצאתי את עצמי מכינה לו כ-10 סקיצות עם שינויים קלים. בסופו של דבר הוא אמר לי שזה לא ילך בינינו כי זה לא נראה טוב. עניתי לו שחבל אחרי כל המאמץ, אבל שלפחות ישלם על הסקיצות (ככה סיכמתי איתו וככה מקובל) למרות שלא החתמתי אותו מראש על התנאים. הוא סירב, היה ויכוח נוקב בעניין ולבסוף קיבלתי את שלי - סכום כסף עבור הסקיצות. הסטוריה. היום במקרה הגעתי לאתר הסופי שהוא בנה וחשכו עיני - אותו template ואותם אייקונים שאני עיצבתי. ממש אחד לאחד. אמנם העיצוב לא מיוחד ולא אנין בעיני (ככה גם הסקיצות, וזה מה שהוא רצה), אבל מעצבן אותי שהוא בכל זאת לקח את העבודה שלי ולא שילם לי עליה. (המחיר על הסקיצות היה סימלי). שאלתי היא האם אפשר לתבוע אותו מבלי שיהיה לי חוזה ביד? (לעומת זאת יש לי את כל הסקיצות בפורמט המקורי). תודה! המעצבת המתוסכלת

תתחילי במכתב אזהרה

תדרשי את הורדת הסקיצות שלך מהאתר או תשלום מלא על העבודה. הסכם בעל פה גם מחייב, הקושי הוא להוכיח מה תוכנו של ההסכם, כאשר יש גרסה מול גרסה, אך במקרה שאת מתארת, נראה שיש לך סיכויים. מעבר לכך, העילה שלך היא לא רק מכח דיני החוזים, אלא גם מכח דיני הקנין הרוחני (פרסום סקיצה שלך בה יש לך כנראה זכויות יוצרים, אולי עשיית יצירה נגזרת מהסקיצה ופרסומה) ומכח עשיית עושר שלא במשפט, העלאת האתר מתוך סקיצה שלדבריו נדחתה על ידו, מזכה אותך בתשלום שכר ראוי לבניית האתר ולא בתשלום עבור סקיצות. בהצלחה!

למעלה