גנץ נפגש עם הערביות שהותקפו: "באתי להתנצל בשם רוב מוחלט של הציבור"

משתפרת1

Well-known member
אדיוט עם תעודות.
אז מה תגידי על ראש המועצה המקומית קדומים שהלך לכפר ג'ית להתנצל ולהבטיח שיעשה הכל כדי שדברים כאלה לא יקרו? או שזה בסדר בגלל שהדובר גר ביהודה ושומרון, בניגוד לגנץ (שאגב את מידת חוכמתו וחוסר הכריזמה שלו אפשר לאבחן בלי קשר להתנצלות שלו).

lemner40

Well-known member
מישהו התנצל על הלינץ" שהערבים עשו ברמאללה?
או במקרים אחרים שערבים פגעו ביהוגים שתעו בדרכם?
מה דעתכם על ההתנצלות של גנץ?
מחבלים יהודים בשטחים לא שונים ממחבלים פלסטינאים
אלו ואלו בהמות, חלאות המן האנושי
וצריך לפעול נגדם באותם כלים,
אם מפציצים מחבלים מהאוויר, צריך לעשות את אותו הדבר נגד קן המחבלים היהודים
טוב מאד שגנץ פעל כמו שפעל.

Harrington

Well-known member
מנהל
מחבלים יהודים בשטחים לא שונים ממחבלים פלסטינאים
אלו ואלו בהמות, חלאות המן האנושי
וצריך לפעול נגדם באותם כלים,
אם מפציצים מחבלים מהאוויר, צריך לעשות את אותו הדבר נגד קן המחבלים היהודים
טוב מאד שגנץ פעל כמו שפעל.
אכן מחבלים צריכים להיעצר ולעניין זה אין הבדל משמעותי במי המחבל מבקש לפגוע (אם כי בכל מדינות העולם נהוגה הפרדה בין מתפרעים מעמי או מתפרעים מעם אויבי). אולם ברוך ה' "מחבלים יהודים" יש מתי מעט. בודדים ברמה שרובנו נזכור אירועי פח"ע של יהודים כלפי ערבים ואף את שמות המחבלים היהודים המעורבים. זאת לעומת כמות אירועי הפח"ע בכיוון ההפוך.

אמנם על אף שלא כתבת זאת הפעם, רבות אתה מציין את דעתך (הגם שבפורום אחר) לפיה כל המתיישבים היהודים ממזרח לקו הירוק ראויים להיקרא מחבלים (תקן אותי אם אני טועה). אך ברוך ה' אין לסברה זו על מה להתבסס בעולם האמת והמציאות, חביבה ככל שתישמע בקרב עוכרי ואויבי ישראל (לרבות לעניין זה 'העולם המערבי') וטוב שכך.

raya

Well-known member
אכן מחבלים צריכים להיעצר ולעניין זה אין הבדל משמעותי במי המחבל מבקש לפגוע (אם כי בכל מדינות העולם נהוגה הפרדה בין מתפרעים מעמי או מתפרעים מעם אויבי). אולם ברוך ה' "מחבלים יהודים" יש מתי מעט. בודדים ברמה שרובנו נזכור אירועי פח"ע של יהודים כלפי ערבים ואף את שמות המחבלים היהודים המעורבים. זאת לעומת כמות אירועי הפח"ע בכיוון ההפוך.

אמנם על אף שלא כתבת זאת הפעם, רבות אתה מציין את דעתך (הגם שבפורום אחר) לפיה כל המתיישבים היהודים ממזרח לקו הירוק ראויים להיקרא מחבלים (תקן אותי אם אני טועה). אך ברוך ה' אין לסברה זו על מה להתבסס בעולם האמת והמציאות, חביבה ככל שתישמע בקרב עוכרי ואויבי ישראל (לרבות לעניין זה 'העולם המערבי') וטוב שכך.
בינתיים הפרעות שמבצעים "נערי הגבעות" בתושבים פלשתינאים לא יכולים להיחשב כ"מתי מעט".

