געגועיי לאספרנטו

יעלי 80

New member
געגועיי לאספרנטו

פיתאום שמתי לב שאין מילה לגעגועים באנגלית.הכי קרוב שמצאתי זה longing ו-yearning אבל הפירוש זה כמיהה וזה רק סוג של געגועים.מייד חשבתי עליכם חברי האספרנטיסטים שזה הזדמנות לבחון כמה שפת האספרנטו שלכם עשירה? וחוצמזה,חג שמח!!
ם

Allon 8vD

New member
תפסת אותי בלי מלה! ../images/Emo2.gif

sopiro = כמיהה, hejmveo = געגועים הביתה (באנגלית: homesickness). אני לא מכיר מלה או צרוף שהם בדיוק "געגועים" בא-ו או באנגלית

sagxulo

New member
מונח אחר לגעגוים

באספרנטו קיימת המילה nostalgio אשר לפי הגדרתה במילון אספרנטו-אספרנטו PIV - Plena Illustrita Vortaro מוגדרת כ:עצבות-מלנכוליה הנגרמות ע"י החשק לראות שוב את המולדת או את הבית.

Allon 8vD

New member
שאלתי את פיו, ועל פיו...

בדקתי ב-PIV מה זה בדיוק sopiro, ושם כתוב: 1. לחוש צער בשל משהו או מישהו שאבד ורצון עז להשיב את האבידה. 2. להתעצב בשל העדר משהו, אותו רצה מישהו להשיג. אז אני מתקן את התשובה שלי: געגועים נטולי צער = nostalgio (באנגלית: nostalgia) געגועים מלווים בצער = (1)sopiro כמיהה = (2)sopiro

interDist

New member
דווקא אפשר להתגעגע ../images/Emo7.gif

אם הגעגועים שלך כ"כ חזקים, שהדבר גורם לעצב תהומי, אי שקט נפשי, איבוד עניין במציאות - אז המילה spleno מביעה את כל זה בצורה טובה מאוד. יש לה כמה משמעויות, וגעגועים במובן הזה הם אחת מהן. התואר splena יכול לתאר גם מצב או מקום, שהוא קודר, עגום, נוגה. למשל,
Bell eniris la pordojn. Estis la kastelo de la Besto, splena kaj sen bloveto de vivo.​
קיימת גם המילה angoro - אבל היא קרובה יותר לדאגה, אי שקט, געגוע למישהו (שנגיד, הלך ולא חזר). סרגיי.

יעלי 80

New member
../images/Emo51.gif לכל משיבים!!!!!

נתראה סופסוף בסופשבוע! (כולם באים,נכון?)

למעלה