גניבת שיחות טלפון ע"י 72* בבזק

קים לוי2

New member
גניבת שיחות טלפון ע"י 72* בבזק

גם לי זה קרה ! (קראו את הסיפור המלא שקרה גם לי, בסוף מכתבי זה, סיפור שרץ במייל-ברשת חתום על ידי "משה עטייה עירית חולון") . ואני מכריזה: בזק אשמה בכך !!! כן, בזק, שאינה מיידעת בשידור קולי את הלקוח כי כרגע הוא נמצא במצב "עקוב אחרי". כשאתה משתמש בשירות שיחה חונה, או חיוג למספר האחרון שחייג אליך, נשמע שידור-קולי: "קו הטלפון אליו חייגת תפוס, אנא הנח את השפופרת ואנו נודיעך בהקדם..." למה? כי זה האינטרס של בזק שתקיים את השיחות הנ"ל. כשנגנבו לי השיחו באופן שקרה למשה עטייה, הגשתי תלונה במשטרה והופניתי לבזק. בבזק אמרו לי "שיצאתי בזול" כי אנשים אחרים משלמים אלפי שקלים בלי יכולת להתנגד חוקית. הבעיה העיקרית במצב עקוב אחרי - היא שקו הטלפון מתפקד כרגיל (!!!) בנושא שיחות יוצאות. השינוי היחידהוא שלא מגיעות לטלפון שלנו שיחות נכנסות. היום, בעידן בו לכולנו יש טלפון נייד, לא מוזר לנו כשטלפון-בזק אינו מצלצל. (כל מי שמחפש אותנו משיג אותנו בנייד). עד שמחלחל לנו לתודעה שהטלפון אינו מצלצל עוברים מספר ימים בהם חוגגים באלפי שיחות על חשבוננו. ביטול שירות "עקוב אחרי" כה פשוט: 72 # (כלומר: במקום * כוכבית - מקיים שירות # סולמית - מבטל שירות). מדוע לא תספקו את השירות הקולי ? שאלתי בבזק ונתקלתי בתגובות מתחמקות למיניהן על ידי גורמים שונים. במילים פשוטות - בזק היא הנהנית העיקרית מגניבת השיחות. כבעלת-אינטרס-מובהק-לא-להפסיק-את-הגניבה, היא מתריעה על כך שאתה כרגע נמצא במצב "עקוב אחרי" ( 72 *) על ידי צלצול מקוטע שאף אחד אינו מבין את פשרו: איש לא מצליח לנחש מה צלצול-מקוטע זה אומר. בסיפור האמתי הנ"ל שמועבר במיילים כתוב ש"ככל הנראה ישודר הנושא בתוכנית של אמנון לוי בטלוויזיה". אנא, מר אמנון לוי היקר, הרם את הכפפה, קח אתה את העניינים לידיים, וצור הד-ציבורי שאני, כאזרח הקטן, הנפגע, לא יכולה לצור. לתשומת לבכם: במקרה שלי התקשרו אלי לנייד-הסלולרי ממנוי סלקום - לא חסוי !!!. חשבתי לתומי שבקלות אוכל לעלות על הגנב. אך כמו בבזק, גם בסלקום - נתקלתי בחומה אטומה. איש לא היה מוכן לספק לי את המידע הטריוויאלי : מי התקשר אלי - למי שייך המספר. הדבר היחיד שהיו מוכנים לומר לי בסלקום כי המתקשר הוא לקוח סלקום - ערבי. בזק וסלקום הטילו את האחריות זו על זו - נציגיהן טענו כי המתחרה היא הנהנית העיקרית ולכן עליה למגר את התופעה. ואנחנו הלקוחות נופלים, כרגיל, בין הכסאות. ולהלן הסיפור שרץ במייל-ברשת: (סיפור אמתי) "הטלפון של הבית צלצל וכשעניתי דיבר איתי בחור עם מבטא קל וטען ששמו הוא וואליד והוא מדבר מהמודיעין של בית החולים רמב"ם בחיפה. לטענתו, נמצא אצלם בחדר מיון חולה לא מזוהה אשר מסרב להזדהות ומבקש (משום מה) לדבר רק עם מישהו מהמשפחה שלנו ... מוזר מאוד, חשבתי לעצמי ............. אך המשכתי לדובב את ברנש .... הוא אמר שיש לבית החולים מספר טלפון חינם שדרכו ניתן לדבר עם החולה ...... מספר הטלפון שהוא העביר לי היה : 20546579694 לפני שהוא ניתק את השיחה הוא נזכר להודיע לי שחשוב שאחייג לפני כל זה את הקידומת של בית החולים שהיא 7* ( כוכבית + הספרה שבע) שימו לב לתרמית : אם הייתי מחייג את המספר הנ"ל כולל הקידומת להלן, מה שהייתי בעצם מבצע : 72-054-6579694* שירות כוכבית 72 ( 72 * ) הוא שירות "עקוב אחרי" אשר בעצם מעביר את השליטה מהטלפון שלכם למכשיר אחר, אשר מספרו מוקלד ישר לאחר שהקשתם 72 * ....... מה שבעצם הבחור רצה לעשות (ע"י סיפור האמתלה שלו ) זה להשתלט על קו הטלפון שלי ולבצע דרכו שיחות לחו"ל ....... על מייל זה חתום על ידי שמואל עטייה אגף מערכות מידע - עיריית חולון טל' 5027232 03 פקס 6515481 03 קראו והזהרו !!! - קים לוי.

