גנים בישוב

נסגר גן חמישי בישוב !!!

עקב ביטול הרשמה של 35 ילדים והודעות מאוחרות של הורים על הביטול בסיכום המספרים היום, ירדנו מתחת לתקן ולמעשה מס' הילדים הרשומים עומד על ארבעה גנים בלבד. אי לכך יסגר גן חמישי בישוב וילדיו יפוזרו בין שאר הגנים על השיבוצים החדשים תפורסם הודעה בהקדם

וק

New member
האם השינוי הוא בגני הט./ט.ט בלבד

או שיש השפעה גם על גני החובה שבישוב?

הגן שיבוטל הוא דו גילאי (ט/טט) אבל

הילדים יפוזרו לכל הגנים כולל החובה זה אומר שכל הגנים יהיו מלאים ובגני החובה יהיו ילדים משכבת טרום

ronpel

New member
איפה האחריות הציבורית של ההורים?

סגירת הגן סמוך כל כך לתחילת השנה לאחר חודשים של עבודה של המזכירות , ועדת חינוך וכל הוועד על מנת לסיים את המבנים בזמן , לשבץ את כולם על פי בקשותיהם תוך כדי מרוץ מטורף של פתיחת כיתות א' פשוט מרוקן את כולם ממוטיבציה לעשות למען הישוב. הורים שידעו לפני שבועות על מעבר לגן פרטי הודיעו רק השבוע ואפילו רק היום על ביטול הרישום גרמו לסגירת הגן ומעבר ל4 גנים עם 35 ילדים בכל גן. במידה והיו מתנהגים עם טיפת אחריות ציבורית ומודיעים כאשר נרשמו לגן פרטי על ביטול הרישום ( כמו שאני עשיתי במקרה האישי שלי) היינו כולנו יכולים להערך בהתאם . עכשיו צריך לשבץ את כולם מחדש תחת לחץ נוראי. נוצר נזק אדיר למערכת היחסים שלנו עם המועצה ומשרד החינוך שכה לחצנו עליהם להקים לנו מבנים ולשבץ גננות ולהביא ציוד - אנחנו לא סיפקנו את הסחורה בצד שלנו והכעס עלינו מאד גדול. מעבר לבאלגן גם נאלצים משרד החינוך והמועצה לפטר גננת וסייעת . אני כותב שורות אלו לאחר חצי יום של טלפונים של מושי , יוסי ושלי עם כל הגורמים בנסיון למנוע את רוע הגזירה אך פשוט אין פתרון . אני מקווה בשביל כולנו שהנזק שנוצר בקשר עם הרשויות יעבור במהרה ואולי שנה הבאה תושבים יתנהגו אחרת כך שנוכל לקבל מערכת חינוך יותר טובה. השנה רק אנחנו אשמים.

באמת לא נעים

כלקח לקראת שנה הבאה כדאי לבדוק את האפשרות לגבות דמי הרשמה, אשר יושבו רק למי שמבטל את הרישום בתוך פרק הזמן שיקבע.

ronpel

New member
ניסינו

לקבל אישור לכך אך לא הצלחנו. אין גביה מסוג זה בשום ישוב במועצה. לאחר הפלונטר האחרון גם במועצה מבינים את נחיצות העניין ובשנה הבאה לא נבצע רישום ללא תשלום דמי הרשמה. רונן

pedael

New member
ביטול גן

שלום אני מצר על כך שזה מה שמדאיג אותך {איך שאנו ניראים אל מול המועצה } אותי מטריד יותר איזה הכנה לכיתה א תקבל ביתי בגן חובה שיש בו ילדים בטרום חובה . חבל שאתה לא מתעסק יותר איך לכפר על רוע הגזירה ומנסה ללחוץ על המועצה להוסיף סייעת לגן החובה

ronpel

New member
למה לשאר הגנים לא מגיע?

