גננת חדשה ולחוצה מאוד

shalom19

New member
גננת חדשה ולחוצה מאוד

אני גננת טיפולית חדשה בגן משולב. רק סיימתי ללמוד עכשיו וזרקו אותי למים העמוקים כך באמצע השנה. אני לא ממש יודעת מה הילדים אמורים לדעת ומה ךלעשות איתם. למישהי יש טיפים? מה עליהם לדעת לקראת הכניסה לכיתה א'? חשבון? שפה? תפקודים? אשמח לתגובות כי אני ממש בלחץ, ואין מי שיעזור לי..... תודה!

Diana M

New member
גננת חדשה

בוקר טוב, ילדים בגן מושלב הם לרוב ילדים בעלי יכולות תקינות הסובלים מעכובים התפתחותיים שונים. לא ציינת האם מדובר בגן טרום חובה או חובה. באופן עקרוני את אמורה להצמד לתוכנית הלימודים של הגן ולעשות התאמות עבור הילדים המשולבים. את אמורה לסייע לילדים השתלב ברמה החברתית ולקדם את נושא המוכנות לקראת כתה א' (באם מדובר כמובן בגן חובה). מוכנות לקראת קריאה, חשבון, כתיבה. עידוד ופיתוח מיומניות חשיבה שונות, תפקודים ביום יום וכד'. עצוב לי מאוד לקרוא "שזרקו" אותך למים אך לא פחות שהסכמת לקפוץ למים מבלי לקבל רשת בטחון אמינה של הדרכה וליווי. את אמורה להיות הגורם המקצועי אשר מלווה ילדים אלה ומשמש כתובת לגננת הרגילה שנמצאת בגן. בתנאים כאלה הסיכוי שתצליחי נמוך . מצב כזה עלול לפגוע לא רק בילדים אלא גם בך מפני שקשה להצליח במקום בו לא יודעים מה לעשות ולא מקבלים הנחיה. שווה שיחה רצינית עם המפקחת על גן הילדים ועם המפקחת על החינוך המיוחד. את חייבת לקבל הדרכה צמודה והדרכה ההזו בהחלט אפשרית וזמינה. דיאנה

למעלה