גסות רוח

kaplanal

New member
גסות רוח

וזה קורה ,נדמה לי, רק בתרבות הבלוגים הישראלית אני מתכוון לכך שאנשים מגיבים בבלוג ולא מקבלים תשובה.במקום להגיד תודה שמתוך מיליוני הבלוגים שיש בעולם החלטתי לבקר בבלוג המשוקמק הזה בדיוק,וגם מתעלמים ממני... שלום ותודה. הבלוגר הישראלי צריך עוד לגדול ולגדול

ע ל ו מ ה

New member
נושא מעניין!

שווה להעלות אותו בפורום 1516 שעוסק בבלוגים בכלל ולא רק בבלוגיה של תפוז. האם אתה סבור שזו תופעה ישראלית?

גאמי

New member
אני חושבת שיש בדבריך

אמנם חייבת להגיד שלא בטוח שצריך לעשות כאן הכללה ולומר זאת על הבלוגר הישראלי, כי על פי נסיוני מתפתח דיאלוג מאוד יפה ולפעמים עמוק בין בלוגרים בטוקבקים אך יש גם כאלה שלא. חקרתי קצת את הנושא וגיליתי שזה נובע מקודים אחרים. למשל בלוגרי שאני מאוד מחבבת את כתיבתו סיפר לי שלעיתים הוא לא עונה כי טעון לא מדי אחרי רשומה קשה, אבל התגובות לעיתים משאירות אותו במצב צבירה שפיר. כך שלעיתים זה לא נובע מגסות רוח, אלא מכל מיני אלמנטים פסיכולוגים כמו מופנמות, סגירות וזה לא עומד בסתירה לזה שהאדם כותב בפתיחות, הוא כותב כך כי רק הוא נמצא שם עם עצמו (אשלית האנונימיות), אך פתאום למרות הצורך שלו בחיזוקים ותמיכה, קשה לו להתמודד עם התגובות. בדרך כלל זה יהיה אותו אדם שבחברה יהיה קצת לואנר, ואז נוכל לראות באמת את הביישנות הטבעית או הקושי החברתי, אך לא תמיד זו גסות, כך אני חושבת. סליחה על הפלספנות, פשוט השאלה הזו הטרידה אותי גם כן וקיבלתי בעבורה תשובות בהחלט לא פשוטות ומאוד מרתקות. גלית

גאמי

New member
והופה שגיאות הכתיב, לא אתקן רק אתנצל.

דרך אגב מה שאנו תופסים לעיתים כגסות רוח, נעשה משיקולים אחרים לגמרי, לא פעם מבחינת הצד השני זה מה שניסיתי להגיד. שנה טובה טובה.

ע ל ו מ ה

New member
../images/Emo45.gif יפה כתבת, גאמי

ומנסיון במערכות בלוגים בחו"ל (בעיקר פנים אירגוניות אבל לא רק), התופעה היא תופעה אנושית, ואישית, וכלל אינה קשורה לבלוגר הישראלי.

kaplanal

New member
אנשים בחו"ל יותר פתוחים

ויש להם פחות דעות קדומות. יש פה אינספור בלוגים שמלמדים איך לכתוב בלוג רציני,על מה אפשר לדבר ועל מה אסור לדבר ואנשים גם חושבים שבעה פעמים לפני שהם שמים פוסט. שלא לדבר כל הציבור הרחב שחושב שאם שמת את זה באינטרנט,אז או ואבוי כל העולם יידע על זה.

suki da yo

New member
אני ממש לא מסכימה איתך על זה

אם כבר אני חושבת שהבעיה היא הפוכה. אנשים חושבים שהם מפרסמים משהו באינטרנט, וזה אומר שאף אחד שהם מכירים לא יודע את זה.... בלוגים שמסבירים איך לכתוב בלוג, לפחותא לה שאני נתקלתי בהם, מסבירים מה הכותב ממליץ, ואיך הוא חושב שהופכים בלוג לפופולרי. עדיין אין חקיקה מסודרת בכל הנוגע למה מותר ואסור לכתוב
ולא הבנתי את הקשר של דעות קדומות לעניין התשובה לתגובות, אבל לפעמים פשוט אין מה להגיד. או שפשוט לא מתחשק להגיד. הבלוגר הישראלי הממוצע לא עובד אצל המגיבים שלו...

