גניבה מהבית ע"י פועלים של הקבלן

dang101

New member
גניבה מהבית ע"י פועלים של הקבלן

שלום,

אני ואשתי עברנו לא מזמן לגור בדירה חדשה שקנינו מהקבלן. בגלל שהיינו לחוצים לעבור ובגלל שהקבלן איחר בהספקת הדירה, הגענו להסכם שנעבור לגור בבית ומדי פעם פועלים של הקבלן יכנסו לעשות עבודות קטנות בבית. כך עשו גם דיירים רבים אחרים שקנו בפרוייקט. כשקבלנו מפתח, הקבלן ביקש מאתנו להשאיר לו עותק כדי שיוכל להכניס מפעם לפעם פועלים לעבוד כשאנחנו לא נמצאים בדירה. כמו כן, הקבלן הבטיח לנו שהוא שומר על הדירה שלא יהיו גנבות וכי בנוסף יש לו ביטוח נגד גנבות למקרה הגרוע מכל. יום אחד אשתי הלכה לעבודה והשאירה בחדר השינה את שתי טבעות יקרות ערך שלה (ערך מסתכם בכ-12000 שקל והערך הריגשי מן הסתם מסתכם בהרבה יותר). כעבור מספר ימים בודדים גילנו שהן נעלמו. התברר לנו בדיאבד שבמהלך הימים הללו הקבלן הכניס פועלים לעבוד בדירה בלי ליידע אותנו על כך. כשנגשנו לקבלן (אחד השותפים במשרד) הוא שלל כל אפשרות שהפועלים שלו גנבו. כמובן שלא היו אף סימני פריצה לבית ואנחנו מקפידים לסגור את הבית הייטב כולל כל התריסים והחלונות בצאתנו ולכן אנו משוכנעים שהיו אלה הפועלים. הגשנו תלונה למשטרה וציינו בפניהם את חשדנו בפועלי הקבלן (כולל שם של פועל שהחזיק את המפתחות לבתים) אך נמסר לנו לאחר מספר שבועות שהחקירה נסגרה. מאז פנינו לקבלן ובקשנו ממנו להפעיל את אותו ביטוח נגד גנבות, אך כבר חודשים רבים (מעל חצי שנה) שהקבלן אינו עושה דבר ורק מורח אותנו בתירוצים שברור מהם שאין שום התקדמות או כוונה להתקדמות בנושא מצידו (הוא כל הזמן למשל מתנסח בצורה שהוא ישמח לעזור לנו בבעיה ובעצם לא לוקח אחריות בשום אופן על העניין. למעשה כשנגשנו אליו לראשונה הוא טען שאנחנו משקרים וסרב להאמין שהפועלים גנבו).

לאחר סיפור ארוך ומעייף זה יש לי שאלה אחת פשוטה. האם יש כאן עילה לתביעה של הקבלן בגין הרכוש הגנוב?

תודה רבה לכל בעל מקצוע שיוכל לייעץ בסוגיה הכל כך מרגיזה הזו.

דן

קודם כל, לגבי סגירת התיק:

ראה כאן:

http://www.khclaw.co.il/?page_id=27

קרא את השאלה הראשונה והתשובה לה.

בשפה פשוטה, אם תגישו תביעה קטנה, תצטרכו להוכיח שהתכשיטים באמת נגנבו, ושהקבלן היה אחראי לזה (כי אני מניח שאתם לא הולכים לרדוף אחרי הפועלים).

ממליץ להתייעץ עם עו"ד לגבי פתיחת התיק במשטרה, ולדרוש מהמשטרה לחקור שוב.

למעלה