לא ברור לי מאיפה את/אתה יודעים במה אני מתעסק ומה מטריד אותי. בניגוד אליכם שדואגים רק לגן של עצמם אני חושב שצריך סייעת בכל הגנים כי בכולם יש 35-36 ילדים ובשביל זה אני כבר יזמתי פגישה עם המועצה ומשרד החינוך. גישה כמו שלך היא שהביאה לסגירת הגן. בברכה רונן פלג

pedael

New member
גן חובה

כנראה שאתה לא מבין שאתה שליח ציבור ואין לך את הפריבלגיה לענות בצורה לא מכובדת כפי שענית. אדוני הנכבד ע"מ שנבין מה אתה עושה למען ילדינו כדאי שתגיב לטענות ההורים אשר קיבלו ביום בהיר את הגזירה. מה אתה עושה ע"מ להמתיק את הגלולה ואיך אתה מתכוון לשפר את היחס שיקבלו ילדינו בגנים וגם אם הינך עושה זאת ראוי לציין את עיקרי הדברים על כל המשתמע מכך אך אתה לצערי בחרת להתעסק בניראות מול המועצה . בכל מקרה אני מאוד מאוכזב מתגובתך המשתלחת

ronpel

New member
לעניין

מצטער אם פגעתי במישהו - אך אופי התשובה היה בהתאם לאופי הפניה -גם כשפונים לאיש ציבור יש דרך מכובדת לעשות זאת. אין לי שום בעית נראות מול המועצה- אני מנסה לעבוד איתם בשיתוף פעולה - זו הדרך היחידה שאני מכיר להשיג תוצאות. ארוע סגירת הגן לאחר לחצים כבדים שלנו לסיום בנית שני המבנים ברחוב יוחנן פגע ביחסי שיתוף פעולה אלו ופוגע ביכולת לבוא בדרישות נוספות כמו אנשי צוות מעבר לתקן. כמו כל תקציב ממשלתי במדינתו -לכל תקציב יש תקן לפיו הוא מחולק. תקן לגן הוא 35 ילדים במקסימום (ובמקרים גבוליים גם 36 )ולכן יש לנו כיום רק 4 גנים- נכון להיום חסרים כ15 ילדים לקבלת תקן לגן נוסף. כל הרשויות מוכנות להוסיף אנשי צוות או לפתוח את הגן הנוסף במידה וההורים משלמים על כך. עלות פתיחת הגן היא כ20,000 ש"ח בחודש. עלות סייעת נוספת היא כ5000 שח לחודש. ביקשתי מנציגי ההורים בגנים שנפגשו אתמול לבצע בדיקה האם יש מוכנות מצד ההורים לשלם עלות נוספת זו. במקביל אנו בודקים מול המועצה אפשרות להשתתפות שלהם בעלות. לגבי המקרה הספציפי שלכם - יש כרגע שני מקומות פנויים בגן של איריס (שוב בשל ביטולים מהיום) שכולו מורכב מילדי חובה - הנכם מוזמנים ליצור קשר עם המזכירות בבוקר ולהעביר את ילדיכם לגן זה. בברכה רונן

pedael

New member
באותו עניין

אופי הפניה היתה עיניינית ולא היה בה כל כוונה לפגוע בסה"כ היה חסר לי נתון מה אתם עושים למען צימצום הנזק שבוצע על ידי התושבים אשר לא הודיעו מראש על ביטול ההרשמה. לא ייתכן שתציין בסוף דבריך "שהגנים נסגרו בגלל אנשים כמוך "בעוד שאינני חלק מהגורמים אשר תרמו לבעיה זו . כולי תקווה שתשכילו לא לפגוע בגושים שעולים מטרום חובה לחובה ותפרידו בינהם ע"מ לווסת בין הגנים. יש לבחון את הוויסות אשר יגרום למינימום פגיעה בילדים . {לדוגמא : ילדים אשר הגיעו כבודדים מגנים פרטיים או תושבים חדשים אשר מבחינתם בכל מקרה הילד נכנס לחברה חדשה} המשך עשייה מהנה ומאתגרת {אני מעריך שלא משעמם לך בימים אלו}

