גניבת ה"קול" מהזמרים שלנו

שיקיליי

New member
גניבת ה"קול" מהזמרים שלנו

שלום לכולם. בתקופה האחרונה אני ניתקל בהמון אנשים שקונים דיסקים ישראליים צרובים או שהם מורידים את השירים מהאינטרנט. גיליתי שגם ניתן להוריד קובץ שלם של הדיסק כולל עטיפת הדיסק להדפסה. בעיני כל אדם שקונה דיסק של זמן / להקה ישראלית הוא פושע בכל מובן המילה. האמנים הישראלים עובדים מאוד קשה ומשקיעים משאבים כספיים רבים מאוד עבור הפקת דיסק בשביל שמיד לאחר צאת הדיסק ובמקרים מסוימים לפני שהדיסק יוצא אנשים כבר רצים לקנות את הצרובים. חבל מאוד שהאמנים לא יכולים לעשות שביתה כמו שמגזרים אחרים עושים כשהם לא מקבלים כסף. (ביטח לאומי, מערכת החינוך)וכו'. החלטתי לכתוב את זה כי זה מקומם אותי בכל פעם מחדש שאני רואה מוסיקה ישראלית צרובה. אשמח לשמוע תגובות והצעות ל"מלחמה" נגד התופעה המחפירה הזאת. יום טוב שי.

yoramor001

New member
מסכים אבל מצד שני...

אני יודע שזה יגרור תגובות קשות אחרי מה שאכתוב אבל מצד אחד אני יכול להבין את כל אותם אלו שקונים מזוייפים או צורבים או מורידים המאינטרנט. אתה צודק זה לא בסדר, זה סוג של גניבה, זה פלילי, זה פוגע בהכנסות האומנים (שאגב מכירות אלבומים הם אחוז קטן מהרווחים שלהם בגדול הם מרוויחים מהופעות, ותגמולים על השמעות ברדיו וכו', א בל לא משנה) זה עדיין עברה אבל תחשוב רגע מהצד השני של הדברים. אתה עומד בחנות, אתה מאוד מאוד רוצה משהו והוא עולה מאוד יקר, בחנות ממול הוא עולה אולי 10 מהמחיר הגבוהה שהציעו לך בחנות הראשונה, לא תיקח? אנשים נוטים לקנות מזוייף או חיקוי כי זה יותר זול ובמקרים מסויימים לא נופל מהמקור, אז למה שישלמו הון עתק עבור מקור? שורה תחתנוה אחר זמן מסויים זה כבר לא יהיה בשימוש יותר. התמחור של הדברים במדינה הזאת הוא אסטרונומי, למה שאני אשלם כל כך הרבה על משהו, כשיש לי את אותו הדבר בדיוק בעשירית מחיר? לדעתי זו הסיבה היחידה שאנשים קונים מזוייף, זה פשוט יותר זול, ועם כל הכבוד לאומנים ולזה שהם מרוויחים מהכנסות מכירות האלבומים, את האמא שמרוויחה שכר מינימום וחיה על הבטחת הכנסה לא ממש מטריד מצב חשבון הבנק של האומנים כשהילדה שלה מבקשת דיסק מסויים אול די וי די מסויים. כל מה שמטריד אותה הוא איך לספק את רצון הבת שלה מבלי שיגמר לה כל הכסף. אפשר בהחלט להבין. לא מקבל את זה אבל בהחלט מבין.

שיקיליי

New member
תגובה ליורם

תאר לך שלכל דבר יהיה חיקוי ויקנו הכל בהרבה יותר זול, איך זה יראה? מעבר לזה אני שוב יאמר את זה שזה עבירה פלילית של אותם האנשים שמוכרים את הדיסקים האלו. אם לא יעשו לזה סוף זה יהיה עצוב מאוד. במקום שגם אתה תצא נגד התופעה הזאת אתה נותן לזה לגיטימציה!!! תחשוב שאילו אתה היית אמן והיו גונבים ממך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

auua

New member
רק תיקון

זו עדיין לא עבירה פלילית בישראל להוריד שירים מהאינטרנט

Dug E

New member
../images/Emo45.gif

עד שפיתחו כל מיני אמצעים טכנולוגיים למניעת זיוף בעיקר עם אלבומים מחו"ל), גם זה לא עזר בסופו של דבר. כנראה שאין דרך למנוע את זה לצערנו. שחברים שלי/אחים/כל מי שסובב אותי מוריד שירים,במיוחד מוזיקה ישראלית אני נותן הרצאה שלמה בקשר לזה..וכן,י כמה שקרובים אלי שבזכותי נגמלים מהורדת מוזיקה ישראלית
. מקווה שהם יעבירו את זה הלאה.

yaeli 101

New member
מסכימה לכל מילה אבל....

בדרך כלל שאנשים מורידים שירים מהאינטרנט , או קונים מזוייף בגלל ששיר כזה או אחר מצא חן בעיניהם והם לא מוכנים להשיקע סכום לא קטן בדיסק שלם בשביל אותו שיר - שניים. על ידי הצריבה.הורדה, הם נחשפים לכל הדיסק של אותו אמן ולומדים (אולי) להעריך אותו אף יותר מה שיכול להוביל גם לקניית כרטיס להופעה של אותו אמן (בעצם יש כאלה שגם כרטיסים לא קונים ונכנסים בחינם להופעות... אבל זה נושא לפעם אחרת). ככה שבסופו של דבר אדם אולי גנב שיר או שניים, אבל למד להעריך יצירה טובה. פעם לפני הרבה שנים, כשהייתה בטלויזיה תוכנית שקראו לה שכונת חיים, היה בה שיר חינוכי מאוד "בעולם כולו יודעים, לכל מטבע שני צדדים. מי שרואה רק צד אחד, שום דבר הוא לא ילמד....) בגלל זה צריך תמיד להסתכל על הצד המלא של הכוס ולקוות שאותה צריבה/קניית מזוייף תעשה בסופו של דבר רק דברים טובים לאומנים. ובלי כל קשר כדאי לפעמים גם לקנות דיסקים (בעיקר ישראלים), זה משתלם.... שבוע טוב לכולם

למעלה