גנים טיפוליים לבני 3-4 בת"א

אמאשלדן

New member
גנים טיפוליים לבני 3-4 בת"א

הבן שלי אמור ללכת לבית הולנד בשנה הבאה. הוא יתחיל שם בגיל שנתיים וחצי ולכן יוכל להישאר במסגרת זו רק שנה אחת. אני תוהה מה תהיינה האופציות שלנו בהמשך. הבן שלי סובל ממחלה פרכוסית בעקבותיה יש לו איחור התפתחותי גלובלי. ההערכה היא שהוא יתחיל ללכת בתוך כחצי שנה, ולכן הבעיות שלו בטווח הארוך יותר יתמקדו בתחום של הריפוי בעיסוק ובעיקר בתחום השפה. הוא ילד חברותי מאוד ללא כל בעיות תקשורת נראות לעין. אנו מקווים, כמובן, שהוא יסגור פערים, ויוכל ללכת ביום מן הימים לגן שפתי או אפילו להשתלב במסגרת רגילה. אבל במידה וזה לא יקרה - האם תהיה לנו חלופה לגן של אקי"ם??? ואם לא בתל-אביב, איפה כן? האם ברעננה, למשל, המצב יותר טוב? תודה!!! אשמח לשמוע כל התייחסות

Diana M

New member
שלום אמא של דן

ברוכה הבאה אלינו. מתוך דבריך נשמע שאת מוטרדת מאוד לגבי המסלול החינוכי של דן ואני בהחלט מבינה את דאגתך. הורים דואגים לילדיהם והורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים דואגים שבעתיים. אני מבינה כי בשנה הקרובה (תשס"ה) יש לדן מקום. אין טעם כרגע לדאוג למסגרות הבאות. בגיל הזה יתכנו שינויים רבים מאוד אצל דן, חשוב לתת לו את המקסימום הנכון לו כרגע. לא ניתן לעשות ניבויים לגבי מה יקרה בעוד שנה וחצי שכן מדובר בפרק זמן ארוך מאוד לילד בגילו. בפסח הבא, לאחר שהצוות הבין מקצועי יבצע הערכה של צרכים ותיפקודים, תקבלו המלצות לגבי מסגות העשויות להתאים לדן. לכם ההורים תשמר הזכות לקבל החלטה סופית לגבי המסגרת בה יבקר. זה שדן חברותי ומתקשר היטב מעודד מאוד וודאי יסייע לו רבות מבחינה חברתית ואישית, השתדלו לעודד יכולות טובות אלו ולחזקן, לא פחות מאשר את התחומים החלשים הזקוקים לטיפול. מאחלת לדן השתלבות מוצלחת בבית הולנד ואת מוזמנת להעלות שאלות ותהיות וננסה לסייע ככל יכולתנו. חג שמח דיאנה

אמאשלדן

New member
תודה רבה דיאנה ושאלת המשך, אם אפשר

אני מתעניינת במסגרת לשנת 2005-2006 בעיקר משום שעומדת בפנינו האפשרות לשלוח את דן בספטמבר הקרוב לבית איזי שפירא, שם יוכל להישאר שנתיים (לעומת שנה אחת בלבד בבית הולנד). הבעיה העיקרית היא שעל מנת שדן יוכל להשתלב באיזי, אנחנו צריכים לעבור לרעננה או לסביבתה. זה לא מבצע בלתי אפשרי עבורנו, אבל משום שיש לנו בת נוספת (בת 4 וחצי), ומשום שאנחנו עובדים בת"א - זה גם לא משהו שאנחנו יכולים להקל בו ראש. התרשמנו מאיזי שפירא, אבל גם בית הולנד נראה לנו בסדר גמור. מצד שני, שנה במסגרת נראית לנו זמן קצר עבור כל ילד, קל וחומר ילד עם צרכים מיוחדים; וכאמור, אם דן ילך לבית הולנד, כלל לא ברור מה תהיינה האופציות שלנו לשנה שלאחר מכן. ושוב - תודה על עזרתך!!!

Diana M

New member
בחירת מסגרת

אני מסכימה איתך לחלוטין כי שנתיים במסגרת אחת עדיפות על ריבוי מעברים. בהנחה כמובן שהמסגרת עונה לצרכים של דן. לגבי השיקולים הנוספים קשה לי מאוד להתייחס, את מעלה טעונים משפחתיים רבי משקל שרק אתם יכולים באמת לחליט מה נכון לכם כמשפחה. אני מאחלת לכם הצלחה ומקווה כי תקבלו את ההחלטה הכי נכונה לכם ולדן. דיאנה

למעלה