ronpel

New member
פירוט התהליך

א.מקבל - חשוב כולנו שנבין שבשל גודל הישוב - גם פעולה של בודדים יכולה להשפיע על כולנו. ב. לאחר קבלת הודעה על ירידה מתקן ניסינו קודם כל לשכנע הורים לחזור מהם מן הביטול אך לא רק שלא הצלחנו אלא גילינו הורים נוספים ששכחו להודיע על רישום כפול. כאשר הגענו ל11 ילדים מתחת לתקן הבנו שאין סיכוי ויש צורך לבצע שיבוץ מחדש של אחד הגנים. קיימנו ישיבת חרום באותו לילה של צוות המשבצים ( יוסי , איילת פיני ואני יחד עם אחראית הצהרונים) ופעלנו בדיוק כפי שציינת. ילדי הטרום טרום החדשים חולקו בין שני הגנים האחרים. מספר ילדי חובה (חדשים)מגן שולי העברנו לגן איריס על מנת לאפשר מעבר של כל גוש ילדי הטרום מרותי שמכירים כבר את שולי לגן שלה. כל זאת תוך בדיקה שלא פוגעים ביכולת לפתוח צהרונים בשלושת המוקדים ( מינימום 15 ילד בכל מוקד) זה נשמע אולי פשוט אך היה די מסובך. בעקבות שינוי דרסטי זה נוצרו מספר לא קטן של בעיות אישיות למספר הורים שאת רובם הצלחנו לפתור . הבעיה הקשה שנותרה כרגע היא העברת עוד שני ילדים משולי לאיריס ללא פגיעה בגוש הטרום ובילדים שכבר היו שנה שעברה אצל שולי. היום ניסינו להעזר לנושא גם במועצה וגם במשרד החינוך אך להם יש פתרונות קלים אך כואבים ןלכן חזרנו לנסיון של מציאת פתרון יחד עם ההורים והגננת. מסתמן כרגע פתרון של שני הורים שמוכנים אולי לעבור - נכווה שנצליח. אכן לא משעמם כלל בימים אלו ואני נהנה מהעשייה. תודה רונן

yaelgs

New member
אחריות לילדים לפני אחריות ציבורית

כאמא שרשמה את בתה לגן המועצה וגם לגן פרטי ברצוני להתנצל על הבלגן שנגרם אבל צריך להבין שגם לנו כהורים יש בעיות עם גנים ובמקרה שלנו עד הרגע האחרון פחדנו שהגן שלנו עלול להסגר ולכן היה חשוב לנו לשריין מקום בגן המועצה. אין מה לעשות אבל הילדה שלי קודמת ליחסי מועצה-ישוב. דווקא חשבתי שיהיה משמח אם בגן המועצה יהיו 30 ילדים במקום עומס של 35. הרי בגן החובה היו אמורים להיות 22 ילדים, אז למה לא טרום חובה? בנוסף, חבל שבפורום יש כל הזמן ריבים מילוליים שמרמזים על הרבה פוליטיקה...

אחריות לילדים!

אף אחד לא מערער על כך שאחריות לילדים קודמת לכל אבל בואי נראה מה קרה: קודם כל לא מדובר בכלל על יחסי מועצה ישוב (שגם זה חשוב לכשעצמו, זה משפיע עליך ישירות ואם עוד לא נזקקת לשרותי המועצה... עוד תזדקקי) ביום ראשון גייסו גננת וסייעת וביום רביעי פיטרו את שניהן חבל שלא הגעת לנגב להן את הדמעות ולדבר איתן על אחריות לילדיך, אגב גם להן יש ילדים והן אף שכנות שלך מה ביקשנו? להודיע על הביטול בזמן, לא תשכנעי אותי בחיים שנתון כלשהו קריטי להחלטה שלך השתנה בשבועיים שלושה האחרונים לפתיחת שנת הלימודים ואל אף זאת מירב המבטלים אפילו לא טרחו להודיע,(זה התברר בטלפון מהמזכירות להורים, גם יומיים לאחר פתיחת שנת הלימודים) מבחינה חוקית אין בעיה (השנה) זה מותר לך. מבחינה מוסרית וציבורית זה רשלנות לשמה ופגיעה בציבור הורים גדול ובמערכת החינוך בישוב (זה שלא הודיעו על הביטול בזמן) אין כאן שמץ של פוליטיקה, יש הורים שנפגעו מכך שהורים אחרים לא הודיעו בזמן על הביטול זה הכל. עכשיו צריך להחליט איזה ישוב אנחנו רוצים להיות, שכן אם ההית גרה למשל בפתח תקווה איש לא היה מדבר איתך ומתחשב בבקשות לשיבוצים וכו' אבל אם רוצים לגור בישוב עם טיפה אופי קהילתי ולהנות מכל העולמות, צריך לקחת בחשבון גם את האספקט הציבורי בחשבון בשנה הבאה יגבה תשלום גבוה מראש שלא יוחזר לאחר תאריך שיקבע השיבוצים יפורסמו בתאריך מאוחר. מה קרה? האופי הקהילתי של הישוב נפגע! באיחולי שנת לימודים מוצלחת יוסי

העברות מהגן ברחוב יוחנן

(בהמשך להודעה ששלחתי אליך הבוקר) מתוכן ההודעה אני מבינה שמי שקיבל הודעה שהוא עובר מהגן ברח' יוחנן לגן אחר, ע"מ לצמצם את מספר הילדים בגן ביוחנן, בסופו של דבר לא יועבר. תקן אותי אם אני טועה?

למעלה