Harrington

Well-known member
מנהל
בינתיים הפרעות שמבצעים "נערי הגבעות" בתושבים פלשתינאים לא יכולים להיחשב כ"מתי מעט".
א. תלוי לפי מה את בוחנת. אם על-פי דיווחי התשקורת ו/או דו"חות אנונימיים ועלומים למיניהם, את בהחלט צודקת. אם לעומת זאת את בוחנת את הסוגיה על-פי המציאות, את כמובן טועה לחלוטין ועל-פי כל קנה מידה בהחלט מדובר עדיין במתי מעט.

ב. אני לא יודע בדיוק את מי את מכנה "נערי הגבעות". אך הידעת שחלק גדול (ואני סתם לא אומר 'רוב' בגלל שאני לא ב100% נעול על כך, אבל ספק רב אם זאת טעות גדולה לומר זאת) מ"הפרעות שמבצעים XXX בתושבים פלשתינאים" כלל לא מבוצעים על-ידי תושבי איו"ש?

ג. גם אם תקחי כעת את כל "נערי הגבעות" כהגדרתך בכל איו"ש ותניחי שמידי יום הם כולם ללא יוצא מן הכלל מבצעים "פרעות" (כהגדרתך) בתושבים פלשתינאים, עדיין מה לעשות, יהיה מדובר במתי מעט :). נזכיר לעניין זה שכמות היהודים ממזרח לקו הירוק (או בכל אופן שלא ממערב לו) מוערך בכמליון יהודים/ישראלים. הכמות באיו"ש גרידא מוערך במעט למעלה ממחצית מהמספר הנ"ל. את תצטרכי הרבה מאוד "נערי גבעות" כדי לא לראות בזה תופעה שולית לחלוטין, ככל שקיימת בכלל. זה שהיא מנופחת פי אלפי מונים בתקשורת (הישראלית והזרה כאחת, קרי האנטי-ישראלית) וזה שאת צורכת את נתונייך והערכותייך ממקור זה בעיקר (תקני אותי בחופשיות אם אני טועה), כרגיל, לא משנה מציאות זו.

כל הנ"ל כמובן לפני שאנחנו נכנסים לבחון מה את בדיוק מגדירה כ"פרעות" וההכרה בעובדה שחלק גדול מהאירועים המדווחים בתחום הזה, הם בכלל תגובתיים (על אתר או בסמוך לכך) לאירועי פח"ע (לרבות השתלטות על קרקעות) מצד ה"תושבים הפלשתינאים" כהגדרתך. אבל כמובן שדיון יותר רציני ומעמיק (שחוששני שהנסיון מלמד שלא נזכה להגיע אליו) יחייב גם בחינה של הגדרותייך אלו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

|כן|

משתפרת1

Well-known member
למה שגנץ יתנהג כמו ערבי?
אגב מדובר בבדואיות ישראליות, אם זה משנה למישהו. לא חושבת שגנץ התנצל בפני מי מהערבים שנערי הגבעות פגעו בהם.

משתפרת1

Well-known member
הבדואים אינם גונבים ופוגעים ביהודים?
גם. הם גם גששים שהולכים לפני הלוחמים. הם גם שומרים ומפעילי תחנות דלק שהצילו חוגגי נובה. הם גם פורצים למשקים חקלאיים, גונבים מכוניות, גובים דמי חסות. יש כאלה וכאלה. ברובם המכריע גם אם הם עבריינים הם אינם מחבלים.

אלן 5

Active member
הבדואים אינם גונבים ופוגעים ביהודים?
להשוות בין המחבלים ,לא בין נערי הגבעות שזה החזר על מה שמעוללים,שבהחלט אינני מצדדת בכך, לקחת את החוק לידים,,,אבל לפחות לעשות השואות נבונות לא לפי מה שמצדדים

דיברגנט חדש

Well-known member
אם אני לא טועה, גם הם מתנצלים בחצי פה ובטח לא באופן ישיר למותקפים.
מעוניין למנוע עוד התלקחות בעוד גזרה.

משתפרת1

Well-known member
אם אני לא טועה, גם הם מתנצלים בחצי פה ובטח לא באופן ישיר למותקפים.
את זה לא הצלחתי לשמוע.
רק שאני לא רוצה להתנהג כמו מחבל ערבי, בטוחה שבני לא מתנהג כלפי שבויי החמאס כפי שהחמאס מתנהג כלפי חטופינו, ומרוצה שהמנהיגים בני עמי שונים מהמנהיגים הערביים.

למעלה