adim44semel

New member
היה על זה

היה על זה כתבות רבות הבעיה שהציבור הישראלי לא רוצה לזכור ולא רוצה לעשות שום דבר מעשי הציבור הישראלי אדיש לכול דבר בישראל

נופש1

New member
שאלה לקים לוי2

אני לא מבין איך אפשר להישתלט לך על הקו בדרך הזאת הרי מה שהם עושים זה שכל השיחות שמגיעות אליך לבית יגיעו אליו לנייד אז איך דרך כך הוא יכול להיתקשר על חשנונך לחו"ל? אשמח לקבל הסבר

קים לוי2

New member
גניבת שיחות בשירות עקוב אחרי

ראשית, הגנב מסמן את טלפון היעד (שאליו השיחות מגיעות בסופו של דבר!!!) כטלפון אליו הוא עצמו מעוניין להתקשר - זה מספר הטלפון שהוא מכתיב לי - ואליו מופנות כל השיחות. כשאתה מתקשר למישהו שעשה "עקוב אחרי" לנייד בחו"ל למשל,אתה משלם רק עבור השיחה הקצרה לבזק, לטלפון שלו והוא עצמו - שעשה עקוב אחריי מממן את השיחה מהטלפון של ביתו לטלפון - היעד (שאליו יש עקוב אחרי). במקרה של חו"ל, את זמן השיחה על פי תעריף חו"ל. כלומר - הגנב משלם את שיחת הבזק לביתי (לטלפון שלי) ואת השאר - זמן אוויר + תעריף חו"ל, אני, מממנת. כלומר: אם הוא גרם לי להקיש מספר טלפון בחו"ל- לדוגמא לחברתו, הוא מתקשר אלי הביתה, מופנה דרך שרות עקוב אחרי לחברתו בחו"ל. הוא משלם את השיחה אלי ואני את כל השאר. מתוחכם כי אי אפשר לעשות כלום. הרי אני עצמי חייגתי בטלפון שלי, והוריתי לבזק לעשות עקוב אחרי. הנבזות של בזק שאין מסר-קולי שאכן זה מה שכרגע עשיתי. הבנת? לוא היו מודיעים - הייתי יודעת ומיד יכולה לבטל, אבל למה להם? הרי הם מרוויחים בגדול. ספרו לחברים. זה הפתרון היחיד. קים

נופש1

New member
תגובה לקים2

ראשית תודה על ההסבר עכשיו אני מבין שנית אני ממש מבין אותך אבל לצאת למילחמה נגד בזק זה קרב מאוד קשה אולי בזמן שאת נילחמת בהם בנתיים תידעי את כולם מהו הצליל שעכשיו מתריע על עקוב אחרי כך שלפחות את זה ידעו הצרכנים וכך פחות אנשים יפלו בפח

space1

New member
אם הטלפון במצב עקוב אחרי

אז כשמרימים את הטלפון שומעים צליל מקוטע למשך 2 שניות. נסה ותווכח.

למעלה