ע ל ו מ ה

New member
אני תוהה מה המקרים בהם נתקלת

מתוך ההודעה הראשונה שלך, עולה סערת רגשות מסוימת, כביכול עקב כך שכתבת ולא ענו לך (או אולי רושם שגם אחרים כותבים ולא עונים להם). לי אין את הרושם הזה. יש מי שעונה לי, ויש מי שלא, זה לא תמיד מתבקש. גם אני לא תמיד עונה, כי זה לא תמיד מתבקש. התשובות שגאמי מנתה הן התשובות שגם אני נתקלתי בהן, ואת חלקן נתתי בעצמי. לכתוב בלוג אישי זה משהו סוחט אנרגיות. הוא ממלא אותנו באנרגיות אחרות, אחרת לא היינו עושים זאת, אבל ללא ספק הוא נוגע בצד אמוציונאלי. הדחף לכתיבת רשומה אינו דומה לצורך במתן תשובה לתגובות. אלה צרכים שונים, ולא לכולם יש את שניהם. האחד נובע מצורך לחלוק, השני נובע מצורך להתחבר. הצורך להגיב הוא צורך שלישי, שמשלב את שניהם - גם רצון להתחבר, וגם דחף לתרום דעה. מי שחייב תגובה לתגובותיו, ילמד מהר מאד איפה לא כדאי להגיב. גם זה חלק ממערכת המוניטין ("הבלוגר הזה לא עונה לתגובות"). יש מי שזה ירחיק אותו, ויש מי שלא. אין פה שום גסות רוח. והכללה של "אנשים בחו"ל יותר פתוחים" היא מגוחכת. יש בחו"ל יותר אנשים באופן כללי, אז יש ביניהם גם יותר פתוחים. יש ביניהם גם ממש לא פתוחים. אם פתיחות בכלל קשורה לנושא.

kaplanal

New member
קודם כל הבלוגים בחו"ל הרבה יותר איכותיים

מהבלוגים של תפוז.גם הפלטפורמה של הבלוגים היר הרבה יותר מפותחת גם החשיפה היא הרבה יותר גדולה הבלוגים של תפוז מיעודים לישראלים שלא יודעים אנגלית,או שסתם בא להם לכתוב בעברית. כאשר מסתכלים באופן כללי על הבלוגים האלה,ואני לא מדבר על הבלוגים האישיים עם פרחים וחתולים,אלה בלוגים שמנסים להעביר איזה שהוא מסר- הם נורא פרובינציאליים. מרגע שאתה מתחיל לקרוא את הבלוג הזה כבר ברור שהוא מנסה למכור לך משהו,או להעביר דעה פוליטית לגבי הבלוגים הפורנוגרפים הם בכלל צריך לרדת מהמסך,ולא צריך חקיקה בשביל זה.ראו מה עשו ב MySpace הבלוגינג האקדמי למשל זה ענף מאוד מפותח בחו"ל,ויש אנשים מאוד מכובדים שכותבים את הבלוגיים האלה. יש בלוגים על אומנות,ספרות,צילום,בישול,רכיבה,עריגה,שחיה וכל השאר יש בלוגים חדשתיים,של ביקורת העיתונות,של ביקורת ספרותית ועד הרבה מאוד דברים אחרים לא אומר שאין את זה בארץ בכלל, אבל יש מעט מאוד וגם התיחסות אליהם היא אינפנטילית יש גם הרבה בלוגים של מדע פופלרי,מה שבתפוז אינו קיים,יש חשיפה של יותר מ 500 איש בכל יום,יש מלא אנשים מגיבים מכל מני מדינות. בקיצור המדינה הזאת ממש בור

ע ל ו מ ה

New member
הדיון הזה, כאמור, שייך לפורום 1516 ולא לפה

מוזר שאדם שהבלוג שלו עוסק במחקר נוהג בהכללות כל-כך מטופשות. ראית את כל הבלוגים בחו"ל?! אתה באמת מאמין שכולם עד האחרון יותר איכותיים? יותר איכותיים ממה? גם בארץ יש בלוגים על אומנות, ספרות, צילום, בישול. על בלוג על "עריגה" אכן לא שמעתי, צר לי. למעשה, התסכול הנובע מההודעות שלך, אולי גם לפורום 1516 אינו מתאים. אם המסקנה שלך שהמדינה הזו ממש בור, אז חבל עבורך. ורק הערה קטנונית אחרונה: מהצצה לעולם שלך אני רואה מספר אי זוגי של תגובות... נראה לי שגם אתה שייך לבלוגרים שלא משיבים על תגובות בבלוג שלהם
.

kaplanal

New member
אני לא מגיב לאנשים שבאו לפרסם משהו בבלוג שלי

או לתקן לי את שגאות כתיב.אני לא חושב שזה דבר מנומס לעשות דבר כזה. אני לא ביקרתי בכל הבלוגים בחו"ל,אבל מה שראיתי נורא אהבתי.מצד שני אני כל זמן נתקל פה בבלוגים אפורים .זה כמובן עיניינם האישי איך לנהל את הבלוג אבל זאת התמונה המצטיירת.

גאמי

New member
לא אוהבת את ההכללות המתנשאות הללו

אדם שמשתמש במושג "מכובדים" כבר כותב מאיזו נקודת מוצא פאטרונית כי מי יגיד לי מה מכובד ומה לא, לא הייתי רוצה שיקטרגו את הבלוג שלי כביקורת או כבלוג בנושא מסויים. רוצה חופש התבטאות בהתאם למה שבא לי לכתוב באותו יום ודרך אגב אפרופו איכות, גם מתכון לעוגה אפשר לכתוב באופן שישאיר את הקורא פעור פה, אנשים שחושבים שמכובד הוא רק בלוג הומוגני מן הסתם יתפסו בעיני כאנשים ....איך לומר במילה עדינה הומוגנים מדי.........או בעצם מ ש ע מ מ י ם!!!!! דרך אגב אני מתה על הקוראים שמתקנים לי שגיאות כתיב, זה פשוט מתנה לדיסלקטית שכמותי הם עושים זאת בדיוק מאותה סיבה שאני שמחה שהם עושים זאת , כי גם הם וגם אני לא רואים בשגיאות פגם, אלא עובדה וככזו אני מצפה לתיקון....טוב אבל מצד שני אני שייכת לקטגורית הלא מכובדים, לא איכותיים או במילה אחת תפוז.

kaplanal

New member
חבל שאין במדינה שלנו מספיק אנשים מכובדים

ומכבדים את עצמם שכותבים את הבלוגים

גאמי

New member
מאוד חבל....כי אז היינו יכולים

להפוך את הבלוגיה למשהו מרתק כמו הערוץ הממלכתי ולסיים בפסוקו של יום בשעה חצות ואבוי לכותב בשעות לא כשרות קרי בין חצות לשש בבוקר. סתםםםםם. מאחלת לך שנה נפלאה איש. ושתרגיש גם אתה כאן שזה מקומך. דרך אגב הנושאים עליהם אתה כותב ימשכו מאוד את בני, אספר לו על הבלוג. ותודה. ממני גלית

Your sweet87

New member
יש בלוגים שמתעלמים מהקוראים ויש בלוגים שלא

זה בעצם תלוי במנהל שמנהל את הבלוג שעליו אתה מרבה להתלונן. אני כמנהלת בלוג, אני לא מתעלמת מאיש אלא מגיבה אליו בכל סיבה שהיא (חוץ מחידות שאסור לי להגיב לאיש).

זה לא עניין של להתעלם

לפעמים זה סתם לא מתאים ואז עונים רק לשאלות ודברים כאלה. זה לא אומר שמתעלמים, עדיין קוראים כל תגובה.

Your sweet87

New member
בחידונים אפשר לקרוא את התגובה ולא להגיב אבל

אם זה סתם פוסט, אסור למנהל הבלוג להתעלם מהתגובה אלא להחזיר תשובה או למחוק אותה אם היא לא נאותה.

noyy

New member
../images/Emo28.gifמז"א אסור?

ממתי יש כללים לבלוגים?
אם יש הרבה תגובות ברשומה אחת (נניח מעל 30), זה לא קצת קשה להגיב לכולן? המון בלוגרים קוראים ומעריכים את האנשים שכותבים להם תגובה, אבל הם לא מגיבים מסיבות שונות, אולי מאילוצי זמן, אולי בגלל שזה פחות יפה להגיב לתגובות נבחרות ולהשאיר תגובות אחרות ללא מענה, אז הם בוחרים לא להגיב בכלל. אולי בעל הבלוג לא מוצא את המילים המתאימות וצריך לחשוב על נוסח אחר. אולי פשוט מוזר לו שאנשים מגיבים אצלו בכלל, אולי אין ממש מה להגיב לתגובות שריקות מתוכן, לא יודעת, יש אלף ואחת סיבות.

למעלה